Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
thanost | 26-May-2020 | 22:19:26

Ψηφιακή λήψη - Ραδιόφωνο (DAB, DAB+, DMB)
LakisFM1 | 26-May-2020 | 21:51:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
Aris-nlx | 26-May-2020 | 20:34:26

Αθλητικές Μεταδόσεις
nektarios 1451 | 26-May-2020 | 20:23:26

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 26-May-2020 | 20:06:26

Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 | 11:12

Η κυκλοφορία της πρώτης LG Signature OLED Real 8K τηλεόρασης στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει την πρώτη LG Signature OLEDZ9PLA Real 8K τηλεόραση που είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα και που προσφέρει περισσότερο χρώμα, βάθος και λεπτομέρεια, σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη 88 ιντσών. Πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία θέασης, καθώς η τεχνολογία OLED της LG...

Η Signature OLED τηλεόραση 88 ιντσών ανεβάζει την Real 8K ανάλυση σε άλλο επίπεδο, με πιο ακριβή χρώματα, απεριόριστη αντίθεση και τέλειο μαύρο.

Η LG Electronics (LG) παρουσιάζει την πρώτη LG Signature OLEDZ9PLA Real 8K τηλεόραση που είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα και που προσφέρει περισσότερο χρώμα, βάθος και λεπτομέρεια, σε μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη 88 ιντσών. Πρόκειται για μια διαφορετική εμπειρία θέασης, καθώς η τεχνολογία OLED της LG δημιουργεί ένα απαράμιλλο επίπεδο προβολής Real 8K.

Η Real 8K Signature OLED τηλεόραση της LG διαθέτει 33 εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixels (7680 x 4320) και 130 εκατομμύρια υπο-pixel αποδίδοντας τέσσερις φορές την ανάλυση 4K-γεγονός που σημαίνει ότι σε αντίθεση με τα LED, το κάθε pixel μπορεί να ελέγχεται μεμονωμένα για τη δημιουργία εξαιρετικά αληθινής εικόνας με πιο ακριβή χρώματα, απεριόριστη αντίθεση και τέλειο μαύρο σε Real 8K ανάλυση. Παράλληλα, η συγκεκριμένη τηλεόραση πληροί τα διεθνή πρότυπα ανάλυσης[1] με τη διαμόρφωση αντίθεσης (CM) στο 91.8%[2]. Σύμφωνα με το ISO[3], για τον ορισμό της ανάλυσης, η τιμή CM πρέπει να είναι 25% ή μεγαλύτερη και όσο μεγαλύτερη είναι η διαμόρφωση αντίθεσης, τόσο πιο καθαρά εμφανίζονται οι μαύρες και οι λευκές γραμμές. Η OLED 8K τηλεόραση παρέχει Real 8Κ ανάλυση με εξαιρετικά χρώματα, λεπτομέρεια και αντίθεση.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει την LG OLED Real 8K τηλεόραση είναι ο έξυπνος επεξεργαστής α9 2ης γενιάς 8K, που χάρη στον αλγόριθμο AI και το αποτελεσματικό upscaling, αναλύει την ποιότητα εικόνας του περιεχομένου και μετατρέπει περιεχόμενο ανάλυσης 2Κ ή 4K σε πιο ρεαλιστικές εικόνες ανάλυσης 8K, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη λεπτομέρεια και την ευκρίνεια. Ακόμη, μετατρέπει τον δικάναλο ήχο σε ήχο 5.1 virtual surround, με αποτέλεσμα οι χρήστες να απολαμβάνουν βελτιστοποιημένο ήχο AI.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση της LG υποστηρίζει επίσης το πρότυπο HDMI 2.1, που είναι απαραίτητο για ανάλυση 8K με ταχύτητα 60fps και υψηλότερους ρυθμούς καρέ, καθώς και το ALLM, VRR, και eARC για πιο ομαλή κίνηση και υψηλότερη ποιότητα ήχου. Ακόμη, με την τεχνολογία OLED 8K, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλο το περιεχόμενο σε ρεαλιστική, υψηλή ανάλυση με την υποστήριξη των σημαντικότερων προτύπων HDR, Dolby Vision, Advanced HDR της Technicolor, HLG και HDR10.

Επιπλέον, με την υποστήριξη του ThinQ AI της LG, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλά πράγματα μόνο με τη φωνητική αναγνώριση συνομιλίας και να λάβουν συστάσεις για προσαρμοσμένο περιεχόμενο με βάση τις τηλεοπτικές τους συνήθειες. Επιπροσθέτως, η OLED τηλεόραση 88'' διαθέτει μια καλλιτεχνική βάση γραφείου, που συνδυάζεται φυσικά με τον περιβάλλοντα χώρο, προσδίδοντας πολυτέλεια στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ υποστηρίζει σταθερά την εξαιρετικά μεγάλη οθόνη. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι διαθέτει τη λειτουργία Gallery Mode, που προβάλλει τοπία παγκοσμίου φήμης, που ενημερώνονται κάθε εποχή από το TripAdvisor.

Τέλος, για μια άνετη εμπειρία θέασης, οι  LG OLED τηλεοράσεις εκπέμπουν μπλε φως σε ποσοστό 29%[4], πολύ λιγότερο από το ελάχιστο πρότυπο του 50% για μειωμένη κόπωση των ματιών. Έτσι, οι θεατές μπορούν παρακολουθούν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα και εκπομπές χωρίς να ανησυχούν για την υγεία των ματιών τους.

 

[1] Ορισμένα πρότυπα εισόδου/αποκωδικοποίησης 8Κ μπορεί να μην υποστηρίζονται. Μια πρόσθετη συσκευή μπορεί να είναι απαραίτητη για την υποστήριξη ορισμένων προτύπων 8Κ.

[2] Οι τιμές CM ελέγχθηκαν από τη VDE (Verband Der Elektrotechnik, ένας από τους σημαντικότερους παρόχους τυποποίησης, δοκιμών προϊόντων και πιστοποίησης). Η διαμόρφωση αντίθεσης της δοκιμασμένης οθόνης είναι για οριζόντια ανάλυση 7680 σε κάθετο πλέγμα 1x1.

[3] ISO (International Organization for Standardization): Ο διεθνής οργανισμός για τη μέτρηση των προτύπων απόδοσης προβολής δημιουργήθηκε από την επιτροπή Society for Display (SID). Το ISO ορίζει την ανάλυση ως τον μέγιστο αριθμό εναλλασσόμενων άσπρων και μαύρων γραμμών, οι οποίες μπορούν να εμφανιστούν με διαμόρφωση αντίθεσης 25% ή μεγαλύτερη.

[4] Βασίζεται σε δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε πάνελ OLED 77" της LG.

Κατηγορία News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.