21/07/2020

Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα στη Nokia και την Ericsson για την απαγόρευση στη Huawei από την ΕΕ

«Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα εναντίον της Nokia και της Ericsson για την απαγόρευση στην Huawei από την ΕΕ» σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal». Την περασμένη εβδομάδα, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τον εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Huawei για το δίκτυο 5G, από το τέλος του χρόνου. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία θα πρέπει να αφαιρέσουν...

«Η Κίνα ετοιμάζει αντίποινα εναντίον της Nokia και της Ericsson για την απαγόρευση στην Huawei από την ΕΕ» σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal».

Την περασμένη εβδομάδα, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει τον εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Huawei για το δίκτυο 5G, από το τέλος του χρόνου.

Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία θα πρέπει να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό της Huawei από το δίκτυο 5G μέχρι το 2027.

Η Κίνα δεν αποκλείει αντίποινα στον φινλανδικό γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, τη Nokia και τη σουηδική Ericsson, εάν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούσαν το παράδειγμα της Βρετανίας και των ΗΠΑ και αποκλείσουν τη Huawei από το δίκτυο 5G, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η «Wall Street Journal».

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει ελέγχους εξαγωγής στη Nokia και την Ericson, ώστε να εμποδίζει τα προϊόντα τους να φτάνουν στην Κίνα και σε άλλες χώρες. 

Πάντως, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το Πεκίνο θα κάνει αυτό το βήμα, μόνο εάν οι ευρωπαϊκές χώρες αποκλείσουν τις κινεζικές εταιρείες από τα δίκτυα 5G.

Πηγή: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 21/7/2020)

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.