Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019 | 11:57

Οι εκκρεμότητες της επόμενης μέρας στα media

Αναδημοσίευση από typologies.gr

Ένα τοπίο με ελλείψεις στα media παραδίδει η σημερινή κυβέρνηση στην επόμενη. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έμεινε στα μισά, ενώ οι εφημερίδες περιμένουν ακόμη την υλοποίηση των υποσχέσεων για την ενίσχυσή τους από κάποιο πρόγραμμα. Η στάση της ΝΔ, η οποία αρνήθηκε για περίπου έναν χρόνο να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και η επιλογή...

Ένα τοπίο με ελλείψεις στα media παραδίδει η σημερινή κυβέρνηση στην επόμενη. Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έμεινε στα μισά, ενώ οι εφημερίδες περιμένουν ακόμη την υλοποίηση των υποσχέσεων για την ενίσχυσή τους από κάποιο πρόγραμμα.

Η στάση της ΝΔ, η οποία αρνήθηκε για περίπου έναν χρόνο να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ και η επιλογή της κυβέρνησης να επιχειρήσει την αδειοδότηση των σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καθόρισε και την πορεία του σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα ΜΜΕ. Η διαδικασία αδειοδότησης άργησε κατά έναν χρόνο και για πρώτη φορά μετά το 1993 χορηγήθηκαν έναντι οικονομικού ανταλλάγματος πέντε άδειες εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης στην τηλεόραση. Εκκρεμεί η έκδοση μίας ακόμη και στη συνέχεια η προκήρυξη των θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας και των περιφερειακών σταθμών σε όλη τη χώρα. Το ραδιόφωνο μπήκε σε δεύτερη μοίρα και αν και υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση για την προκήρυξη των αδειών το σχέδιο δεν έχει προχωρήσει για μια σειρά από λόγους.

Η νομοθετική παρέμβαση στο ζήτημα των επιστροφών στην διαφήμιση, έμεινε στα μισά. Οι επιστροφές μειώθηκαν από 9,9% στο 4%. Η διαμεσολάβηση στη διαφήμιση καλά κρατεί όμως, όπως και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των ΜΜΕ για τις διαφημίσεις που δημοσιεύουν και μεταδίδουν. Επιπλέον, η πλατφόρμα ΕΔΕΕ, ΣΔΕ, ΕΙΤΗΣΕΕ, όπου θα καταχωρούνται οι συναλλαγές στη διαφήμιση, δεν έχει υλοποιηθεί. Η μόνη παρέμβαση στην κρατική διαφήμιση είναι η έγκρισή τους από τη ΓΓΕΕ για τις καμπάνιες του Δημοσίου.  Στο Internet βασιλεύει το χάος, καθώς η εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΕΕ δεν συνοδεύτηκε και από μέτρα για την ανασφάλιστη εργασία.

Για τον επαρχιακό Τύπο υπήρξε νομοθετική παρέμβαση για την ενίσχυση των μισθοδοτούμενων θέσεων εργασίας, για τις εφημερίδες το αντίστοιχο σχέδιο αργεί.

http://www.typologies.gr/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT VIOLA 3

Η αγορά σήμερα

17-07-2019

TECHNISAT VIOLA 3

Ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Technisat στην Ελλάδα, η AMF Electronics διαθέτει στην αγορά το νέο φορητό ραδιόφωνο VIOLA 3. Πρόκειται για ένα φορητό ραδιόφωνο σε μέγεθος τσέπης, το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής DAB+. Εκτός από τα ψηφιακά ραδιοφωνικά προγράμματα DAB+...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.