12/11/2021

4 τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον μας

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος γύρω μας αλλάζει καθημερινά και η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή. Κοιτάζοντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο μας έχει βοηθήσει η τεχνολογία να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και την καθημερινότητά μας.

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος γύρω μας αλλάζει καθημερινά και η τεχνολογία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή. Κοιτάζοντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας μπορούμε να διαπιστώσουμε πόσο μας έχει βοηθήσει η τεχνολογία να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και την καθημερινότητά μας. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά περισσότερα από την εξέλιξη της τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια.

Παρακάτω ακολουθεί μια συνοπτική λίστα με τεχνολογικά επιτεύγματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.

3D εκτυπωμένο φαγητό

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τους εκτυπωτές που μπορούν να δημιουργήσουν τρισδιάστατα αντικείμενα χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα υλικών όπως πλαστικό, μέταλλο, ύφασμα, γυαλί και άλλα. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται ήδη σε μεγάλο βαθμό για την δημιουργία διάφορων αντικειμένων όπως κοσμήματα, εξαρτήματα, υποδήματα και είδη για το σπίτι. Επίσης, αυτή η τεχνολογία έχει εφαρμογή στην ιατρική και πιο συγκεκριμένα στην οδοντιατρική.

Η χρήση των 3D εκτυπωτών αναμένεται να φέρει μια επανάσταση τα επόμενα χρόνια, καθώς πολλές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται με την εκτύπωση τροφίμων. Έτσι, στο μέλλον θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή σας για να ετοιμάσετε ένα φαγητό, χωρίς να χρειάζεται να μαγειρέψετε. Αν και βρισκόμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο, η επιστήμη μπορεί να μας εκπλήξει στο μέλλον.

Συσκευές με επαυξημένη/εικονική πραγματικότητα

Ακούμε συνεχώς για τη δυναμική της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας και η αλήθεια είναι ότι οι δύο αυτές τεχνολογίες θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας. Με τη χρήση αυτών των τεχνολογιών δε θα χρειάζεται να μετακινηθούμε για να φτάσουμε στην εργασία μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Επίσης, θα μπορούμε να στείλουμε το ομοίωμά μας σε διάφορους ποδοσφαιρικούς αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο, ενώ βρισκόμαστε σπίτι μας. Μέχρι τότε, όμως, το στοίχημα στην Betsson μπορεί να μας φέρει κοντά στις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Αντιμετώπιση του καρκίνου

Η τεχνολογία δημιουργεί δεδομένα και η κατάλληλη ανάλυση και χρήση των δεδομένων μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον κλάδο της ιατρικής. Μία από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να είναι η διαχείριση του καρκίνου και η αντιμετώπισή του ως μία χρόνια πάθηση.

Η τεχνολογία αναμένεται να ενισχύσει τόσο τη θεραπεία του καρκίνου μέσω της γονιδιακής επεξεργασίας και της ανοσοθεραπείας αλλά και την πρόληψη, αφού μέσω των κατάλληλων εξετάσεων θα μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να προλάβουμε τους συχνότερους τύπους καρκίνου. Έτσι, όχι μόνο θα είναι ευκολότερο να σωθούν πολλές ζωές αλλά θα μειωθεί το οικονομικό και συναισθηματικό αντίκτυπο από την καθυστερημένη ανακάλυψη της πάθησης αυτής.

Ιπτάμενα αυτοκίνητα

Μέχρι τώρα τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι κάτι που παρακολουθούμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όμως, δεν αποκλείεται να είμαστε πιο κοντά σε αυτά από ότι πιστεύουμε. Όταν δε θα υπάρχει πλέον άλλος χώρος στους δρόμους, δε θα ήταν περίεργο να σκεφτούμε ότι ίσως οι άνθρωποι να δημιουργήσουν ιπτάμενα αυτοκίνητα για την ευκολότερη μετακίνησή τους.

Μάλιστα, υπάρχουν ήδη αρκετές εταιρείες που έχουν αρχίσει να εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο και έχουν δημιουργήσει τα πρώτα σχέδια για τα αυτοκίνητα που θα κατακτήσουν τους ουρανούς.

Μένει μόνο να δούμε αν όλα αυτά θα υλοποιηθούν στο μέλλον.

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.