10/07/2020

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η «έξυπνη» στάση λεωφορείων

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον μάς φέρνει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και η εταιρία Organic Electronic Technologies συστήνοντάς μας τη νέα «έξυπνη» στάση λεωφορείου όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2020 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείου θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες αναβαθμίζοντας την σιδερένια κατασκευή τους.

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο μέλλον μάς φέρνει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και η εταιρία Organic Electronic Technologies συστήνοντάς μας τη νέα «έξυπνη» στάση λεωφορείου όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2020 που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείου θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες αναβαθμίζοντας την σιδερένια κατασκευή τους. Καθώς δεν θα χρειαστούν έργα αναδόμησης, θα αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και των οδηγών. Στην οροφή της στάσης θα τοποθετηθούν οργανικά φωτοβολταϊκά τα οποία θα προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών συσκευών, την παροχή ρεύματος σε φωτιζόμενες οθόνες και ηλεκτρονικές πινακίδες πληροφόρησης επόμενων αφίξεων λεωφορείων κλπ.

Τα φωτοβολταϊκά τρίτης γενιά που θα χρησιμοποιηθούν είναι ελαφριά, εύκαμπτα και μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και σε ύφασμα ή να ντύσουν ένα ολόκληρο κτίριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, κ. Στέργιο Λογοθετίδη: «Τα οργανικά φωοτοβολταϊκά εκτυπώνονται και δεν αφήνουν αποτύπωμα στο διοξείδιο του άνθρακα. Είναι η πιο καθαρή τεχνολογία που διαθέτουμε. Για την ακρίβεια είναι δέκα φορές πιο καθαρή από αυτή που διαθέταμε μέχρι τώρα.»

Η Organic Electronic Technologies είναι ελληνική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη και όπως αναφέρουν ο μηχανικός πωλήσεων, Μιλτιάδης Παπαδόπουλος και ο υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρίας, Νικόλαος Καραγεωργός: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε την “έξυπνη στάση” από τη Θεσσαλονίκη και από την τοπική αυτοδιοίκηση και να προβάλλουμε και την πόλη». Η τοποθέτηση της έξυπνης στάσης αναμένεται να γίνει σύντομα στο δήμο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια σε άλλους δήμους της πόλης, εφόσον βέβαια ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Πηγή: makthes.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 10/7/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.