28/01/2020

Στις 29 Ιανουαρίου η νέα εκτόξευση δορυφόρων Starlink της SpaceX

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η κακοκαιρία σε μεγάλο υψόμετρο στη Φλώριδα προκάλεσε την καθυστέρηση στην εκτόξευση των 60 δορυφόρων 'Starlink' της SpaceX στις 27 Ιανουαρίου και ξανά στις 28. Καιρού επιτρέποντος, η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί πλέον για τις 09.06 π.μ. ώρα Φλόριντα (14.06 μ.μ. GMT) στις 29 Ιανουαρίου.
Η κακοκαιρία σε μεγάλο υψόμετρο στη Φλώριδα προκάλεσε την καθυστέρηση στην εκτόξευση των 60 δορυφόρων 'Starlink' της SpaceX στις 27 Ιανουαρίου και ξανά στις 28.

Καιρού επιτρέποντος, η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί πλέον για τις 09.06 π.μ. ώρα Φλόριντα (14.06 μ.μ. GMT) στις 29 Ιανουαρίου. Η εκτόξευση θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα βίντεο της SpaceX.

Αυτή η πτήση θα είναι η δεύτερη εκτόξευση της SpaceX το 2020. Η τέταρτη παρτίδα 60 δορυφόρων θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των δορυφόρων του αστερισμού Starlink της SpaceX στους 240 και θα φέρει πιο κοντά το σχέδιο του Elon Musk να περικυκλώσει τον πλανήτη με ευρυζωνικές υπηρεσίες, παρακάμπτοντας τη συμβατική επίγεια διανομή προκειμένου οι υπηρεσίες αυτές να φθάσουν σε περιοχές που δεν καλύπτονται επαρκώς.

Ο Musk μιλά για την εκτόξευση σε τροχιά δύο περίπου παρτίδες των 60 δορυφόρων κάθε μήνα για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: advanced-television.com
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.