Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 26-May-2020 | 23:44:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
ch10 | 26-May-2020 | 23:36:26

Ψηφιακή Τηλεόραση ανά Περιφερειακή Ζώνη (ΠΖ)
mezesflokos | 26-May-2020 | 23:19:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Κώστας | 26-May-2020 | 23:07:26

Δορυφορικές λήψεις γενικά
athmich | 26-May-2020 | 22:30:26

Ειδήσεις . News
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 | 12:38

Σε διάλυση οδηγείται ο κλάδος Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκθέσεων λόγω COVID-19

Αναδημοσίευση από euractiv.gr

Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται ο κλάδος της Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκθέσεων, εξαιτίας του Covid 19 και στην Ελλάδα, που λόγω χαρακτηριστικών το πρόβλημα γιναντώνεται καθώς το μέγεθος της αγοράς είναι μικρό.

Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται ο κλάδος της Οργάνωσης Συνεδρίων και Εκθέσεων, εξαιτίας του Covid19 και στην Ελλάδα, που λόγω χαρακτηριστικών το πρόβλημα γιναντώνεται καθώς το μέγεθος της αγοράς είναι μικρό. 

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες οι οργανωτές των εκθέσεων προχώρησαν οικειοθελώς στην μετάθεση εκδηλώσεων, που ήταν προγραμματισμένες για τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και για τον ερχόμενο Μάιο.

Την Κυριακή, 8 Μαρτίου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα απαγόρευση συνεδριακών εκδηλώσεων – χωρίς να καθορίζει το μέγεθος ή να δίνει λεπτομέρειες για τον ορισμό τους – μέχρι τις 5 Απρίλη.

Μεταξύ αυτών, ήταν και το συνέδριο DelphiEconomicForumπου ήταν προγραμματισμένο για τις 5 – 8 Μαρτίου. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οργανωτές εκθέσεων στην Αθήνα που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και τις αρχές Απριλίου, με θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια.

Η διοίκηση του Εκθεσιακού Κέντρου MECπροχώρησε στην αναβολή εκθέσεων. Πιθανότητα, θα αναβληθούν εκθέσεις που είναι προγραμματισμένες για τα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου.

Οι διοργανωτές έχουν «παγώσει»  από τις εξελίξεις, καθώς το Μάρτιο και τον  Απρίλιο πραγματοποιούσαν περίπου το 30% του ετήσιου τζίρου τους.

Τα λογιστήρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημειώνουν μηδενικές εισπράξεις και ο φόβος των επιχειρηματιών είναι το ενδεχόμενο ακύρωσης της έκθεσης FoodExpo, όπως και τα Posidonia, καθώς είναι από τις μεγαλύτερες ετήσιες εκθέσεις που είναι προγραμματισμένες να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρκετές  επιχειρήσεις αναμένεται να δώσουν άδεια άνευ αποδοχών στο προσωπικό τους, καθώς δεν  έχουν έσοδα για να πληρώσουν μισθούς και να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Εκτιμάται ότι στον κλάδο των εκθέσεων δραστηριοποιούνται πολλές μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες  εμφανίζουν ετήσιο τζίρο από 500.000 έως 10 εκατ. ευρώ. Ο κύριος όγκος των εταιρειών κινείται στην  περιοχή των 3 με 6 εκατ. ευρώ. Οι διοργανωτές έχουν εταιρείες που φτιάχνουν τα περίπτερα των εκθέσεων με το συνολικό αριθμό εργαζομένων που απασχολούνται στις εκθέσεις να φθάνει τα 5.000 άτομα με άμεση ή έμμεση συμμετοχή στις εκθέσεις .

Ο ετήσιος  τζίρος διαμορφώνεται περίπου στα 100  εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι έχουν χαθεί περίπου 30 εκατ. ευρώ από την αγορά.

Στην περίπτωση που οι  προγραμματισμένες εκθέσεις δεν πραγματοποιηθούν, οι επιχειρήσεις θα κλείσουν αφήνοντας πίσω τους απλήρωτους εργαζόμενους και πολλά  χρέη.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή των συνεδρίων για τις επόμενες 4 εβδομάδες  ενώ δεν έχει  κάνει καμία αναφορά για τη διοργάνωση των εκθέσεων.

Το πρόβλημα πάντως έχει πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις.  Με επιστολή του IFES (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμός Εκθέσεων) προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής ζητά την χρηματοδότηση των εταιρειών, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υποστήριξη  του κλάδου, ο οποίος κλυδωνίζεται από τις ακυρώσεις των  διοργανώσεων.

Μεταξύ των άλλων, στην  επιστολή αναφέρεται το ύψος της ζημιάς που θα υποστούν οι διοργανωτές  των εκθέσεων αποτιμάται σε 750 εκατ. ευρώ και υπάρχει ο φόβος να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο της Γερμανικής Εμπορικής Εμπορικής Βιομηχανίας – AUMA, για Μάρτιο και Απρίλιο προγραμματίζονται 614 ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτές κυμαίνονται από μικρότερα γεγονότα μέχρι κορυφαία παγκόσμια εμπορικά σόου, όπως το Light + Building, SalonedeMobile και το Genev Ένα μεγάλο μέρος αυτών των εμπορικών διοργανώσεων έχει πλέον ακυρωθεί ή αναβληθεί χωρίς βεβαιότητα εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν το έτος 2020.

Εάν περιοριστούμε μόνο στις εμπορικές εκθέσεις με διεθνή παρουσία, ακυρώθηκαν εκδηλώσεις με ενοικιασμένο εκθεσιακό χώρο περίπου 3 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. Αυτό σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές κατασκευαστικές εταιρείες και οι πάροχοι υπηρεσιών τους έχουν στερηθεί όγκο πωλήσεων περίπου 750 εκατ. ευρώ για το επόμενο δίμηνο, με βάση το συντηρητικό ποσό των 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα έξοδα κατασκευής. Ο αριθμός αυτός ισχύει μόνο για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Δεδομένου ότι οι περιορισμοί αναμένονται επίσης τουλάχιστον τον Μάιο, πιθανότατα θα ξεπεραστεί η υπέρβαση του 1 δις. ευρώ.

Πηγή: euractiv.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.