02/03/2021

Το Google TV θα περιέχει μια απλοποιημένη Βασική λειτουργία για Smart TV

Μια βασική λειτουργία θα περιέχει το επερχόμενο Google TV, την οποία η Google ονομάζει απλά Basic TV και κάνει αυτό ακριβώς που μαρτυρά το όνομα : προσφέρει βαικές λειτουργίες τηλεόρασης σε κανάλια και εισόδους HDMI. Οι πιθανότεροι λόγοι που κάποιος θα ήθελε να περιορίσει τις δυνατότητες της Smart TV του είναι...

Μια βασική λειτουργία θα περιέχει το επερχόμενο Google TV, την οποία η Google ονομάζει απλά Basic TV και κάνει αυτό ακριβώς που μαρτυρά το όνομα : προσφέρει βαικές λειτουργίες τηλεόρασης σε κανάλια και εισόδους HDMI. Οι πιθανότεροι λόγοι που κάποιος θα ήθελε να περιορίσει τις δυνατότητες της Smart TV του είναι η ιδιωτικότητα ή η χρήση άλλων συσκευών.

Η πρώτη εμφάνιση του Google TV έγινε με το νέο Chromecast, το οποίο ήρθε με ένα νέο μενού το οποίο αίζεται στο υπάρχον software της εταιρείας, με στόχο να ενσωματωθεί στις επερχόμενες τηλεοράσεις από Sony και TCL.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 9to5Google, κατά την αρχική παραμετροποίηση, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την Basic TV επιλογή. Η επιλογή αυτή αφαιρεί όλες τις εφαρμογές του λειτουργικού, προτάσεις περιεχομένου και υποστήριξη Google Assistant. Αν και είναι εφικτό να επιστρέψει κανείς στο πλήρες μενού όποτε επιθυμεί, η επιλογή της βασικής λειτουργίας μπορεί να γίνει μόνο κατά την παραμετροποίηση. Ακόμη δεν έχουμε πληροφορίες πως είναι το μενού στη βασική λειτουργία, όπως επίσης δε γνωρίζουμε πως θα επιρρεάσει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

google tv basic mode

Όπως επιβεβαίωσε ένας αντιπρόσωπος της Google στο 9to5Google, η λειτουργία είναι συγκεκριμένη για το Google TV λειτουργικό και όχι προσθήκη στα Android TV 12.

Πλέον υπάρχουν αρκετοί λόγοι για κάποιον να έχει λόγο αφαίρεσης των δυνατοτήτων μιας Smart TV.  Όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν set-top boxes από Apple, Amazon για streaming περιεχομένου, με το λειτουργικό της τηλεόρασης να γίνεται περιττό. Άλλοι μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν τη χρήση της τηλεόρασης μετά το τέλος υποστήριξης και να αφαιρέσουν περιττές εφαρμογές για καλύτερη απόδοση. Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν απλά να αποφύγουν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, δεδομένου πως καταγράφεται ιστορικό απ' ότι παρακολουθεί κανείς μέσω μιας Smart TV.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 2/3/2021)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.