Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
speed-jim | 7-December-2019 | 14:23:07

Αθλητικές Μεταδόσεις
maarinos | 7-December-2019 | 11:52:07

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 7-December-2019 | 11:27:07

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
giannis 6 | 7-December-2019 | 11:26:07

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
arva | 7-December-2019 | 9:27:07

Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 | 10:46

H Siemens ενώνει τις δυνάμεις της με τον ΣΕΒ και φέρνει την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της βιομηχανίας

Η Siemens AE γίνεται Στρατηγικός Χορηγός στον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της βιομηχανίας, Industry 4.0 NOW! Crowdhackathon. O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (SEV) σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy, διοργανώνει τον πρώτο μαραθώνιο...

Η Siemens AE γίνεται Στρατηγικός Χορηγός στον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της βιομηχανίας, Industry 4.0 NOW! Crowdhackathon.

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (SEV) σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και ψηφιακής καινοτομίας Crowdpolicy, διοργανώνει τον πρώτο μαραθώνιο καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της βιομηχανίας.

To industry 4.0 NOW! Crowdhackathon είναι εδώ.

Στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019, το οικοσύστημα της καινοτομίας, των startups και του πανεπιστημίου συναντά την ελληνική βιομηχανία και μαζί διαμορφώνουν το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων. Στόχος του industry 4.0 NOW! crowdhackathon είναι το πέρασμα της ελληνικής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή. Πώς; Με τη συλλογή πληροφοριών από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  και, στη συνέχεια, με την αξιοποίηση και μετατροπή των πληροφοριών αυτών σε λύσεις που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Στο industry 4.0 NOW! Crowdhackathon μπορούν να συμμετέχουν μηχανικοί παραγωγής, ερευνητές, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη από τον τομέα της βιομηχανίας, φοιτητές, startups καθώς και οποιοσδήποτε θέλει να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο νεανική επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή αναβάθμιση της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.

Η Siemens συμμετέχει δυναμικά ως Στρατηγικός Χορηγός. Πέρα από τις τεχνολογικές πλατφόρμες που θα προσφέρει στο διαγωνισμό, στελέχη της εταιρείας θα συμμετέχουν ως mentors στους συμμετέχοντες, ένα στέλεχος θα βρίσκεται στην κριτική επιτροπή ενώ ομιλητής από την εταιρεία θα παρουσιάσει στο κοινό τον ενεργό ρόλο της στον ψηφιακό μετασχηματισμό του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της χορηγίας αυτής, η Siemens συμμετείχε στο Open Day Industry 4.0 Now που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου. Εκεί παρουσίασε τις τεχνολογικές πλατφόρμες και τα εργαλεία που προσφέρει στους συμμετέχοντες προκειμένου αυτοί να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε λύσεις, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία υπάρχοντα προβλήματα και προβλέποντας τις ανάγκες του μέλλοντος.

Χρονοδιάγραμμα

  • Έως 31 Οκτ

Υποβολή προτάσεων

  • 1 - 15 Νοε

Αξιολόγηση Προτάσεων και Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

  • 29 Νοε - 1 Δεκ

industry 4.0 NOW! crowdhackathon

  • Ιαν - Μαρ 2020

3μηνο Πρόγραμμα Acceleration

 

Προσφερόμενα Tools – Πλατφόρμες της Siemens προς χρήση από τους συμμετέχοντες

Siemens TIA Portal / WinCC

Ενιαία πλατφόρμα προγραμματισμού και παραμετροποίησης όλων των συστημάτων αυτοματισμού μίας βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, στο ίδιο περιβάλλον, μπορούν να προγραμματισθούν PLC (ελεγκτές προγραμματιζόμενης λογικής), ΗΜΙ (συστήματα ενδείξεων και χειρισμών), βιομηχανικές επικοινωνίες (Industrial Networks), συστήματα οδήγησης κινητήρων (Drives), ευφυή τροφοδοτικά (Power Supplies), συστήματα αναγνώρισης-ταυτοποίησης (Identification Systems) κ.ά. 

Siemens PLC SIM Advanced

Λογισμικό εξομοίωσης της λειτουργίας του προγράμματος αυτοματισμού, όπως έχει προκύψει από το ΤΙΑ Portal, (κώδικας PLC), το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με τη λειτουργία (κινητική συμπεριφορά, ακρίβεια, ταχύτητα κ.λ.π.) του ελεγχόμενου μηχανήματος/γραμμής παραγωγής.

Τα παραπάνω πακέτα λογισμικών συνδυάζουν τον προγραμματισμό των συστημάτων αυτοματισμού μίας βιομηχανίας και μπορούν να εξομοιώνουν τη λειτουργία τους και μέσω Digital Twin (ψηφιακού διδύμου) με την υφιστάμενη εγκατάσταση / μηχανή.

Siemens SIMARIS Design

Διαστασιολόγηση ηλεκτρικών δικτύων διανομής χαμηλής τάσης, σχεδιασμός, μελέτη και προσομοίωση για υπολογισμό παραμέτρων, όπως: επιλεκτικότητα μεταξύ συσκευών, μέγιστο & ελάχιστο βραχυκύκλωμα, ισοζύγιο ισχύος, κα.

Σημαντική Σημείωση:

Τα πακέτα που διατίθενται απαιτούν εξοικείωση των μηχανικών με την χρήση τους για να μπορέσουν να είναι παραγωγικά. Ως εκ τούτου, συνιστάται οι συμμετέχοντες να ανατρέξουν στο υποστηρικτικό υλικό και να παρακολουθήσουν τα εργαλεία εκπαίδευσης / turorials ώστε να είναι σε θέση να τα αξιοποιήσουν κατά τη διάρκεια του Hackathon.

TIA Portal Tutorial Center: http://siemens.com/tia-portal-tutorial-center 

TIA Portal 21-day trial (χρόνος ενεργοποίησης 1 ημέρα, διαδικασία εγκατάστασης επιπλέον

1 ημέρα): http://siemens.com/tia-portal-trial 

Online Support Siemens:

Σε περίπτωση που απαιτείται υποστήριξη ή υπάρξουν απορίες για την εγκατάσταση/χρήση των πακέτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Online Support μέσω του Support Request form in Online Support, όπου μπορούν να θέσουν απευθείας τις απορίες τους, ξεκινώντας τον τίτλο του request (μετά την επιλογή του προϊόντος που αφορά) με την ένδειξη “Industry 4.0 NOW crowdhackathon” (απαιτείται Registration). https://support.industry.siemens.com/My/ww/en/requests 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 106

Η αγορά σήμερα

04-12-2019

DST 106

Το DST 106 είναι ένα IP σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει έως 100 ελεύθερα δορυφορικά κανάλια μέσω streaming, από δύο δορυφόρους επιλογής του ξενοδοχείου. Το πακέτο περιλαμβάνει τη μονάδα sdi480 της TERRA, η οποία καλύπτεται με 4 χρόνια εγγύησης και δυνατότητα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Τεύχος 135

20-11-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους αποτελεί το αφιέρωμα στην PAOK TV, τη νέα πλατφόρμα μετάδοσης όλων των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα της χ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.