Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019 | 11:57

Οι εκκρεμότητες της επόμενης μέρας στα media

Αναδημοσίευση από typologies.gr

Ένα τοπίο με ελλείψεις στα media παραδίδει η σημερινή κυβέρνηση στην επόμενη. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έμεινε στα μισά, ενώ οι εφημερίδες περιμένουν ακόμη την υλοποίηση των υποσχέσεων για την ενίσχυσή τους από κάποιο πρόγραμμα. Η στάση της ΝΔ, η οποία αρνήθηκε για περίπου έναν χρόνο να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και η επιλογή...

Ένα τοπίο με ελλείψεις στα media παραδίδει η σημερινή κυβέρνηση στην επόμενη. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έμεινε στα μισά, ενώ οι εφημερίδες περιμένουν ακόμη την υλοποίηση των υποσχέσεων για την ενίσχυσή τους από κάποιο πρόγραμμα.

Η στάση της ΝΔ, η οποία αρνήθηκε για περίπου έναν χρόνο να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και η επιλογή της κυβέρνησης να επιχειρήσει την αδειοδότηση των σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καθόρισε και την πορεία του σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα ΜΜΕ. Η διαδικασία αδειοδότησης άργησε κατά έναν χρόνο και για πρώτη φορά μετά το 1993 χορηγήθηκαν έναντι οικονομικού ανταλλάγματος πέντε άδειες εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης στην τηλεόραση. Εκκρεμεί η έκδοση μίας ακόμη και στη συνέχεια η προκήρυξη των θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας και των περιφερειακών σταθμών σε όλη τη χώρα. Το ραδιόφωνο μπήκε σε δεύτερη μοίρα και αν και υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση για την προκήρυξη των αδειών το σχέδιο δεν έχει προχωρήσει για μια σειρά από λόγους.

Η νομοθετική παρέμβαση στο ζήτημα των επιστροφών στην διαφήμιση, έμεινε στα μισά. Οι επιστροφές μειώθηκαν από 9,9% στο 4%. Η διαμεσολάβηση στη διαφήμιση καλά κρατεί όμως, όπως και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των ΜΜΕ για τις διαφημίσεις που δημοσιεύουν και μεταδίδουν. Επιπλέον, η πλατφόρμα ΕΔΕΕ, ΣΔΕ, ΕΙΤΗΣΕΕ, όπου θα καταχωρούνται οι συναλλαγές στη διαφήμιση, δεν έχει υλοποιηθεί. Η μόνη παρέμβαση στην κρατική διαφήμιση είναι η έγκρισή τους από τη ΓΓΕΕ για τις καμπάνιες του Δημοσίου.  Στο Internet βασιλεύει το χάος, καθώς η εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΕΕ δεν συνοδεύτηκε και από μέτρα για την ανασφάλιστη εργασία.

Για τον επαρχιακό Τύπο υπήρξε νομοθετική παρέμβαση για την ενίσχυση των μισθοδοτούμενων θέσεων εργασίας, για τις εφημερίδες το αντίστοιχο σχέδιο αργεί.

http://www.typologies.gr/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT DIGIRADIO 140

Η αγορά σήμερα

15-10-2019

TECHNISAT DIGIRADIO 140

Ο DIGIRADIO 140 είναι ένας υψηλών προδιαγραφών ψηφιακός ραδιοφωνικός δέκτης της Technisat, που ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός συμβατικού ραδιοφωνικού δέκτη. Διαθέτει πλάτος 430 χιλιοστών και ταιριάζει άριστα με τις υπόλοιπες μονάδες ενός Hi-Fi συστήματος. Έχει δυνατότητα λήψης DAB+ και FM, αλλά υποστηρίζει και λειτουργία Internet Radio για λήψη...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 133

Τεύχος 133

24-09-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 133

Το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον AMIKO VIPER 4K, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο καθαρόαιμο Enigma2 combo δέκτη της Amiko που έρχεται με υποστήριξη 4K UHD H.265/HEVC και δύο νέας γενιάς tuners, συμβατά με όλα τα σύγχρονα πρότυπα του DVB. Ένα DVB-S2X με δυνατότητα λήψης multi-stream δορυφορικών εκπομπών και ένα υβριδικό DVB-C/T2 tuner για λήψη καλωδιακών/επίγειων προγραμμάτων. Υποστηρίζει USB Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο τοπικό δίκτυο, ενώ η συμβατότητά του με Kodi και HbbTV είναι πραγματικά υποδειγματική! Οι δοκιμές του νέου τεύχους συ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.