30/11/2021

Έκθεση Ericsson: Η κίνηση δεδομένων mobile αυξήθηκε 300 φορές σε μία δεκαετία

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
H έρευνα Mobile Report της Ericsson αποκαλύπτει ότι η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έχει αυξηθεί σχεδόν 300 φορές από το 2011, έτος κατά το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά αυτή η έκθεση. Τα ευρήματα, που βασίζονται σε τρέχοντα και ιστορικά δεδομένα δικτύων, περιλαμβάνονται στην ειδική έκδοση της έκθεσης για τα δέκα χρόνια...
H έρευνα Mobile Report της Ericsson αποκαλύπτει ότι η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έχει αυξηθεί σχεδόν 300 φορές από το 2011, έτος κατά το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά αυτή η έκθεση. Τα ευρήματα, που βασίζονται σε τρέχοντα και ιστορικά δεδομένα δικτύων, περιλαμβάνονται στην ειδική έκδοση της έκθεσης για τα δέκα χρόνια, η οποία κάνει μια αναδρομή σε ορισμένες από τις βασικές τάσεις και γεγονότα που διαμόρφωσαν την τελευταία δεκαετία, καθώς και αποκαλύπτει τις τελευταίες προβλέψεις προς το 2027.

Η παραδοχή ότι το 5G θα γίνει η ταχύτερα αναπτυγμένη γενιά κινητής τηλεφωνίας μέχρι σήμερα έχει ενισχυθεί με μια επικαιροποιημένη εκτίμηση για σχεδόν 660 εκατομμύρια συνδρομές 5G μέχρι το τέλος του 2021. Η αύξηση είναι αποτέλεσμα της ισχυρότερης από την αναμενόμενη ζήτησης στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική, η οποία οφείλεται εν μέρει στη μείωση των τιμών των συσκευών 5G. Υπήρξε επίσης μια καθαρή προσθήκη 98 εκατομμυρίων συνδρομών 5G παγκοσμίως το γ' τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με τις 48 εκατομμύρια νέες συνδρομές 4G. Στο τέλος του 2021, εκτιμάται ότι τα δίκτυα 5G θα καλύπτουν περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προβλέψεις, το 5G είναι σε καλό δρόμο για να γίνει η κυρίαρχη τεχνολογία πρόσβασης στην κινητή τηλεφωνία, με βάση τις συνδρομές παγκοσμίως, μέχρι το 2027. Το 5G αναμένεται επίσης να αντιπροσωπεύει περίπου το 50% του συνόλου των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως - καλύπτοντας το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού και μεταφέροντας το 62% της παγκόσμιας κίνησης των smartphones μέχρι το 2027.

Από το 2011, η ανάπτυξη των δικτύων 4G LTE έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία 5,5 δισεκατομμυρίων νέων συνδέσεων smartphone παγκοσμίως, συμβάλλοντας στη διαθεσιμότητα στην αγορά περισσότερων από 20.000 διαφορετικών μοντέλων συσκευών 4G. Η έκθεση αυτή δείχνει έναν πολύ πιο πρώιμο τεχνολογικό κύκλο ζωής των συσκευών 5G, με τα κινητά 5G να αντιπροσωπεύουν σήμερα το 23% του παγκόσμιου όγκου, σε σύγκριση με το 8% των κινητών 4G στο αντίστοιχο σημείο του κύκλου ζωής τους.

Αυτό συμβάλλει στην εκθετική αύξηση της κίνησης δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας. Η κίνηση δεδομένων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκε κατά 42%, σε ετήσια βάση, το τρίτο τρίμηνο του 2021, αντιπροσωπεύοντας περίπου 78 exabytes (EB), συμπεριλαμβανομένης της κίνησης που παράγεται από υπηρεσίες σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA). Μόνο κατά το 3ο τρίμηνο, η κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ήταν μεγαλύτερη από το σύνολο της κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που είχε παραχθεί ποτέ μέχρι το τέλος του 2016. Νέες προβλέψεις αποκαλύπτουν ότι η συνολική κίνηση δεδομένων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι πιθανό να φθάσει τα 370 ΕΒ μέχρι το τέλος του 2027.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι η φύση των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, συμβάλλοντας στη συνεχιζόμενη αύξηση της κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Το ευρυζωνικό IoT έχει πλέον ξεπεράσει το 2G/3G ως το τμήμα που συνδέει το μεγαλύτερο μερίδιο των εφαρμογών IoT. Αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 47% όλων των συνδέσεων IoT μέσω κινητής τηλεφωνίας μέχρι το τέλος του 2021, σε σύγκριση με το 37% για το 2G/3G και το 16% για τις τεχνολογίες Massive IoT (NB-IoT και Cat-M).

Οι νέες προβλέψεις επιβεβαιώνουν την ταχεία επιτάχυνση των μαζικών αναπτύξεων IoT τα επόμενα χρόνια, που καλύπτουν περιπτώσεις χρήσης όπως τα wearables για την ηλεκτρονική υγεία, την παρακολούθηση περιουσιακών στοιχείων εφοδιαστικής, την περιβαλλοντική παρακολούθηση και τους έξυπνους μετρητές, καθώς και τις έξυπνες συσκευές παρακολούθησης και παρακολούθησης της παραγωγής. Οι μαζικές αναπτύξεις IoT προβλέπεται να αντιπροσωπεύουν το 51% όλων των συνδέσεων IoT μέσω κινητής τηλεφωνίας έως το 2027.

Κατά την ίδια περίοδο πρόβλεψης, οι συνδέσεις FWA προβλέπεται να αυξηθούν σχεδόν τρεις φορές - από 88 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021, σε περίπου 230 εκατομμύρια το 2027. Σχεδόν οι μισές από αυτές τις συνδέσεις αναμένεται να μεταφέρονται μέσω δικτύων 5G.

Πηγή: advanced-television.com
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.