Συζητήσεις στο satleo

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
christos1414 | 1-June-20200:38:01

Ψηφιακή λήψη - Τηλεόραση γενικά (DVB-T/T2)
christos1414 | 1-June-20200:36:01

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
arva | 1-June-20200:35:01

Ό,τι δεν χωράει στις άλλες κατηγορίες!
ΝΙΚΟΛΑΣ 213 | 1-June-20200:16:01

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Steve86 | 31-May-202021:02:31

Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 | 11:44

Η NASA προσπαθεί να αποτρέψει τη μετάδοση του κορωνοϊού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη τη Γη, οι εταιρείες παίρνουν όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία των υπαλλήλων τους. Η NASA επανεξετάζει τα προληπτικά μέτρα που παίρνει πριν την εκτόξευση μιας αποστολής, ώστε να διασφαλίσει πως ο κορονοϊός δεν θα εξαπλωθεί και στο “διάστημα”.

Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε όλη τη Γη, οι εταιρείες παίρνουν όλα τα δυνατά μέτρα για να διασφαλίσουν την υγεία των υπαλλήλων τους. Η NASA επανεξετάζει τα προληπτικά μέτρα που παίρνει πριν την εκτόξευση μιας αποστολής, ώστε να διασφαλίσει πως ο κορονοϊός δεν θα εξαπλωθεί και στο “διάστημα”.

Τι ισχύει μέχρι τώρα και ποιοι οι κίνδυνοι

Σύμφωνα με το Space.com, οι αστροναύτες της NASA έμπαιναν ήδη σε καραντίνα για δύο εβδομάδες πριν αναχωρήσουν για κάποια αποστολή. Αυτό διασφάλιζε ότι δεν θα μεταφέρουν καμία ασθένεια στο διαστημικό σταθμό.

Η καραντίνα είναι υποχρεωτική διότι η ικανότητα ενός οργανισμού να καταπολεμήσει μία ασθένεια από τη στιγμή που βρίσκεται στο διάστημα είναι ιδιαίτερα μειωμένη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αποδεδειγμένα η μικροβαρύτητα επηρεάζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος αστροναύτης είναι φορέας του κορονοϊού, και μεταφερθεί στον διαστημικό σταθμό, αυτό θα δημιουργήσει επιδημία μικρής εμβέλειας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο η ζωή όλων των κατοίκων του σταθμού.

Τα μέτρα που λαμβάνει ο οργανισμός

Η NASA δηλώνει ότι ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα που έχει ορίσει η CDC για την προστασία από τον κορονοϊό. Εξαιτίας κρούσματος στο Ames Research Center της NASA στη Silicon Valley και στο Marshall Space Flight Center στην Alabama, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι τα δύο κέντρα μπαίνουν σε Stage 3.

Ουσιαστικά στο Stage 3, όλοι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωτικό να εργάζονται από το σπίτι. Επιπλέον, η πρόσβαση στα κέντρα είναι μειωμένη, και στις εγκαταστάσεις βρίσκεται μόνο το απαραίτητο προσωπικό για τις αποστολές στο διάστημα.

Τα υπόλοιπα κέντρα της NASA μπήκαν σε Stage 2, όπου η εργασία από το σπίτι προτείνεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αναφορικά, υπάρχουν 4 Stage, και το τέταρτο ισούται με το πλήρες κλείσιμο των εγκαταστάσεων και την ακύρωση όλων των μετακινήσεων και αποστολών.

https://www.theverge.com/2020/3/16/21181681/nasa-human-spaceflight-soyuz-rocket-launch-iss-spacex-coronavirus

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/3/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.