16/06/2020

Το Android TV θα χρησιμοποιεί το Voice Match για αναγνώριση φωνής

Η Google εξελίσσει όλο και περισσότερο το Android TV και προσθέτει διαρκώς νέα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει στο λειτουργικό σύστημα των έξυπνων τηλεοράσεων το Voice Match του Google Assistant. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, ο ψηφιακός βοηθός της εταιρείας μπορεί να ξεχωρίζει τους χρήστες μεταξύ τους. Στην ουσία, αποθηκεύει ένα μικρό δείγμα της φωνής του χρήστη...

Η Google εξελίσσει όλο και περισσότερο το Android TV και προσθέτει διαρκώς νέα χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η εταιρεία ετοιμάζεται να προσθέσει στο λειτουργικό σύστημα των έξυπνων τηλεοράσεων το Voice Match του Google Assistant.

Τι είναι το Voice Match

Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, ο ψηφιακός βοηθός της εταιρείας μπορεί να ξεχωρίζει τους χρήστες μεταξύ τους. Στην ουσία, αποθηκεύει ένα μικρό δείγμα της φωνής του χρήστη, συγκεκριμένα τις φράσεις “OK Google” και “Hey Google”, και έπειτα το χρησιμοποιεί για να αναγνωρίζει μέσω φωνής ποιος χρήστης του μιλάει.

Ο Google Assistant είναι διαθέσιμος σε πολλές συσκευές, όπως smartphones, tablet, έξυπνα ηχεία, και άλλα. Με τη βοήθεια του Voice Match μπορεί να κρατά ασφαλείς αυτές τις συσκευές, καθώς δεν ενεργοποιείται μόνο με το άκουσμα της φράσης κλειδί, αλλά όταν τον καλεί ο ιδιοκτήτης της εκάστοτε συσκευής.

Επιπλέον, το Voice Match του Google Assistant είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε έξυπνες οικιακές συσκευές, που χρησιμοποιούν πάνω από ένας χρήστες. Γιατί η λειτουργία αυτή επιτρέπει την εξατομικευμένη εκτέλεση εργασιών ανά χρήστη.

Έρχεται στο Android TV

Το 9to5Google ανακάλυψε ότι η Google ετοιμάζεται να προσθέσει τη λειτουργία Voice Match στο Android TV. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στις εκδόσεις 4.1 και 4.2 της εφαρμογής Google Search για το Android TV υπάρχουν γραμμές κώδικα που αναφέρουν το Voice Match.

Επίσης, από τον κώδικα γίνεται ξεκάθαρο ότι το Voice Match θα χρησιμεύει για την αναγνώριση των χρηστών μέσω φωνής, ακριβώς όπως και στα smartphones, tablets, και τα λοιπά.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε η εταιρεία θα κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό αυτό στο Android TV, διότι μάλλον το δοκιμάζει ακόμα εσωτερικά.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/6/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.