Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019 | 12:27

Φυσιογνωμία προγράμματος στο ραδιόφωνο με υπεύθυνη δήλωση του… 2007!

Αναδημοσίευση από typologies.gr

Σε μια ρύθμιση του… 2007, η οποία είχε μεταβατικό χαρακτήρα ως την αδειοδότηση της εποχής εκείνης, που δεν έγινε, έχει… μείνει το ΕΣΡ. Κάλεσε σε απολογία σταθμούς όπως ο News247/88,6 (ο οποίος πρόλαβε και έκλεισε μόνος του, με το επιχείρημα του ελέγχου) ο Θέμα FM, ο τηλεοπτικός σταθμός Action, το Kontra κ.ά.

Σε μια ρύθμιση του… 2007, η οποία είχε μεταβατικό χαρακτήρα ως την αδειοδότηση της εποχής εκείνης, που δεν έγινε, έχει… μείνει το ΕΣΡ. Κάλεσε σε απολογία σταθμούς όπως ο News247/88,6 (ο οποίος πρόλαβε και έκλεισε μόνος του, με το επιχείρημα του ελέγχου) ο Θέμα FM, ο τηλεοπτικός σταθμός Action, το Kontra κ.ά.

Ο ν. 3592/2007, επί υπουργίας του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που προέβλεψε την υποχρέωση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τον χαρακτήρα του προγράμματός τους, προέβλεπε ότι οι προκηρύξεις για τη χορήγηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών αδειών θα εκδίδονταν έως τις 31/12/2007 (και άρα μέσα σε εύλογο χρόνο θα χορηγούνταν άδειες), κάτι που δεν έγινε. Σήμερα έχουν περάσει 12 χρόνια από την έναρξη ισχύος του ν. 3592/2007, χωρίς να έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες αδειοδότησης αναλογικού ραδιοφώνου. Αντιθέτως, έχουμε και έναν νέο νόμο για το ψηφιακό ραδιόφωνο.

Με την πάροδο 12 ετών η συγκεκριμένη διάταξη, που εμποδίζει την αλλαγή φυσιογνωμίας του προγράμματος, έχει καταστεί αντισυνταγματική. Εκτός του ότι αποτελεί εμπόδιο στον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό, καταλήγει σε βάρος της πολυφωνικής ενημέρωσης και άρα πλήττει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και πληροφόρησης. Εν μέσω κρίσης, ο αριθμός των ενημερωτικών σταθμών συρρικνώθηκε, σε σχέση με τους μουσικούς, ενώ πολλές φορές παίζουν προηχογραφημένο πρόγραμμα! Με την απειλή επιβολής κυρώσεων, υπάρχει κίνδυνος μειωθούν ακόμα περισσότερο τα ενημερωτικά ραδιόφωνα.

Όμως μέχρι σήμερα το ΣτΕ έχει βγάλει κάποιες αποφάσεις (για τηλεόραση) και έχει κρίνει ότι η συγκεκριμένη διάταξη του ν. 3592/2007 είναι συνταγματική. Οι εν λόγω υποθέσεις όμως ανάγονταν στα έτη 2010 – 2011. Για πόσα χρόνια θα δεσμεύει μια υπεύθυνη δήλωση που κατατέθηκε το 2007;

typologies.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.