19/05/2021

ΕΕΤΤ: Δημόσια Διαβούλευση για την εισαγωγή της παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στην Καθολική Υπηρεσία

Η ΕΕΤΤ διεξάγει Δημόσια Διαβούλευση για τον προσδιορισμό του περιεχομένου παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στο πλαίσιο της Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΥ). Η πρόταση της ΕΕΤΤ εναρμονίζεται με τις διατάξεις του Νόμου 4727/2020, ο οποίος προβλέπει ότι όλοι οι καταναλωτές στη ελληνική επικράτεια έχουν πρόσβαση, σε προσιτή τιμή, σε διατιθέμενη υπηρεσία επαρκούς ευρυζωνικής...

Η ΕΕΤΤ διεξάγει Δημόσια Διαβούλευση για τον προσδιορισμό του περιεχομένου παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης στο πλαίσιο της Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΥ). Η πρόταση της ΕΕΤΤ εναρμονίζεται με τις διατάξεις του Νόμου 4727/2020, ο οποίος προβλέπει ότι όλοι οι καταναλωτές στη ελληνική επικράτεια έχουν πρόσβαση, σε προσιτή τιμή, σε διατιθέμενη υπηρεσία επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο. Στην πρόταση της ΕΕΤΤ ως υπηρεσία επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο ορίζεται η υπηρεσία με ονομαστική ταχύτητα τουλάχιστον 10 Mbps και εγγυημένη 4 Mbps.

To κείμενο της Διαβούλευσης επικεντρώνεται στα εξής κύρια ζητήματα:

  • Ανάλυση των διαθέσιμων υποδομών και προσδιορισμός των περιοχών, όπου η παροχή λειτουργικής ευρυζωνικής πρόσβασης προϋποθέτει ενεργοποίηση της ΚΥ
  • Εκτίμηση του κόστους για την αναβάθμιση υποδομών για την παροχή ΚΥ.
  • Κάλυψη ευλόγων αιτημάτων για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω της ΚΥ.
  • Προσιτότητα της ευρυζωνικής πρόσβασης που παρέχεται μέσω της ΚΥ.

Το πλήρες κείμενο της Διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο www.eett.gr

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις και τα σχόλιά τους επωνύμως, στην ελληνική γλώσσα, σε ηλεκτρονική μορφή έως τις 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Επισημαίνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της Διαβούλευσης, η ΕΕΤΤ υποβάλλει σχετική εισήγηση στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εξειδίκευση του περιεχομένου της Καθολικής Υπηρεσίας, τον ορισμό της υπηρεσίας επαρκούς ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο και τον προσδιορισμό των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν τα σχετικά αιτήματα, ώστε να θεωρούνται εύλογα και να ικανοποιούνται από τον πάροχο Καθολικής Υπηρεσίας.

Κατηγορία News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.