Ειδήσεις . Pay TV News
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 | 11:13

Το παρασκήνιο του Μακεδονικού Αγώνα συνεχίζεται στο COSMOTE HISTORY HD

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Μακεδονικός Αγώνας:1904-1908» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, που πραγματεύεται την ελληνική αντίδραση στις επεκτατικές κινήσεις των Βουλγάρων εντός της οθωμανικής επικράτειας, επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD με το δεύτερο μέρος, την Κυριακή 14/10, στις 19.00. Σε αυτό το επεισόδιο, παρακολουθούμε πώς ξεκίνησε ο Μακεδονικός Αγώνας και πώς αφυπνίστηκε...

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Μακεδονικός Αγώνας:1904-1908» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, που πραγματεύεται την ελληνική αντίδραση στις επεκτατικές κινήσεις των Βουλγάρων εντός της οθωμανικής επικράτειας, επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD με το δεύτερο μέρος, την Κυριακή 14/10, στις 19.00. Σε αυτό το επεισόδιο, παρακολουθούμε πώς ξεκίνησε ο Μακεδονικός Αγώνας και πώς αφυπνίστηκε η συλλογική συνείδηση των Ελλήνων.

H εκπομπή «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, με τον καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα για να αναδείξει μέσα από τρίλεπτα fillers τις καταβολές και τον τεράστιο πλούτο της ελληνικής γλώσσας, να εξηγήσει και να σχολιάσει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη, με σκοπό την ορθότερη και πιο ποιοτική χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα» προβάλλονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.50.

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού και στo πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας καταστροφής», το οποίο παρουσιάζει, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων, την ιστορία του Χορτιάτη, ενός από τα χωριά-θυσιαστήρια της γερμανικής κατοχής (Κυριακή 14/10, 21.00).

Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Οδός Ελλήνων», για τη ζωή και το έργο σπουδαίων προσωπικοτήτων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ελληνική ιστορία κι έχουν τιμηθεί από την Ελλάδα μέσω της ονοματοδοσίας δρόμων, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με 3 νέα επεισόδια.

Το πρώτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στον Ηλία Βενέζη, τον συγγραφέα των δύο πολέμων, με την πολυτάραχη ζωή και το πλούσιο έργο (Παρασκευή 12/10, 17.00), το δεύτερο στον ανατρεπτικό και πρωτοπόρο του μοντερνισμού στην πεζογραφία, Γιάννη Σκαρίμπα (Δευτέρα 15/10, 17.00) και το τρίτο στον πολυγραφότατο και πολυμεταφρασμένο εκπρόσωπο του ρεύματος του κοινωνικού ρεαλισμού, Μενέλαο Λουντέμη (Τετάρτη 17/10, 17.00).

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TRIAX TEOC

Η αγορά σήμερα

10-12-2018

TRIAX TEOC

Γρήγορα, σταθερά και με ασφάλεια, η σειρά Ethernet Over Coaxial Adapters της Triax παρέχει υπερσύγχρονο και αξιόπιστο ευρυζωνικό δίκτυο σε κάθε χώρο, χρησιμοποιώντας το υπάρχων ομοαξονικό δίκτυο της επίγειας τηλεόρασης. Υποστηρίζοντας την τελευταία τεχνολογία MoCA® 2.0 (Multimedia over Coax Alliance), οι adaptors...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Τεύχος 123

20-11-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο Fiber To The Room και το  μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους. Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.