14/09/2020

Το iPhone 12 έρχεται

Με δεδομένη την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Apple από το 2007 παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο iPhone περί το μέσον του Σεπτεμβρίου, η φετεινή πρόσκλησή της λειτούργησε σαν ερέθισμα για εξαρτημένα αντανακλαστικά: Αυτομάτως όλοι σχημάτισαν στο μυαλό τους την εικόνα του iPhone 12, των πιθανών εναλλακτικών εκδοχών του σε διάφορα μεγέθη...

Με δεδομένη την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Apple από το 2007 παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο iPhone περί το μέσον του Σεπτεμβρίου, η φετεινή πρόσκλησή της λειτούργησε σαν ερέθισμα για εξαρτημένα αντανακλαστικά: Αυτομάτως όλοι σχημάτισαν στο μυαλό τους την εικόνα του iPhone 12, των πιθανών εναλλακτικών εκδοχών του σε διάφορα μεγέθη και τιμές πώλησης, το πότε θα είναι διαθέσιμο κ.ο.κ. Οποιαδήποτε αγωνία μαζί με κάθε πιθανή και απίθανη απορία, θα λυθούν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στην καθιερωμένη εκδήλωση της Apple. Οπως γίνεται πάντα.

Το νέο iPhone αναμένεται με ξεχωριστή ανυπομονησία καθώς θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της 5G εποχής. Η ηλεκτρονική συσκευή που, κατά κοινή ομολογία άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας, ή μάλλον άλλαξε μια για πάντα την καθημερινότητα σχεδόν σύμπασας της ανθρωπότητας, προσαρμόζεται στην τεχνολογία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G. Εξυπακούεται πως άλλες εταιρείες, ανταγωνιστικές της Apple, διαθέτουν ήδη στην αγορά smartphone με δυνατότητες σύνδεσης στα δίκτυα 5G -όπου αυτά υπάρχουν. Ομως ο αληθινός ηγέτης της αγοράς, ανεξαρτήτως του πραγματικού όγκου πωλήσεων, είναι το iPhone. Οταν λοιπόν η Apple παρουσιάζει το iPhone 12 5G, επιβεβαιώνει μια παγκόσμια τάση και επιπλέον την ωθεί να επιταχύνει την εξάπλωσή της.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με την παρουσίαση του νέου iPhone. Η παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει στα εργοστάσια της Ασίας εντός των επομένων ημερών. Αυτό σημαίνει ότι στην παρουσίαση της Τρίτης, το iPhone είτε θα εμφανιστεί με την ετικέτα «προσεχώς» είτε δεν θα εμφανιστεί καθόλου, με το επίσημο λανσάρισμά του να μετατίθεται κατά περίπου έναν μήνα. Φυσικά, χάρη στην αίγλη και τη δημοφιλία του, το iPhone θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στη hi tech φιέστα της Apple, ακόμη και εν τη φυσική του απουσία.
«Ο Χρόνος Τρέχει. Σας καλούμε να μας συναντήσετε σε μια ειδική εκδήλωση της Apple. Παρακολουθήστε την διαδικτυακά μέσω του apple.com». Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μυημένος στους κώδικες της Apple για να αντιληφθεί ότι η φράση «Ο Χρόνος Τρέχει» είναι κάτι σαν κλείσιμο του ματιού εκ μέρους της εταιρείας προς το κοινό για το Apple Watch, δηλαδή το ρολόι πολλαπλών λειτουργιών. Οπότε, εάν επιβεβαιωθούν προγνώσεις και διαρροές, την Τρίτη δεν θα δούμε το iPhone 12, αλλά τα καινούργια, βελτιωμένα Apple Watch, iPad, μαζί με οτιδήποτε νέο σκοπεύει να λανσάρει η Apple από την ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει. Οπως όμως γνωρίζουν πολύ καλά τα στελέχη της κολοσσιαίας εταιρείας, το πραγματικό επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα είναι το iPhone.

Τι φέρνει το iPhone 12

Οι ψιθυριστές με τις υποτιθέμενες εκ των έσω ασφαλείς πληροφορίες, επιμένουν ότι το νέο iPhone εισέρχεται οσονούπω σε φάση μαζικής παραγωγής και η παρουσίασή του θα γίνει σε μια δεύτερη, εξειδικευμένη εκδήλωση της Apple προς το μέσον ή τέλος Οκτωβρίου. Η βιομηχανική κατασκοπεία θεωρεί ως βέβαιο ότι τότε θα αποκαλυφθούν 4 διαφορετικές εκδοχές του iPhone 12. Οι δύο πιο οικονομικές θα έχουν οθόνη 5,4 και 6,1 ιντσών, ενώ τα iPhone 12 Pro θα διατίθενται σε 6,1 και 6,7 ίντσες. Εάν επαληθευτούν οι σχετικές φήμες, το βασικό iPhone 12 των 5,4 ιντσών θα είναι το πιο μικρό smartphone με το έμβλημα της Apple από το iPhone SE του 2016. Αλλά και το Pro Max των 6,7 ιντσών θα είναι το μεγαλύτερο iPhone που κατασκευάστηκε ποτέ.

Εκτός από ό,τι απαιτείται για τη χρήση του σε περιβάλλον 5G, σε τεχνολογικό επίπεδο, πιθανολογείται ότι η νέα γενιά iPhone (αλλά πιθανότατα μόνο το μεγάλο iPhone Pro, ως ναυαρχίδα) θα είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα LiDAR. Το αρκτικόλεξο σημαίνει Light Detection And Ranging, ήτοι Φωτό-ανίχνευση και Υπολογισμός Βεληνεκούς, είναι ένα προηγμένης τεχνολογίας ραντάρ, το οποίο θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των φωτογραφιών, ιδιαίτερα υπό τις πιο απαιτητικές των συνθηκών, όπως η νυχτερινή φωτογράφηση. Φυσικά, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του iPhone 12, όπως και κάθε προηγούμενου μοντέλου που έχει παραγάγει η Apple, δεν είναι ούτε η τριπλή φωτογραφική μηχανή ούτε η ταχύτητα του επεξεργαστή δεδομένων ούτε, γενικώς, κανένα συγκεκριμένο τεχνικό του χαρακτηριστικό. Εξάλλου, μολονότι τα iPhone ποτέ δεν υστερούν από αμιγώς τεχνολογική άποψη, smartphone του ανταγωνισμού συχνά υπερτερούν των iPhone σε ορισμένες παραμέτρους. Αυτό όμως ουδέποτε επτόησε τις πωλήσεις και τη γοητεία του iPhone, καθώς με κάθε ευκαιρία επαληθεύεται η διαπίστωση ότι το μεγαλύτερο εμπορικό αβαντάζ του είναι ο εαυτός του. Κάτι που δεν προβλέπεται να αλλάξει για το μοντέλο του 2020.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο: protothema.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 14/9/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.