Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
panos456 | 26-May-2020 | 12:04:26

Ό,τι δεν χωράει στις άλλες κατηγορίες!
babis3g | 26-May-2020 | 11:06:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
thanost | 26-May-2020 | 9:29:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
humax8100 | 26-May-2020 | 6:08:26

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
babis3g | 26-May-2020 | 1:56:26

Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020 | 12:03

SpaceX: η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα έρχεται την επόμενη Άνοιξη

Την προηγούμενη εβδομάδα η SpaceX εκτόξευσε ένα από τους Falcon 9 πυραύλους της μόνο για να τον δει να εκρήγνυται σχεδόν 100 δευτερόλεπτα αργότερα. Όχι ακριβώς. Λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη, μία κάψουλα (Crew Dragon) με δικό της σύστημα αποσπάστηκε με επιτυχία από τον Falcon 9, σε μια προσομοίωση μιας επανδρωμένης αποστολής...
Την προηγούμενη εβδομάδα η SpaceX εκτόξευσε ένα από τους Falcon 9 πυραύλους της μόνο για να τον δει να εκρήγνυται σχεδόν 100 δευτερόλεπτα αργότερα. Όχι ακριβώς. Λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη, μία κάψουλα (Crew Dragon) με δικό της σύστημα αποσπάστηκε με επιτυχία από τον Falcon 9, σε μια προσομοίωση μιας επανδρωμένης αποστολής που αντιμετωπίζει τεχνική βλάβη. Η πτήση αυτή αποτέλεσε το τελευταίο βήμα μιας διαδρομής 10 χρόνων, στόχος της οποίας είναι οι επανδρωμένες αποστολές των ΗΠΑ να περάσουν από τη NASA στις ιδιωτικές εταιρείες (στο video παρακάτω και γύρω στα 19:25 μπορείτε να δείτε την απόσπαση του Crew Dragon).

Μετά την επιτυχία της δοκιμής της προηγούμενης Κυριακής η πρώτη επανδρωμένη πτήση από ιδιωτική εταιρεία ήρθε ακόμα πιο κοντά. Την επόμενη Άνοιξη, σύμφωνα με τον ιδρυτή της SpaceX, Elon Musk, o οποίος έθεσε τον χρονικό ορίζοντα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2020.

Όλα ξεκίνησαν στα χρόνια 2007-2008, όταν η NASA αποφάσισε να δώσει σε ιδιωτικά χέρια τις επανδρωμένες πτήσεις, εξαιτίας του τεράστιου κόστους τους. Για να έχουμε μία εικόνα, το 2008 η αποστολή ενός αστροναύτη για ένα απλό ταξίδι στο Διάστημα κόστιζε περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια. Στο διαγωνισμό Commercial Crew Program της NASA οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ήταν αρκετές, ωστόσο δύο ήταν οι νικητές του: η SpaceX και η Boeing. Στο μεταξύ, το 2011, το διαστημικό λεωφορείο Atlantis πραγματοποιεί την τελευταία τέτοια αποστολή της NASA. Από τότε και μέχρι σήμερα οι αποστολές των ΗΠΑ στο διεθνή διαστημικό σταθμό πραγματοποιούνται από το ρωσικό σύστημα Soyuz, όμως η τιμή για την «κράτηση θέσης» Αμερικανού αστροναύτη έχει εκτοξευτεί, φθάνοντας τα 85 εκατομμύρια δολάρια.

To Crew Dragon της SpaceX έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 7 ατόμων και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από μία αποστολές. Την ʼνοιξη δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Crew Dragon θα συνδεθεί με το διεθνή διαστημικό σταθμό. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και την ʼνοιξη του 2019, χωρίς όμως να μεταφέρει ανθρώπους. Από τότε και μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει περάσει με επιτυχία (όχι απαραίτητα με την πρώτη φορά) μια σειρά από δοκιμές ασφάλειας, μία από τις οποίες ήταν και εκείνη της προηγούμενης Κυριακής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η NASA έχει ήδη επιλέξει τους 9 πρώτους αστροναύτες που θα πραγματοποιήσουν τις 4 πρώτες επανδρωμένες πτήσεις των ιδιωτικών εταιρειών. Στην πρώτη της SpaceX θα συμμετέχουν δύο από αυτούς και ένα video της ίδιας της εταιρείας μας δίνει μια μικρή εικόνα για την αποστολή αυτή.

Πηγή: deasy

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 3/2/2020)
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.