05/03/2020

Έκθεση: Το 74% των καταναλωτών σχεδιάζει να ακυρώσει την συνδρομή σε υπηρεσίες pay-tv μέσα σε 5 χρόνια

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των πελατών υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης σχεδιάζουν να σταματήσουν να πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της Grabyo. Η έκθεση "Value of Video Report 2020: The Consumer Strikes Back" χρησιμοποίησε στοιχεία από...
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των πελατών υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης σχεδιάζουν να σταματήσουν να πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με μελέτη της Grabyo.

Η έκθεση "Value of Video Report 2020: The Consumer Strikes Back" χρησιμοποίησε στοιχεία από 13.000 καταναλωτές από 11 περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, των ΗΠΑ, της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Ταϊλάνδης, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας. Οι ερευνητές ρώτησαν τους καταναλωτές σχετικά με τις συνήθειες που αφορούν τις δαπάνες για τις τηλεοπτικές και βίντεο υπηρεσίες, τον τρόπο με τον οποίο εκτιμούν τις συνδρομές τους και τα μελλοντικά τους σχέδια για πληρωμένες υπηρεσίες βίντεο.

Καθώς ο πόλεμος για το streaming συνεχίζει να διαμορφώνεται το 2020, η παγκόσμια διείσδυση του online streaming έφτασε στο 55% των καταναλωτών, υπερβαίνοντας τη χρήση της συνδρομητικής τηλεόρασης που φτάνει στο 50%.

Από τους καταναλωτές που σκοπεύουν να σταματήσουν να πληρώνουν για τη συνδρομητική τηλεόραση ή την έχουν ήδη διακόψει, το 26% ανέφερε ότι ο νούμερο ένα λόγος ήταν η τιμή των υπηρεσιών. Το streaming είναι πιο προσιτό και ελκυστικό.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι το 66 τοις εκατό των βρετανών καταναλωτών δαπανούν έως και 20 λίρες ανά μήνα για υπηρεσίες βίντεο. Περίπου το 30 τοις εκατό των βρετανών καταναλωτών αναφέρουν ότι όλες οι δαπάνες βίντεο αφορά υπηρεσίες online streaming.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα του streaming τονίζεται με την συνδρομή σε πολλαπλές υπηρεσίες, με το 28% των βρετανών πελατών να έχουν κάνει εγγραφή σε δύο ή περισσότερες online υπηρεσίες βίντεο. Αυτό είναι συγκρίσιμο με το 35 τοις εκατό των καταναλωτών στις ΗΠΑ και το 32 τοις εκατό σε όλη την Ευρώπη με πολλαπλές online streaming συνδρομές.

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης το ποσό που οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για υπηρεσίες online streaming. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 40% των καταναλωτών δηλώνουν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 35 λίρες το μήνα για online video υπηρεσίες. Το ποσοστό των καταναλωτών που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν έως και 35 δολάρια τον μήνα ανέρχεται στο 47% στις ΗΠΑ.

Η δυνατότητα επιλογής για το περιεχόμενο που μπορούν να παρακολουθήσουν, τα ευέλικτα συνδρομητικά πακέτα, και οι χαμηλές τιμές δίνουν την δυνατότητα στους καταναλωτές να δαπανούν μικρότερα ποσά σε πολλαπλές υπηρεσίες που είναι προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα τους. Το ανώτατο αυτό όριο για τις μηνιαίες δαπάνες σε παρόμοιες υπηρεσίες δείχνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να εγγραφούν έως και σε τέσσερις ή πέντε υπηρεσίες βίντεο, αν η τιμή είναι σωστή.

Η βιομηχανία βιντεο έχει προετοιμαστεί για τον πόλεμο του streaming με την είσοδο μεγάλων παικτών, όπως η Disney, η Apple, η NBC Universal και η WarnerMedia (HBO). Ο αντίκτυπος αυτών των νέων υπηρεσιών αντικατοπτρίζεται στην αντίδραση των καταναλωτών όπως καταγράφεται στην έκθεση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 13 τοις εκατό των πελατών σχεδιάζουν να εγγραφούν στη νέα υπηρεσία Disney+ όταν ξεκινήσει το Μάρτιο, στις ΗΠΑ το 24 τοις εκατό των καταναλωτών έχουν ήδη εγγραφεί στην υπηρεσία, πάνω από 28 εκατομμύρια πελάτες.

Η Netflix είναι ο κυρίαρχος παίκτης σε παγκόσμια βάση. Έχει φθάσει το 71% της διείσδυσης στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, στο 66% στις ΗΠΑ και στο 53% στις υπόλοιπες πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Η Amazon Prime Video έχει φθάσει στο 44% της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, στο 42% στις ΗΠΑ και στο 40% των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών.

Σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη η νέα μελέτη της Grabyo υπογραμμίζει επίσης την ταχεία αύξηση των συνδρομών online streaming σε ηλικιακά μεγαλύτερες δημογραφικές ομάδες. Από το 2019, οι συνδρομές βίντεο στο διαδίκτυο έχουν αυξηθεί κατά 63 τοις εκατό στην ηλικιακή ομάδα 65+.

https://advanced-television.com/2020/03/04/report-74-plan-to-cancel-pay-tv-within-5-years/
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.