Συζητήσεις στο satleo

Αθλητικές Μεταδόσεις
nektarios 1451 | 29-February-2020 | 11:40:29

Αναλογική λήψη - Τηλεόραση
thodorisk | 28-February-2020 | 21:53:28

Λήψη Eutelsat 3B (3° East)
triton21 | 28-February-2020 | 18:24:28

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
nektarios 1451 | 28-February-2020 | 14:03:28

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
mcelliot_g | 28-February-2020 | 13:16:28

Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 | 11:26

Γιατί η Apple έχει προβάδισμα έναντι της Netflix

Την Τρίτη ξεκίνησε μια νέα εποχή στον τομέα της παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού ελεύθερης ροής -live streaming- καθώς ο αμερικανικός κολοσσός των κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει σε 100 χώρες η υπηρεσία Apple TV+, με πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο και μηνιαία συνδρομή-έκπληξη, της τάξης των 4,99 δολαρίων.

Την Τρίτη ξεκίνησε μια νέα εποχή στον τομέα της παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού ελεύθερης ροής -live streaming- καθώς ο αμερικανικός κολοσσός των κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε ότι από την 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει σε 100 χώρες η υπηρεσία Apple TV+, με πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο και μηνιαία συνδρομή-έκπληξη, της τάξης των 4,99 δολαρίων.

Το ύψος της συνδρομής είναι εξαιρετικά χαμηλότερο απ’ότι αναμενόταν, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη υπηρεσία ιδιαίτερα ελκυστική και άρα μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών.

Επιπλέον ο Τιμ Κουκ στην ετήσια εκδήλωση της εταιρείας στο θέατρο Steve Jobs στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, δήλωσε ότι οι πελάτες που αγοράζουν iPhone, iPad ή Mac θα έχουν δωρεάν συνδρομή για ένα έτος.
Η πρωτοβουλία αυτή θα βοηθήσει να αποκτήσει η Apple μια καλή αρχική βάση ακροατηρίου για το περιεχόμενο της.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τη Netflix;

Η Netflix αποτελούσε όλα αυτά τα χρόνια το πρώτο βιολί στον τομέα της παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού ελεύθερης ροής, μιας και ο ανταγωνισμός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος. Χάρη σε αυτήν ακριβώς την έλλειψη, η Netflix είχε εξασφαλισμένες όλες τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις είτε για να δημιουργήσει, είτε για να αποκτήσει τις καλύτερες σειρές και ταινίες. Γεγονός που χάρισε στους μετόχους της τρελά κέρδη, μιας και οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχθηκαν από τα 5,63 δολάρια τον Μάιο του 2009 στα 411 δολάρια τον Ιούνιο του 2018.

Οι εποχές όμως άλλαξαν και έτσι η Netflix όχι μόνο έχει ανταγωνισμό, αλλά ο ανταγωνισμός αυτός έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, κάτι που είχε αντίκρυσμα τόσο στα πρόσφατα αποτελέσματα β’τριμήνου, όσο και στην τιμή της μετοχής που διαπραγματεύεται πλέον πέριξ των 286 δολαρίων.

Καταρχήν, μέχρι πρότινος, οι παραγωγοί περιεχομένου όπως η Disney και η Universal, είχαν μεν αυξημένη παρουσία στην καλωδιακή τηλεόραση, δεν είχαν όμως υπηρεσίες streaming. Έτσι νοίκιαζαν το περιεχόμενό τους στην Netflix για να αποκομίσουν λίγα παραπάνω κέρδη.

Αυτές οι συνθήκες όμως μόλις πέρασαν στο παρελθόν, καθώς οι μεγάλοι παραγωγοί περιεχομένου μπαίνουν δυναμικά στις υπηρεσίες streaming, αποσύροντας δημοφιλείς σειρές από το δυναμικό της Netflix. Για παράδειγμα η σειρά με τις περισσότερες προβολές είναι το «The Office» της NBC Universal. Η τελευταία όμως λανσάρει πλέον τη δική της υπηρεσία streaming και θα αποσύρει το «The Office» από τη Netflix έως τα τέλη του επόμενου έτους.

Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Jumpshot, περισσότερες από τις μισές από τις 50 πιο δημοφιλείς σειρές του Netflix ανήκουν σε εταιρείες παραγωγής που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις δικές τους υπηρεσίες streaming, με πρώτη την Disney Plus που θ’ανοίξει τη δική της αυλαία στις 21 Νοεμβρίου και εν συνεχεία τη WarnerMedia, η οποία ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα πλατφόρμα συνεχούς ροής HBO Max, με στόχο να είναι στον αέρα το 2020.

Από τον φετινό Νοέμβριο όμως η Netflix θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Apple, το οποίο διαθέτει απίστευτη ρευστότητα και εως εκ τούτου έχει όλες τις δυνατότητες να αφήσει τους αντιπάλους του χιλιόμετρα πίσω.

Η παρθενική είσοδος της Apple στον ψυχαγωγικό τομέα έχει έναν αρχικό προϋπολογισμό της τάξης των 6 δισ. δολαρίων, κάτι που δηλώνει ότι οι στόχοι του business plan του κολοσσού ξεπερνάνε κατά πολύ μια απλή αντιπαράθεση των δικών του επιτυχιών δίπλα σε αυτές του Netflix.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Διεθνή Τύπο, τα ποσά που έχει ήδη επενδύσει η Apple στους δύο πρώτους κύκλους επεισοδίων της σειράς «The Morning Show» συγκρίνονται με το κόστος της πολυβραβευμένης παραγωγής «Game of Thrones».

Ο υπεύθυνος του τομέα παροχής υπηρεσιών της Apple TV Plus, Εντι Κιού, έχει δηλώσει πως η δημιουργία νέων παραγωγών δεν θα γίνεται με την ταχύτητα με την οποία κινούνται οι ανταγωνιστές, επειδή η ποιότητα υπερέχει της ποσότητας.
Πέραν της ποιότητας βέβαια, στην αποζημίωση των συνδρομητών για τις καλές, αλλά ολιγάριθμες παραγωγές, αποσκοπεί και η εξαιρετικά χαμηλή μηνιαία συνδρομή.

Στην ποιότητα πάντως φαίνεται ότι θα δώσει και τη δική της απάντηση η Netflix, με φετινό προϋπολογισμό για την παραγωγή πρωτότυπου υλικού πάνω από 14 δισ. δολάρια.

Το ερώτημα βέβαια που αναδύεται εκ των εξελίξεων είναι το εξής: Θα μπορέσει η Netflix να ακολουθήσει εφεξής την ίδια τιμολογιακή πολιτική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα περιθώρια κέρδους;

Όλα δείχνουν ότι η μάχη μεταξύ των δύο γιγάντων δεν θα γίνει μόνο στο πεδίο των πιο πρωτότυπων παραγωγών, αλλά για ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα μεταφερθεί και στο πεδίο της τιμολογιακής πολιτικής.

Το πρόβλημα για τη Netflix είναι ότι ο γίγαντας που στάθηκε απέναντι της, διαθέτει ταμείο ανάλογο του μεγέθους του.
Εν ολίγοις, μπορεί να υποστηρίξει πρωτότυπες και ακριβές παραγωγές με φθηνό ύψος συνδρομής για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τους ανταγωνιστές του.

liberal.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMIKO PLN-502

Η αγορά σήμερα

25-02-2020

AMIKO PLN-502

Σε διαθεσιμότητα από την εταιρία Astra Sat το PLC kit PLN-502 της Amiko. Πρόκειται για ένα ζεύγος μονάδων Powerline που συνδέονται απευθείας σε πρίζες ρεύματος και μέσω της υπάρχουσας καλωδίωσης δημιουργούν ένα δίκτυο μεταφοράς δεδομένων. Είναι ένα ιδανικό kit για την αναμετάδοση του internet σε δωμάτια σπιτιών...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 138

Τεύχος 138

18-02-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 138

Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής τηλεοπτικού περιεχομένου έχει αποκτήσει σήμερα γιγαντιαίο μέγεθος, καθώς εταιρίες-κολοσσοί των streaming μεταδόσεων επενδύουν τεράστια ποσά με στόχο να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν στους πελάτες τους. Οι τηλεοπτικές σειρές αποτελούν μια κατηγορία περιεχομένου με εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλον τον πλανήτη κι εμείς συγκεντρώσαμε για να σας παρουσιάσουμε 25 από τις καλύτερες που μπορείτε να παρακολουθήσετε εντός της ελληνικής επικράτειας μέσα από τα Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video και Disney+. Η καναδέζικη Tvi...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.