05/06/2020

Ρωσικά εξαρτήματα εντοπίστηκαν στο διαστημόπλοιο Crew Dragon 2 της SpaceX

Η διαστημική εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ χρησιμοποίησε ρωσικά ανταλλακτικά στο διαστημόπλοιο Crew Dragon, που πρόσφατα μετέφερε δύο αστροναύτες στον ISS. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Βαντίμ Λουκάσεβιτς, ειδικό στη διαστημική εξερεύνηση, η διαστημική κάψουλα συνδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό...

Η διαστημική εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ χρησιμοποίησε ρωσικά ανταλλακτικά στο διαστημόπλοιο Crew Dragon, που πρόσφατα μετέφερε δύο αστροναύτες στον ISS.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Βαντίμ Λουκάσεβιτς, ειδικό στη διαστημική εξερεύνηση, η διαστημική κάψουλα συνδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με τη βοήθεια εξαρτήματος που αναπτύχθηκε από την RSC Energia, θυγατρική της ρωσικής Roscosmos.

Ενώ η Boeing παρήγγειλε από τη Ρωσία αρκετά εξαρτήματα για τις δοκιμές της κύριας δομής, τελικά προσαρμόστηκαν μαζί με υλικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τοποθετήθηκαν στο διαστημόπλοιο της SpaceX.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Der Tagesspiegel», ο Έλον Μασκ «δανείστηκε» την ιδέα της ξεχωριστής μεταφοράς ανθρώπων και υλικών στο διάστημα από τους Ρώσους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πύραυλος της SpaceX Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα των ΗΠΑ, στις 30 Μάη.

Στην κορυφή του υπήρχε η διαστημική κάψουλα Crew Dragon 2, που μετέφερε του αστροναύτες της NASA, Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS.

Την Κυριακή η διαστημική κάψουλα συνδέθηκε με επιτυχία στον ISS. Να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη εκτόξευση ήταν η πρώτη επανδρωμένη αποστολή από τις ΗΠΑ, μετά την απόσυρση του διαστημικού λεωφορείου το 2011.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/6/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.