Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
robi1994 | 18-January-2020 | 2:04:18

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Valuable Inform | 18-January-2020 | 1:15:18

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
Valuable Inform | 18-January-2020 | 1:05:18

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
woolfnet | 17-January-2020 | 22:49:17

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
NetSurfer_g7 | 17-January-2020 | 19:07:17

Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 | 12:11

Έρευνα: Τα στελέχη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας Pay-TV βλέπουν θετικά την ενσωμάτωση υπηρεσιών ΟΤΤ στις προσφορές τους

Ενώ η ανάπτυξη του OTT έχει αναμφισβήτητα αντίκτυπο στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και περιεχομένου και η πειρατεία αποτελεί απειλή που εξακολουθεί να υφίσταται, ο ευρωπαϊκός ραδιοτηλεοπτικός τομέας επικεντρώνεται σταθερά στις ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε το Φόρουμ Καινοτομίας της Pay-TV (Pay-TV Innovation Forum) του 2019.
Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Ενώ η ανάπτυξη του OTT έχει αναμφισβήτητα αντίκτυπο στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης και περιεχομένου και η πειρατεία αποτελεί απειλή που εξακολουθεί να υφίσταται, ο ευρωπαϊκός ραδιοτηλεοπτικός τομέας επικεντρώνεται σταθερά στις ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε το Φόρουμ Καινοτομίας της Pay-TV (Pay-TV Innovation Forum) του 2019.

Η τελευταία έκδοση του Φόρουμ - ένα παγκόσμιο ερευνητικό πρόγραμμα για ανώτερα στελέχη που σχεδιάστηκε για να διερευνήσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες συνδρομητικής τηλεόρασης και περιεχομένου και οργανώθηκε από τη Nagra και την ερευνητική εταιρεία MTM, αναγνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας, αλλά παράλληλα διαπιστώνει τα στελέχη αυτά γίνονται πιο αισιόδοξα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των διαταραχών που προέρχονται από το ΟΤΤ.

Το φόρουμ διαπίστωσε ότι τα στελέχη της βιομηχανίας ήταν αισιόδοξα όσον αφορά την ικανότητα της βιομηχανίας της συνδρομητικής τηλεόρασης να επανεφεύρει νέα μοντέλα συνάθροισης. Ωστόσο, τα στελέχη σημείωσαν ότι τα υπάρχοντα μοντέλα συνάθροισης πρέπει να εξελιχθούν για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών ΟΤΤ και την προβλεπόμενη μείωση του αριθμού των γραμμικών καναλιών. Ένα εντυπωσιακό 94% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι έως το 2024 οι μεγάλες πλατφόρμες στις ευρωπαϊκές αγορές θα μεταφέρουν κατά 20% λιγότερα γραμμικά κανάλια συνδρομητικής τηλεόρασης από ό, τι σήμερα. Αυτό θα σημαίνει ότι ορισμένα μικρότερα κανάλια θα είναι μη βιώσιμα.

Το άλλο βασικό συμπέρασμα ήταν ότι ο αναμενόμενος πολλαπλασιασμός των συνδρομητικών υπηρεσιών OTT θα παρουσιάσει πιθανώς ευκαιρίες για τους παρόχους συνδρομητικής τηλεόρασης να γίνουν «υπερ-συγκεντρωτές» περιεχομένου. Τέσσερα πέμπτα των στελεχών πιστεύουν ότι οι μεγάλες συνδρομητικές υπηρεσίες OTT, όπως το Netflix και το Amazon Prime Video, μπορούν να είναι πολύτιμες ως μέρος της προσφοράς συνδρομητικής τηλεόρασης. Επιπλέον, βλέπουν ότι η ενσωμάτωση υπηρεσιών OTT μπορούν να προσφέρουν ευκολία και χρησιμότητα, καθώς και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες μάρκετινγκ και προσφερές πακέτων.

Τα περισσότερα στελέχη είναι αισιόδοξα για τα μακροπρόθεσμα οφέλη της ενσωμάτωσης των υπηρεσιών OTT στην προσφορά της συνδρομητικής τηλεόρασής τους: μόνο το 26% πιστεύει ότι η ανάπτυξη των πληρωμένων υπηρεσιών OTT θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία συνδρομητικής τηλεόρασης τα επόμενα πέντε χρόνια .
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Η αγορά σήμερα

08-01-2020

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics οι νέες σειρές splitters DIF, DES και DIS της Fagor. Πρόκειται για ποιοτικούς διακλαδωτές και διαχωριστές TV/SAT σημάτων που παρέχουν ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάστασή τους, λόγω της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης των καλωδίων σε αυτά, χωρίς να απαιτείται κονέκτορας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 136

Τεύχος 136

17-12-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 136

Το νέο τεύχος Ιανουαρίου 2020 του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Το αφιέρωμα στη νέα πλατφόρμα Cosmote TV OTT αποτελεί το κεντρικό θέμα του νέου τεύχους! Η COSMOTE TV λανσάρει στην ελληνική αγορά τη νέα Over The Top υπηρεσία της, την οποία και δοκίμασε πρώτη η Ψηφιακή Τηλεόραση για να σας την παρουσιάσει με κάθε λεπτομέρεια! Η νέα αυτή υπηρεσία είναι σχεδιασμένη στα πρότυπα του Netflix για την πρόσβαση σε On Demand περιεχόμενο, προσφέροντας όμως και Live TV με τα κανάλια της COSMOTE TV, μέσα από το ίδιο περιβάλλον χρήσης. Χρησιμοποιεί Android TV Box που...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.