13/05/2021

Η συνεργασία Apple, Amazon και Google για το έξυπνο σπίτι πλέον ονομάζεται “Matter” με τα πρώτα αξεσουάρ να έρχονται φέτος

Πίσω το 2019 η Apple, Amazon και Google αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Zigbee Alliance και να ανακοινώσουν της “CHIP” alliance για το promoting έξυπνων συσκευών σπιτιού που θα είναι συμβατές σε πολλαπλές πλατφόρμες. Μιας και οι πρώτες αυτές συσκευές που έχουν πάρει την πιστοποίηση αυτή είναι έτοιμες να βγουν στην αγορά το 2021...

Πίσω το 2019 η Apple, Amazon και Google αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Zigbee Alliance και να ανακοινώσουν της “CHIP” alliance για το promoting έξυπνων συσκευών σπιτιού που θα είναι συμβατές σε πολλαπλές πλατφόρμες. Μιας και οι πρώτες αυτές συσκευές που έχουν πάρει την πιστοποίηση αυτή είναι έτοιμες να βγουν στην αγορά το 2021, οι εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα πως το project αυτό πλέον θα έχει μια νέα ονομασία: Matter.

Για μια συσκευή να δεχτεί την Matter πιστοποίηση αυτή θα πρέπει να υιοθετήσει το νέο στάνταρ που θα την κάνει συμβατή με την Amazon Alexa Smart Home, το HomeKit της Apple και τα Weave πρωτόκολλα της Google. Οι πρώτες συσκευές που θα έχουν αυτή την πιστοποίηση θα είναι έξυπνες λάμπες, κουδούνια πόρτας με βίντεο, έξυπνες κλειδαριές, έξυπνα ηχεία κ.α

Ο Tobin Richardson που είναι από τα υψηλόβαθμα στελέχη αυτής της Matter συνεργασίας ανέφερε στο CNET πως κάθε μια τέτοια συσκευή που θα πάρει πιστοποίηση θα έχει ένα ξεχωριστό λογότυπο που θα υποδουλώνει πως θα δουλεύει τόσο με τα οικοσυστήματα της Apple όσο και με αυτά των Amazon και Google.

Μάλιστα εικάζεται πως η συνεργασία αυτή θα πάει τόσο καλά που αυτό το λογότυπο σε λίγο καιρό θα είναι το ίδιο πασίγνωστο όπως αυτό του Wi-Fi!

To Matter λογότυπο έχει 3 βέλη που δείχνουν προς το κέντρο δείχνοντας έτσι την συνεργασία των τριών αυτών εταιρειών προς ένα κοινό στόχο.

Πηγή: appleworldhellas.com

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 13/5/2021)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.