04/12/2019

Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την πώληση της Wind Hellas

Γράφτηκε από: Νίκος Μποζιονέλος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
Εξελίξεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Διεθνή ονόματα επενδυτικών ομίλων, όπως οι BC Partners και η Warburg Pincus, περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των ενδιαφερόμενων funds για την απόκτηση της Wind Hellas.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η Golden Tree Asset Management (που κατέχει το 59,3%) και η Cyrus Capital Partners (ελέγχει το 35,6%), προχωρούν τη διαδικασία πώλησης, με σύμβουλο την J.P.Morgan.

Και έχουν ζητήσει μη δεσμευτικές προσφορές στις 11 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα μεταξύ επενδυτικών ομίλων. Η αξία (σ.σ. enterprise value) της εταιρείας αποτιμάται μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. ευρώ, που είναι και η αποτίμηση που θεωρούν λογική οι βασικοί μέτοχοι.

Η Wind Hellas παρουσιάζει σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ενώ η εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών θα εμφανίσει και φέτος θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η προσπάθεια πώλησης της Wind Hellas έρχεται σε μια περίοδο ανακατατάξεων στην αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και η συζήτηση για την πώληση της Forthnet/Nova ενώ θα απαιτηθούν σημαντικά πρόσθετα κεφάλαια για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία.

Τον δρόμο για την προσπάθεια πώλησης της Wind Hellas άνοιξε η πρόσφατη έκδοση πενταετούς ομολόγου, ύψους 525 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου αναχρηματοδοτήθηκε παλαιότερο, και πολύ ακριβότερο, δάνειο, ενώ οι μέτοχοι έλαβαν σημαντικού ύψους μέρισμα που εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ.

Κατηγορία News, Sat & Zap

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.