Ειδήσεις . Nova News
Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 | 13:23

Forthnet: Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή οι τράπεζες

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των τραπεζών πως αποκτούν ποσοστό περί το 32,8% της Forthnet μέσω μετατροπής τμήματος του ομολογιακού δανείου που είχαν καλύψει πέρυσι, γνωστοποιούν πως ανέθεσαν στην ιαπωνική Nomura την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει, πως οι τράπεζες «δεν ήρθαν για να μείνουν». 

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των τραπεζών πως αποκτούν ποσοστό περί το 32,8% της Forthnet μέσω μετατροπής τμήματος του ομολογιακού δανείου που είχαν καλύψει πέρυσι, γνωστοποιούν πως ανέθεσαν στην ιαπωνική Nomura την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, πως οι τράπεζες «δεν ήρθαν για να μείνουν». Φαίνεται πως οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν αποφασίσει να επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Ταυτόχρονα ανοίγει ένα ακόμα μέτωπο στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών αφού οι διοικήσεις των Wind και Vodafone Ελλάδος θα κληθούν σύντομα να αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στη Forthnet, στην οποία κατέχουν ήδη σημαντικό ποσοστό μετοχών. Το συγκεκριμένο ποσοστό μειώθηκε, βέβαια, με τη μετατροπή του ομολογιακού και την είσοδο των τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet, «δυνάμει των από 01.11.2017 ξεχωριστών επιστολών τους προς την Εταιρεία, έκαστη εκ των Alpha Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Αττικής ΑΤΤ 0,00% και Τράπεζα Πειραιώς, ενημέρωσε την Εταιρεία ότι εξουσιοδότησε τη Nomura International plc. να εκκινήσει διαδικασία για την πρόσκληση πιθανών επενδυτών προς υποβολή προσφορών σχετικά με τα ανοίγματά της (exposures) (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της Εταιρείας και των θυγατρικών της. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».

αναδημοσίευση απο euro2day.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΙCECRYPT 1650CHD

Η αγορά σήμερα

13-11-2017

ΙCECRYPT 1650CHD

Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, ο νέος δέκτης Icecrypt 1650CHD. Πρόκειται για ένα HD δέκτη combo που επιτρέπει, επίγεια, δορυφορική και καλωδιακή λήψη. Διαθέτει υποδοχή κάρτας UCAS συμβατή με τις περισσότερες κάρτες της αγοράς, αλλά και θύρα Ethernet για σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι δύο θύρες USB επιτρέπουν την εγγραφή προγραμμάτων αλλά...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 111

Τεύχος 111

22-11-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 111

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το περιεχόμενο UHD/4K αυξάνεται συνεχώς και μαζί του αυξάνονται και οι ανάγκες για αντίστοιχο εξοπλισμό λήψης. Έτσι, σαρώσαμε την ελληνική αγορά, ώστε να δούμε τι διατίθενται σε αυτή και συνολικά βρήκαμε 13 UHD/4K δέκτες τους οποίους και σας παρουσιάζουμε. Οι περισσότεροι από τους δέκτες βγαίνουν πλέον σε αρκετά οικονομική τιμή, ενώ ως γνωστό από δυνατότητες είναι ότι καλύτερο, αφού άλλωστε τα μοντέλα 4Κ αποτελούν τις ναυαρχίδες των εταιριών. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που γράψαμε τελευταία φορά για τις βασικές αρχές της δορυφορικής εκπομπής και λήψης. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα άρθρο – οδηγό που να περιλαμβάνει όλα όσα χρ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved