Skip to main content
24 Ιουλίου 2019 18:18

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις την δική σου επιχείρηση

2de458ca47df908264ea91a40f8ace3f XL 1dd6caf1

Εάν είστε επιχειρηματίας, οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη κάνει κάποια βήματα στον κλάδο, αλλά ίσως να μην ξέρετε πώς να ξεκινήσετε την οικοδόμηση της δικής σας αυτοκρατορίας. Γιατί είμαστε εδώ; Ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό και βήμα προς βήμα μετατρέψετε τη μεγάλη σας ιδέα σε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Εάν είστε επιχειρηματίας, οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη κάνει κάποια βήματα στον κλάδο, αλλά ίσως να μην ξέρετε πώς να ξεκινήσετε την οικοδόμηση της δικής σας αυτοκρατορίας. Γιατί είμαστε εδώ; Ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό και βήμα προς βήμα μετατρέψετε τη μεγάλη σας ιδέα σε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

  1. Χρηματοδοτήστε την επιχείρησή σας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι απόκτησης των πόρων που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας. Η ομάδα της Lithos Digital, μια επιτυχημένη εταιρεία digital marketing που παρέχει υπηρεσίες σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, συνιστά κάποιους αξιόπιστους τρόπους χρηματοδότησης της επιχείρησής σας. Ρίξτε μια ματιά και σκεφτείτε τους δικούς σας πόρους, τις περιστάσεις και την κατάσταση της ζωής σας για να καταλάβετε ποιος τρόπος μπορεί να δουλέψει καλύτερα για εσάς.

  1. Χρηματοδοτήστε μόνοι την επιχείρησή σας. Η εκκίνηση της επιχείρησής σας μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, όμως θα έχετε τον πλήρη έλεγχο των πραγμάτων.
  2. Δείξτε τις ανάγκες σας σε φίλους και οικογένεια. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε την επιχείρησή από τις προσωπικές σχέσεις, αλλά εάν σκέφτεστε να ζητήσετε ένα δάνειο, εδώ είναι ένας πόρος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε όσο πιο απλό γίνεται.
  3. Ξεκινήστε μια online εκστρατεία crowdfunding. Μερικές φορές η δύναμη είναι σε αριθμούς, και μια δέσμη μικρών επενδύσεων μπορεί να προσθέσει μέχρι κάτι σημαντικό. Αν νομίζετε ότι η επιχείρησή σας μπορεί να είναι κατάλληλη για κάτι σαν το Kickstarter ή το Indiegogo, θα πρέπει να τους δώσετε μια ευκαιρεία να σας χρηματοδοτήσουν.
  4. Εμπορικές μετοχές ή υπηρεσίες για τη βοήθεια εκκίνησης. Για να το πούμε και πιο απλά, ανταλλαγή υπηρεσιών.
  5. Ζητήστε ένα τραπεζικό δάνειο. Πριν υποβάλετε αίτηση για τραπεζικό δάνειο πρέπει να δείτε αν ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας, καθώς είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.
  6. Αναπτύξτε το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Μετά από όλο τον κόπο που έχετε κάνει για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας, θα αισθανθείτε τρομερή ικανοποίηση να την δείτε να γίνεται πραγματικότητα. Αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι χρειάζεται ένα κοινό για να δει και να αγοράσει προϊόν ή την υπηρεσία σας. Εάν θέλετε να δει την επιχείρησή σας πολύς κόσμος τότε χρειάζεστε μια ιστοσελίδα. Μια προώθηση ιστοσελίδων είναι αυτό που χρειάζεστε για να απογειώσετε την επιχείρησή σας αλλά και να την κάνετε γνώστη γρήγορα και σε πολύ κόσμο.

  1. Ξεκινήστε την οικοδόμηση της ομάδας σας.

Για να κλιμακώσετε την επιχείρησή σας, θα χρειαστεί να παραδώσετε ευθύνες σε άλλους ανθρώπους. Θα πρέπει δηλαδή να ξεχωρίσετε τις έννοιες αρχηγός ή leader, χρειάζεται δηλαδή μια ομάδα. Είτε χρειάζεστε έναν συνεργάτη, έναν υπάλληλο ή έναν ελεύθερο επαγγελματία, αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τις σωστές επιλογές:

  1. Δηλώστε σαφώς τους στόχους σας. Βεβαιωθείτε ότι όλοι κατανοούν το όραμα και το ρόλο τους στην επιχείρηση αυτή από την αρχή.
  2. Δημιουργήστε μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα.  Τι καθορίζει την εταιρική σας κουλτούρα; Ποιες είναι μερικές από τις δομικές μονάδες; Η εταιρική κουλτούρα αφορά περισσότερο το σεβασμό και την ενδυνάμωση των εργαζομένων μέσω πολλαπλών καναλιών, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης και της καθοδήγησης, από ό, τι αφορά τα ντεκόρ ή τα γραφεί.
  3. Ξεκινήστε να λαμβάνετε πωλήσεις.

