29/07/2020

Τίτος Πατρίκιος στην ΕΡΤ: «Οι αυτοκρατορίες είναι καταδικασμένες στην κατάρρευση»

Ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής Τίτος Πατρίκιος, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή προσβολή για την Ευρώπη, την Ελλάδα και τη χριστιανοσύνη. «Κυρίως είναι προσβολή στον ίδιο τον σύγχρονο πολιτισμό, ο οποίος στηρίζεται πρώτα στον πνευματικό και καλλιτεχνικό πλούτο της αρχαίας Ελλάδας, κατόπιν στη ρωμαϊκή και βυζαντινή νομική κα...

Ο κορυφαίος Έλληνας ποιητής Τίτος Πατρίκιος, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή προσβολή για την Ευρώπη, την Ελλάδα και τη χριστιανοσύνη.

«Κυρίως είναι προσβολή στον ίδιο τον σύγχρονο πολιτισμό, ο οποίος στηρίζεται πρώτα στον πνευματικό και καλλιτεχνικό πλούτο της αρχαίας Ελλάδας, κατόπιν στη ρωμαϊκή και βυζαντινή νομική και πνευματική παράδοση, που βασίζεται στην Αναγέννηση, στον Διαφωτισμό, στην παρακαταθήκη των νεωτερικών ιδεών και κυρίως στην ελευθερία και στη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Ο Τίτος Πατρίκιος πιστεύει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκει την ανασύσταση της παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας, αγνοώντας ένα βασικό ιστορικό συμπέρασμα του 20ού αιώνα. «Οι  αυτοκρατορίες είναι καταδικασμένες στην κατάρρευση και στη συντριβή» επισήμανε ο κ. Πατρίκιος, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ1.

 

 

 

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.