Με τολμηρά βήματα προχωρά η Γερμανία στην αποκατάσταση του συνεδριακού τουρισμού, λαμβάνοντας την απόφαση να πραγματοποιήσει, φυσικά κι όχι διαδικτυακά, την IFA, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση ηλεκτρικών καταναλωτικών ειδών, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο Βερολίνο.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το μεγάλο τεχνολογικό γεγονός, η IFA θα είναι από τις πρώτες εκθέσεις που θα διοργανωθούν και πάλι υπό κανονικές συνθήκες και δεν θα μεταδοθεί live streaming όπως συνέβη με αμέτρητα συνέδρια από την στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο σε μια προσπάθεια να μετριάσουν τον κίνδυνο οι διοργανωτές της αποφάσισαν η πρόσβαση σε αυτή να είναι περιορισμένη εν συγκρίσει με το πλήθος κόσμου που την επισκεπτόταν παραδοσιακά. Γι αυτό και θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι έχουν λάβει πρόσκληση.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πύλες της στις 3 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Τις ημέρες αυτές, θα φιλοξενήσει 4 διαφορετικά μεγάλα events στο κάθε ένα από αυτά θα μπορούν να παρευρεθούν μόνο 1.000 άτομα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της IFA θα λάβει χώρα το IFA Global Press Conference, το οποίο παραδοσιακά πραγματοποιείται τον Απρίλιο αλλά μετατέθηκε λόγω κορονοϊού για τον Σεπτέμβριο. Το event θα επικεντρωθεί στην καινοτομία και την τεχνολογία και θα δεχτεί μόνο 800 δημοσιογράφους από 50 χώρες του κόσμου, οι οποίοι θα μπορέσουν να δουν από κοντά όλα τα νέα τεχνολογικά προϊόντα και λύσεις των μεγάλων κατασκευαστών.

Το IFA NEXT και το IFA SHIFT Mobility, δύο event σε ένα δηλαδή, το οποίο θα εστιάσει κυρίως σε startups που θέλουν να δικτυωθούν με άλλες εταιρίες στο χώρο της τεχνολογίας.

Το IFA Global Markets το οποίο στοχεύει στην αναδιάρθρωση της αλυσίδας εφοδιασμού, η οποία επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού και τέλος το IFA Business, Retail & Meeting Lounges το οποίο θα φέρει κοντά τις εταιρείες τεχνολογίας με τους retailers. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση του 2019 κλείστηκαν συμφωνίες που ξεπερνούσαν συγκεντρωτικά τα 4,7 δις. ευρώ κατά την διάρκεια της IFA.

«Εστιασμένοι στις βασικές αρχές της έκθεσης, η IFA 2020 Special Edition, θα υποστηρίξει τις εταιρείες , τους κατασκευαστές , τα μίντια και τους retailers που θέλουν να απολαύσουν από κοντά τις καινοτόμες λύσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών και τεχνολογικών συσκευών και λύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Παρότι η έκθεση θα είναι προσβάσιμη μόνο σε όσους έχουν πρόσκληση, οι διοργανωτές διευκρίνισαν πως θα υπάρξουν και live streaming events για όσους δεν συγκαταλέγονται στους «επιλαχόντες δυνητικούς επισκέπτες».

Να σημειωθεί ότι η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει την συγκέντρωση έως και 5.000 επισκεπτών στην έκθεση αριθμός πολύ μικρότερος από αυτόν που παραδοσιακά υποδέχεται το Messe Berlin που φιλοξενεί την IFA. Να θυμίσουμε ότι στην περσινή έκθεση συμμετείχαν σχεδόν 2.000 εκθέτες, 245.000 επισκέπτες εκ των οποίων το 50% ήρθε από το εξωτερικό και πάνω από 5.000 δημοσιογράφοι.