Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
aorguru | 4-April-2020 | 17:10:04

Οι Επίγειες Λήψεις Στην Κύπρο
savvas70 | 4-April-2020 | 16:58:04

Ειδήσεις από την Κύπρο
savvas70 | 4-April-2020 | 16:54:04

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 4-April-2020 | 16:51:04

NOVA
savvas70 | 4-April-2020 | 16:45:04

Ειδήσεις . News
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 | 12:13

Μια Πράσινη Ημερίδα στην ΕΡΤ με θέμα την Ανακύκλωση

Μια «πράσινη» ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε η ΕΡΤ, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στο Ραδιομέγαρο, για τους ενδιαφερόμενους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους/ες της, με θέμα τη «Διαχείριση Απορριμμάτων και Ανακύκλωση».

Μια «πράσινη» ενημερωτική ημερίδα διοργάνωσε η ΕΡΤ, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στο Ραδιομέγαρο, για τους ενδιαφερόμενους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους/ες της, με θέμα τη «Διαχείριση Απορριμμάτων και Ανακύκλωση».

Την ενημερωτική ημερίδα παρουσίασαν και απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού:

  • Ο Μανώλης Γραφάκος,Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας - ΥΠΕΝ
  • Ο Ιωάννης Σιδέρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης - ΕΟΑΝ
  • Η Σοφία Γιαννάκη, Μηχανικός Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής στη Διεύθυνση Καθαριότητας & Διαχείρισης Απορριμμάτων, υπεύθυνη του Κινητού Πράσινου Σημείου του Δήμου που επισκέπτεται την ΕΡΤ κάθε Πέμπτη πρωί

Με σύνθημα «ΣυμμΕΡΤέχουμε Σωστά στην Ανακύκλωση», το κοινό ενημερώθηκε για το τοπίο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα αλλά και για τους ορθούς τρόπους ανακύκλωσης, σε περιβάλλον εργασίας αλλά και στο σπίτι.

Συμμετείχαν ενεργά πολίτες αλλά και εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Την ημερίδα παρακολούθησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γεώργιος Γαμπρίτσος.

Η συγκεκριμένη ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή τη δέσμευση της ΕΡΤ στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και συγκεκριμένα στον Στόχο: Δράση για το Κλίμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γεώργιος Γαμπρίτσος -μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Αισθάνομαι, ως πολίτης βασικά, ότι έχουμε ακόμα να κάνουμε μεγάλα βήματα. Βλέπω την πρόοδο που κάνουμε σιγά-σιγά προς τη σωστή ανακύκλωση, αλλά είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με άλλες χώρες».

Ο Γ.Γ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε: «Στις γειτονιές, έξω από την πόρτα μας πρέπει ο πολίτης να βρει τρεις κάδους. Πρέπει να βρει έναν μεγάλο μπλε, για να βάλει το ανακυκλώσιμο υλικό, πρέπει να βρει έναν καφέ για να βάζει κάθε μέρα το βιοαπόβλητο και πρέπει να βρει κι έναν πράσινο, ο οποίος να είναι μικρότερος ούτως ώστε τα υπόλοιπα σκουπίδια να τα πηγαίνει εκεί».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΑΝ, Ιωάννης Σιδέρης, ανέφερε πως: «Ο στόχος που πρέπει να πετύχει η χώρα είναι το  ποσοστό του υλικού που ανακυκλώνει να επιστρέφει ως δευτερογενές υλικό πίσω στην ελληνική αγορά. Πρωτοστατήσαμε στο θέμα της πλαστικής σακούλας και στο περιβαλλοντικό τέλος από την πλαστική σακούλα»

Τέλος, η Μηχανικός περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, Σοφία Γιαννάκη, δήλωσε πως: «Ο Έλληνας βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όταν και οι δημόσιοι φορείς είναι συνεπείς σ’ αυτό που κάνουν. Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, έχουμε φτιάξει σε 30 σημεία μέσα στην πόλη γωνιές ανακύκλωσης και κάθε γωνιά έχει 5 διαφορετικούς κάδους».

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 105

Η αγορά σήμερα

31-03-2020

DST 105

Το DST 105 είναι ένα οικονομικό σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει συνολικά έως 10 δορυφορικά κανάλια που προγραμματίζονται από το διαχειριστή σε multiplex εξόδου της επιλογής του, για διανομή τους σε απεριόριστο αριθμό τηλεοράσεων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.