12/01/2021

Τα συμβατά 5G smartphones σε COSMOTE, Vodafone και WIND

Αυτά είναι τα 5G smartphones που έχουν λάβει πιστοποίηση στην Ελλάδα για να λειτουργούν στο δίκτυο 5G των COSMOTE, Vodafone ή και WIND. Η λίστα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με ακόμα περισσότερα μοντέλα. Τι είναι το 5G; Το 5G έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη σύνδεση όχι μόνο κινητών τηλεφώνων, αλλά πολύ περισσότερων συσκευών στο internet. Επιπλέον οι ταχύτητες σύνδεσης...

Αυτά είναι τα 5G smartphones που έχουν λάβει πιστοποίηση στην Ελλάδα για να λειτουργούν στο δίκτυο 5G των COSMOTE, Vodafone ή και WIND. Η λίστα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με ακόμα περισσότερα μοντέλα.

Τι είναι το 5G;

Το 5G έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη σύνδεση όχι μόνο κινητών τηλεφώνων, αλλά πολύ περισσότερων συσκευών στο internet. Επιπλέον οι ταχύτητες σύνδεσης είναι πολλαπλάσιες των σημερινών από τα δίκτυα 4G, ταχύτητες που φτάνουν και ξεπερνούν τα 1.000Mbps (1Gbps), ενώ στο μέλλον θα αυξηθούν σημαντικά. Σημαντικό δε όφελος από τα δίκτυα 5G είναι η πολύ χαμηλή απόκριση (latency). Η απόκριση αυτή φτάνει σε τιμές ακόμα και στο 1ms ή 2 ms (milliseconds). Συγκριτικά υπολογίστε ότι στο δίκτυο 4G η απόκριση βρίσκεται περίπου στα 50 ms.

Συμβατά 5G smartphones Ελλάδα

iPhone 12 mini (COSMOTE, Vodafone, WIND)
iPhone 12 (COSMOTE, Vodafone, WIND)
iPhone 12 Pro (COSMOTE, Vodafone, WIND)
iPhone 12 Pro Max (COSMOTE, Vodafone, WIND)
Samsung Galaxy S20 Ultra (COSMOTE, WIND)
Samsung Galaxy Note 20 Ultra (Vodafone)
Samsung Galaxy S20 FE 5G (Vodafone)
Samsung Galaxy A42 5G (Vodafone)
Xiaomi Mi 10T Pro (COSMOTE, Vodafone, WIND)
Xiaomi Mi 10T (COSMOTE, Vodafone, WIND)
Xiaomi Mi 10T Lite (COSMOTE, Vodafone, WIND)
Xiaomi Mi 10 Pro (COSMOTE, Vodafone, WIND)
Xiaomi Mi 10 (COSMOTE, Vodafone, WIND)
Huawei P40 Pro (Vodafone, WIND)
Huawei P40 (WIND)

Συμβατά 5G tablet Ελλάδα

Samsung Galaxy Tab S7+ (Vodafone)

Η λίστα με τα συμβατά-πιστοποιημένα smartphones και tablet είναι αυτή που έχουν δώσει οι συγκεκριμένες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Δεν σημαίνει ότι άλλα μοντέλα 5G δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις γρήγορες ταχύτητες των δικτύων. Αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί η όχι.

Πηγή:  techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 12/1/2021)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.