31/03/2020

Παρέμβαση ΕΣΡ κατά Βελόπουλου για την αλοιφή «Βυζαντινόν»

Το ΕΣΡ ανακοίνωσε πως κλήθηκαν σε ακρόαση τα κανάλια που διαφήμισαν τις… περίφημες αλοιφές «Βυζαντινόν» που πουλούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ως προϊόν για τον κορωνοϊό. Το ΕΣΡ κάλεσε σε ακρόαση τρία κανάλια και έχει σχηματίσει φάκελο για την υπόθεση, για την οποία ο επικεφαλής...

Το ΕΣΡ ανακοίνωσε πως κλήθηκαν σε ακρόαση τα κανάλια που διαφήμισαν τις… περίφημες αλοιφές «Βυζαντινόν» που πουλούσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, ως προϊόν για τον κορωνοϊό.

Το ΕΣΡ κάλεσε σε ακρόαση τρία κανάλια και έχει σχηματίσει φάκελο για την υπόθεση, για την οποία ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, κατηγορείται πως θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

«Σύμφωνα με καταγγελίες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί a.Epsilon, Kontra, Βεργίνα TV μετέδωσαν ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσαν σε εμπορικά προϊόντα, αποκαλούμενα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ» και «ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ» ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (τα αγοράζουν και) τα χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθησαν οι λειτουργούσες τους τηλεοπτικούς σταθμούς εταιρίες σε ακρόαση για την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς».

Βελόπουλος: Ψευδή όσα αναπαράγονται, εγώ απλά εργάζομαι»

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ έφερε και την αντίδραση του Βελόπουλου, ο οποίος με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται, λέγοντας πως τον κατηγορούν άδικα και πως το κάνουν αυτό «λόγω της εργασίας» του. Εστειλε μάλιστα και επιστολή στο ΕΣΡ, ζητώντας του να ανασκευάσει τα όσα αναφέρει.

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι το ΕΣΡ εξέδωσε ανακοίνωση φωτογραφίζοντας εμένα, υιοθετώντας άκριτα τα όσα ψευδή αναπαράγονται από ανυπόστατες καταγγελίες εις βάρος του προσώπου μου, λόγω της εργασίας μου! Είναι απορίας άξιο πώς το ΕΣΡ υιοθετεί καταγγελίες χωρίς προηγουμένως να ελέγξει την (αν)αλήθεια αυτών, διασύροντας έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, προτού καν ζητηθεί η άποψή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τυγχάνω ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που εργάζομαι αδιάλειπτα εδώ και τρεις δεκαετίες. Συνιστά πρωτόγνωρη πρακτική, μια ανεξάρτητη αρχή, χωρίς καμία κλήση προς εμέ, να ανακοινώνει και να αναπαράγει ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες προκαλώντας μου πολιτική αλλά και οικονομική ζημία.

Κατόπιν των ανωτέρω, βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι απέστειλα επιστολή προς το ΕΣΡ, με την οποία ζητώ την άμεση αποκατάσταση, τόσο της αλήθειας - ως κατά το Σύνταγμα υποχρεούται να πράξει η Αρχή - όσο και της τιμής και υπόληψής μου.

Υ.γ:. Παρά την προσπάθειά μου να εκφράσω τα παράπονά μου στον πρόεδρο του ΕΣΡ αυτοπροσώπως, ήταν αδύνατο να τον βρω, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας λόγω κορωνοϊού».

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.