Ανεξάρτητα από το προϊόν ή τη βιομηχανία, το μέλλον της επιχείρησής σας θα εξαρτηθεί από τα έσοδα και τις πωλήσεις. Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές πωλήσεων και τεχνικών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, δείτε παρακάτω μερικές:

  1. Ακούστε. Όταν ακούτε τους πελάτες σας, μπορείτε να μάθετε τι θέλουν και τι χρειάζονται.
  2. Επιδιώξτε μια δέσμευση, αλλά μην πιέζετε γι ‘αυτό. Για παράδειγμα έχετε μια υπηρεσία με συστήματα συναγερμού. Η δέσμευση που μπορείτε να αναπτύξετε με τους πελάτες σας είναι το να σας κάνουν κάποια κριτική για τις υπηρεσίες σας ή να σας προτείνουν σε φίλους, αν έμειναν ευχαριστημένοι.
  3. Θέστε το ώς μια προτεραιότητα. Στην πραγματικότητα δημιουργείτε έσοδα, και για να λειτουργήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση, είναι μια καλή στρατηγική. Ξεκινήστε με τον προσδιορισμό των στόχων που θέλουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Βρείτε τις πρώτες εφαρμογές της επιχείρησής σας, αναπτύξτε την πελατειακή βάση σας και γενικά επενδύστε χρόνο για να καταλάβετε τι ταιριάζει απόλυτα με την εταιρική σας ταυτότητα.

Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικοί τρόποι ανάπτυξης: Μπορείτε να αποκτήσετε μια άλλη επιχείρηση, να ξεκινήσετε να στοχεύετε σε μια νέα αγορά, προσφορές και άλλα. Αλλά, κανένα σχέδιο ανάπτυξης δεν θα έχει σημασία αν δεν έχετε τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που έχουν όλες οι αναπτυσσόμενες εταιρείες.

Πρώτον, έχουν ένα σχέδιο να εμπορευτούν. Χρησιμοποιούν πληρωμένες καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις μηχανές αναζήτησης. Έχουν μια λίστα email και ξέρουν πώς να την χρησιμοποιήσουν. Κατανοούν ακριβώς ποιους πρέπει να στοχεύουν, είτε στο διαδίκτυο είτε εκτός με τις εκστρατείες μάρκετινγκ τους. Για παράδειγμα αν παρέχετε υπηρεσίες ώς υδραυλικός αλλά κινείστε σε συγκεκριμένες περιοχές, τότε θα πρέπει να στοχεύσετε σε λέξεις κλειδιά όπως το υδραυλικός Νέα Σμύρνη ή όποια περιοχή εσείς εξυπηρετείτε για να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Στη συνέχεια, αφού έχουν έναν νέο πελάτη, καταλαβαίνουν πώς να τα διατηρήσουν. Έχετε πιθανώς ακούσει πολλούς ανθρώπους να δηλώνουν ότι ο ευκολότερος πελάτης για να πουλήσετε είναι αυτός που έχετε ήδη. Οι υπάρχοντες πελάτες σας έχουν ήδη εγγραφεί στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, έχουν προσθέσει τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας στον ιστότοπό σας και έχουν δοκιμάσει τι προσφέρετε. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινούν μια σχέση με εσάς και το εμπορικό σήμα σας. Βοηθήστε τους να αισθάνονται όσο το δυνατόν καλύτερα για αυτή τη σχέση.

Αρχίστε με τη χρήση αυτών των στρατηγικών, οι οποίες περιλαμβάνουν και την επένδυση στην εξυπηρέτηση πελατών σας. Συνεχίστε να ερευνάτε την αγορά, να προσλαμβάνετε εξειδικευμένους ανθρώπους και να δημιουργείτε ένα ανώτερο προϊόν και θα είστε στο δρόμο της δημιουργίας της αυτοκρατορίας που πάντα ονειρεύεστε.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...