17/07/2020

Κίνηση ματ της Nokia στον αγώνα για τα δίκτυα 5G

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia παρουσίασε λογισμικό που μπορεί να μετατρέψει υπάρχοντα δίκτυα σε δίκτυα 5G χωρίς πρόσθετους ιστούς ή εξοπλισμό. Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να την τοποθετήσει στην πρώτη θέση του αγώνα για τα δίκτυα 5G παγκοσμίως, προχώρησε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia, αφού ανακοίνωσε πως μπορεί να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα δίκτυα 4G σε 5G χωρίς την προσθήκη νέων ιστών ή εξοπλισμού.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia παρουσίασε λογισμικό που μπορεί να μετατρέψει υπάρχοντα δίκτυα σε δίκτυα 5G χωρίς πρόσθετους ιστούς ή εξοπλισμό.

Σε μια κίνηση που θα μπορούσε να την τοποθετήσει στην πρώτη θέση του αγώνα για τα δίκτυα 5G παγκοσμίως, προχώρησε η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nokia, αφού ανακοίνωσε πως μπορεί να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα δίκτυα 4G σε 5G χωρίς την προσθήκη νέων ιστών ή εξοπλισμού.

Η φινλανδική εταιρεία, παρουσίασε ένα λογισμικό το οποίο επιτρέπει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναβαθμίσουν τα δίκτυά τους σε δίκτυα 5G και έτσι ίσως κερδίσει τη μάχη με τις ανταγωνίστριες εταιρείες Huawei και Ericsson.

Σε ανακοίνωσή της, η Nokia αναφέρει πως η λύση «θα εξομαλύνει σημαντικά την ανάπτυξη του 5G» και θα βοηθήσει στην «αποφυγή δαπανηρών και ενοχλητικών επισκέψεων ιστότοπου». Η αναβάθμιση του λογισμικού έγινε άμεσα διαθέσιμη σε περίπου ένα εκατομμύριο ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η λειτουργία του λογισμικού

Η λειτουργία του λογισμικού βασίζεται σε μια διαδικασία κατά την οποία οι παλιές συχνότητες χρησιμοποιούνται για νεότερες τεχνολογίες. Στο παρελθόν, αυτό επιτεύχθηκε τόσο με τα 2G-3G όσο και 3G-4G.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες πριν από την ενέργεια του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, να βάλει στη «μαύρη λίστα» την κινεζική εταιρεία Huawei από το δίκτυο 5G της χώρας, απαγορεύοντας στις βρετανικές εταιρείες να αγοράζουν εξαρτήματα Huawei 5G και δίνοντας την εντολή να αφαιρέσουν όσα έχουν ήδη, μέχρι το 2027.

Η νέα αυτή εφαρμογή της Nokia θα μπορούσε να ανακουφίσει τις ανησυχίες σχετικά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία και την πανδημία του κορονοϊού. Στην αρχή της πανδημίας, πύργοι δικτύου 5G σε αρκετές χώρες υπέστησαν εμπρησμούς και ζημιές, επειδή υπήρχαν φήμες πως η συγκεκριμένη τεχνολογία ήταν κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνη για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Πηγή: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/7/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.