29/11/2019

Κομοτηνή: 5 χρόνια φυλάκισης σε ιδιοκτήτη «πειρατικού» ιστοτόπου

Η πρώτη καταδίκη ιδιοκτήτη πειρατικού site στην Ελλάδα, ήρθε από την Κομοτηνή και συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» επιβλήθηκε πέντε χρόνια ποινή κάθειρξης (φυλάκιση) σε ιδιοκτήτη δύο πειρατικών ιστοσελίδων. Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στη φυλακή.

Πρωτόδικα είχαν επιβληθεί 8 χρόνια φυλάκισης

Η πρώτη καταδίκη ιδιοκτήτη πειρατικού site στην Ελλάδα, ήρθε από την Κομοτηνή και συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» επιβλήθηκε πέντε χρόνια ποινή κάθειρξης (φυλάκιση) σε ιδιοκτήτη δύο πειρατικών ιστοσελίδων. Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στη φυλακή. Είχε προηγηθεί πριν από δύο χρόνια περίπου, η πρωτόδικη απόφαση, κατά την οποία είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκισης.

Μέσα από δύο ιστοσελίδες στις οποίες ο καταδικασθείς ήταν ιδιοκτήτης, γινόταν διανομή πειρατικού περιεχομένου. Κυρίως ταινίες και σειρές διαμοιράζονταν παράνομα μέσα από τις ιστοσελίδες, ενώ υπήρχαν δυνατότητες download και ταινιών, μουσικής, παιχνιδιών και άλλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων φέρεται πως είχε τέσσερις ποινικές διώξεις, για ίδια ή παρεμφερή αδικήματα, κατά το χρονικό διάστημα 2009 με 2012. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται ότι παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει εις βάρος του, κάθε φορά που συλλαμβανόταν και μία ιστοσελίδα, άλλαζε το «όνομα» του παράνομου ιστοτόπου, ώστε να μην μπορεί αυτός να βρεθεί.

Πηγή: xronos.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.