02/08/2021

Το DVB ενέκρινε τις εμπορικές απαιτήσεις για το DVB-I μέσω δικτύων 5G

Το DVB Project ενέκρινε τις Εμπορικές απαιτήσεις για την υποστήριξη υπηρεσιών DVB-I σε δίκτυα και συστήματα 5G. Η τεχνική ενότητα DVB έχει ήδη ξεκινήσει για την παροχή επεκτάσεων στις σχετικές υπάρχουσες προδιαγραφές...

Το DVB Project ενέκρινε τις Εμπορικές απαιτήσεις για την υποστήριξη υπηρεσιών DVB-I σε δίκτυα και συστήματα 5G. Η τεχνική ενότητα DVB έχει ήδη ξεκινήσει για την παροχή των επεκτάσεων στις σχετικές υπάρχουσες προδιαγραφές.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο του DVB ενέκρινε τη δημοσίευση των εμπορικών απαιτήσεων, οι οποίες τώρα είναι διαθέσιμες για κατέβασμα-λήψη ως DVB BlueBook C100. Αυτό το έγγραφο όχι μόνον παρέχει ένα σύνολο 70 τεχνικών και διαδικαστικών απαιτήσεων, αλλά εισάγει και τα βασικά στοιχεία των δικτύων και των συστημάτων 5G που σχετίζονται με τη διανομή των μέσων, συμπεριλαμβανομένης της 5G Εκπομπής (Broadcast), του 5G Streaming Μέσων (Media) και άλλων συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων στο 3GPP. Συγκεκριμένα, η 5G Εκπομπή που βασίζεται σε LTE (όπως ορίζεται κατά ETSI TS 103 720) παρέχει όλες τις λειτουργίες για τον χειρισμό κλασικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των free-to-air και high-power high-tower υποδομών δικτύου μόνον για λήψη. Οι εμπορικές απαιτήσεις αναπτύχθηκαν με βάση έξι κατευθυντήριες περιπτώσεις χρήσης, όλες τεκμηριωμένες σε παράρτημα του BlueBook C100.

Οι τεχνολογίες που βασίζονται στο 5G υπόσχονται ότι θα επιτρέψουν στους παρόχους περιεχομένου και υπηρεσιών να έχουν πρόσβαση σε φορητές συσκευές, συνήθως διασυνδέοντας εγκατεστημένες εφαρμογές. Η διανομή με βάση το 5G σε άλλους τύπους δέκτη, όπως κινούμενα οχήματα, συσκευές συνδεδεμένες με κεραίες τοποθετημένες στην οροφή ή πύλες οικιακής χρήσης με βάση 5G επίσης δεν αποκλείεται. Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα των υπηρεσιών DVB-I σε σχέση με το 5G είναι η δυνατότητα υποστήριξης ολοκληρωμένων υβριδικών υπηρεσιών DVB-I, δηλαδή υπηρεσίες για τις οποίες η βασική διανομή εκπομπής αυξάνεται με unicast για εκτεταμένη κάλυψη υπηρεσιών, χαμηλότερο κόστος διανομής, βελτιωμένη ποιότητα και πρόσθετες εμπειρίες χρηστών.

Εμπορικές απαιτήσεις

Οι ίδιες οι εμπορικές απαιτήσεις είναι δομημένες σε τεχνικές και διαδικαστικές πτυχές. Γενικά, οι απαιτήσεις απαιτούν προδιαγραφές για την υποστήριξη διαφορετικών τρόπων λειτουργίας 5G που βασίζονται σε Rel-16, συγκεκριμένα 5G Broadcast, ροή πολυμέσων 5G με βάση unicast, ταυτόχρονη παράδοση της ίδιας υπηρεσίας και στους δύο τρόπους λειτουργίας και υβριδικές υπηρεσίες DVB-I. Σε όλες τις περιπτώσεις αναμένεται ότι οι προδιαγραφές επαναχρησιμοποιούν τις υπάρχουσες τεχνολογίες DVB στο μέτρο του δυνατού και παρέχουν κοινά στοιχεία με άλλα μέσα παράδοσης DVB που βασίζονται σε IP.

Οι ενημερώσεις των σχετικών προδιαγραφών DVB για την πλήρη υποστήριξη του DVB-I μέσω 5G αναμένεται να ολοκληρωθούν το 3ο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: dvb.org

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.