28/12/2020

Οι ΗΠΑ θέλουν να αγοράσουν θέση σε πύραυλο Soyuz για να στείλουν αστροναύτη στον ISS

Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά μιας θέσης στον διαστημικό πύραυλο Soyuz που θα εκτοξευθεί τον Απρίλιο προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται με τη Ρωσία οι ΗΠΑ. Το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αγοράσουν μια θέση στο διαστημικό σκάφος Soyuz MS-18 της Ρωσίας, προκειμένου να παραδώσουν έναν αστροναύτη τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό...

Σε διαπραγματεύσεις για την αγορά μιας θέσης στον διαστημικό πύραυλο Soyuz που θα εκτοξευθεί τον Απρίλιο προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται με τη Ρωσία οι ΗΠΑ.

Το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αγοράσουν μια θέση στο διαστημικό σκάφος Soyuz MS-18 της Ρωσίας, προκειμένου να παραδώσουν έναν αστροναύτη τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την άνοιξη του 2021, αποκάλυψε μια πηγή της βιομηχανίας διαστημικών πυραύλων στο πρακτορείο Sputnik.

Τον Νοέμβριο, η ρωσική κρατική διαστημική εταιρεία Roscosmos δήλωσε ότι το πλήρωμα του διαστημικού σκάφους Soyuz MS-18, του οποίου η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 9 Απριλίου, θα αποτελείται από τρεις Ρώσους κοσμοναύτες. Τον Όλεγκ Νοβίτσκι, τον Πιότρ Ντουμπρόφ και τον Σεργκέι Κορσάκοφ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αγοράσουν μια θέση στο Soyuz MS-18 για την πτήση του αστροναύτη στον ISS. Οι συνομιλίες για το θέμα διεξάγονται με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Axiom Space», ανέφερε η πηγή.

Στην περίπτωση που επιτευχθεί μια τέτοια συμφωνία, ο αμερικανός αστροναύτης Μαρκ Βάντε Χέι, ίσως αντικαταστήσει τον Κορσάκοφ στο πλήρωμα.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί και από δύο άλλες πηγές.

Πηγή: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 28/12/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.