14/11/2019

Χάθηκε η πλήρης ψηφιακή κάλυψη

Το έργο της πλήρους τηλεοπτικής κάλυψης των λεγόμενων «λευκών περιοχών» με ψηφιακό σήμα χάθηκε! Πέντε χρόνια μετά την πλήρη ψηφιακή μετάβαση της χώρας σε ψηφιακό σήμα, υπάρχουν ακόμη πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στην ακριτική χώρα, που δεν μπορούν να βλέπουν ελληνικά κανάλια και να ακούνε ελληνικά προγράμματα.

Το έργο της πλήρους τηλεοπτικής κάλυψης των λεγόμενων «λευκών περιοχών» με ψηφιακό σήμα χάθηκε! Πέντε χρόνια μετά την πλήρη ψηφιακή μετάβαση της χώρας σε ψηφιακό σήμα, υπάρχουν ακόμη πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στην ακριτική χώρα, που  δεν μπορούν να βλέπουν ελληνικά κανάλια και να ακούνε ελληνικά προγράμματα.  Το περίφημο πρόγραμμα του –πρώην– υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που επιδοτεί τους κατοίκους για λήψη ψηφιακού σήματος είτε μέσω Cosmote TV είτε μέσω Digea έχει χαθεί στους γραφειοκρατικούς δαιδάλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς πολλοί δήμοι είχαν ζητήσει παράταση της διαδικασίας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγακας με ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζητάει να μάθει σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η διαδικασία και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του προγράμματος ώστε οι κάτοικοι να αποκτήσουν επιτέλους πρόσβαση στην ελεύθερη ψηφιακή τηλεόραση.

www.typologies.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.