Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019 | 13:00

«Καθοδηγώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό»: O Kαθηγητής Dr. Gianvito Lanzolla καλεσμένος στον κύκλο ομιλιών «Ηγούμαστε Δημιουργικά»

Με καλεσμένο τον Dr. Gianvito Lanzolla, Kαθηγητή Στρατηγικής, του Cass Business School, City, University of London, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η δεύτερη από τις τέσσερις ομιλίες της φετινής σειράς συζητήσεων «Ηγούμαστε Δημιουργικά». Της πρωτοβουλίας ηγείται το ΣΕΒ Κέντρο Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία μαζί με το Alba Graduate Business School...

Η σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού στη σημερινή εποχή βρέθηκε στο επίκεντρο της δεύτερης συνάντησης για φέτος, που διοργάνωσε το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία από κοινού με το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece.

Με καλεσμένο τον Dr. Gianvito Lanzolla, Kαθηγητή Στρατηγικής, του Cass Business School, City, University of London, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η δεύτερη από τις τέσσερις ομιλίες της φετινής σειράς συζητήσεων «Ηγούμαστε Δημιουργικά». Της πρωτοβουλίας ηγείται το ΣΕΒ Κέντρο Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία μαζί με το Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Η ομιλία είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς αποτελούσε το έναυσμα ώστε το κοινό να θέσει ερωτήματα, να προβληματιστεί, να συζητήσει και να εξελιχθεί μέσω αυτής.

Τι σημαίνει λοιπόν ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την ηγεσία στην ψηφιακή εποχή; Στηριζόμενος πάνω στην έρευνά του με πολλές –εν τη γενέσει τους– ψηφιακές εταιρείες οι οποίες αναπτύχθηκαν επιτυχώς, αλλά και με υπάρχουσες εταιρείες που ασπάστηκαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Kαθηγητής Lanzolla ανέδειξε τις θεμελιώδεις αλλαγές που η αυξανόμενη διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών πυροδοτεί στις δεξιότητες, την κουλτούρα, τα κίνητρα και τις δομές μίας εταιρείας. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις και οι νέες επιταγές στην ηγεσία των ανθρώπων και των οργανισμών στην ψηφιακή εποχή.

«Ήταν ευχάριστο να βλέπεις τόσα στελέχη και CXO να δείχνουν τέτοιο έντονο ενδιαφέρον για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις αρχές που χρειάζονται ώστε να ηγηθούν των επιχειρήσεών τους στην ψηφιακή εποχή. Το κοινό είχε μεγάλη συμμετοχή και απόλαυσα την αλληλεπίδραση και τις ερωτήσεις που τέθηκαν στη διάρκεια του workshop» σχολίασε ο Καθηγητής Lanzolla και συμπλήρωσε: «Στο τέλος, οι συμμετέχοντες μου είπαν ότι είχαν κατανοήσει καλύτερα πώς να φτιάξουν έναν χάρτη πλεύσης πώς να ηγηθούν του ψηφιακού μετασχηματισμού αντί να υποκύψουν σε αυτόν!»

Σχετικά με το Κέντρο Αριστείας ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία

To Κέντρο Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership) ιδρύθηκε με δωρεά του ΣΕΒ, τον Ιούλιο του 2018 στο Alba Graduate Business School. Η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τη συμβολή του ΣΕΒ και του Alba στην επιχειρηματική κοινότητα, αναπτύσσοντας ηγέτες με όραμα και τις ικανότητες να διευθύνουν σύγχρονες, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Σκοπός του Κέντρου είναι να προωθήσει την παραγωγή και τη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τις δημιουργικές μορφές ηγεσίας στο πρώτο μισό του 21ου αιώνα. Μέσα από έρευνα υψηλών προδιαγραφών και την ελκυστική επικοινωνία της νέας γνώσης, το Κέντρο Αριστείας φιλοδοξεί να διαδώσει τις αξίες και τις πρακτικές της δημιουργικής ηγεσίας στην Ελλάδα.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

WISI DB03

Η αγορά σήμερα

12-11-2019

WISI DB03

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics η νέα σειρά πριζών Wisi DB03. Πρόκειται για πρίζες τύπου multimedia που λειτουργούν σε εύρος ζώνης συχνοτήτων 5-2400MHz. Διαθέτουν κανάλι επιστροφής και είναι ιδανικές για εφαρμογές DOCSIS και συστήματα διανομής δορυφορικών σημάτων. Εξοπλίζονται με δύο υποδοχές IEC για τη σύνδεση των τερματικών συσκευών και...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Τεύχος 135

20-11-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 135

Το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το ένατο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, με ένα αφιέρωμα στη νέα αθλητική πλατφόρμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους αποτελεί το αφιέρωμα στην PAOK TV, τη νέα πλατφόρμα μετάδοσης όλων των εντός έδρας αγώνων ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Έπειτα από την πολυετή παραμονή των ομάδων στην κοινή τηλεοπτική στέγη της Nova και την είσοδο από πέρυσι της ΕΡΤ στις ζωντανές μεταδόσεις αγώνων της Super League, έρχεται πλέον το PAOK TV για να αλλάξει τα τηλεοπτικά δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η διαδικτυακή πλατφόρμα PAOK TV ανήκει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία γίνεται η πρώτη στα χρονικά ομάδα της χ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.