Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018 | 12:20

Η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της Κορέας, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD

Στον Ψυχρό πόλεμο και τη συμμετοχή των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 ως το 1955, «ρίχνει φως» την ερχόμενη εβδομάδα η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 5/11, 21.00). Η εκπομπή καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες βετεράνων που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή και παρουσιάζει την πρώτη ένοπλη σύρραξη του...

Στον Ψυχρό πόλεμο και τη συμμετοχή των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 ως το 1955, «ρίχνει φως» την ερχόμενη εβδομάδα η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 5/11, 21.00).

Η εκπομπή καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες βετεράνων που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή και παρουσιάζει την πρώτη ένοπλη σύρραξη του Ψυχρού Πολέμου, που σημειώθηκε το 1950 στην Κορέα με συνέπεια τη διάσπαση της κορεατικής χερσονήσου στα δύο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται μέσα από την έρευνα και στην απόφαση του τότε πρωθυπουργού Σοφοκλή Βενιζέλου για δημιουργία εκστρατευτικού σώματος με περισσότερους από 10.000 Έλληνες να μεταβαίνουν στη μέχρι τότε άγνωστη για πολλούς χώρα.

Παράλληλα, ιστορικοί και βετεράνοι στρατιώτες καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες στον Χρίστο Βασιλόπουλο για την ελληνική συμμετοχή στον Πόλεμο της Κορέας και την ιδεολογική σύγκρουση που μετέτρεψε έναν εμφύλιο πόλεμο σε παγκόσμια σύρραξη.

Στο πλαίσιο της εκπομπής μιλούν οι: Γιώργος Καζαμίας, Καθηγητής ιστορίας, Θεοδόσιος Καρβουναράκης, Καθηγητής διπλωματικής ιστορίας, Γιάννης Στεφανίδης, Καθηγητής διπλωματικής ιστορίας, Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Πρωινή Γαλήνη» με θέμα τον πόλεμο της Κορέας, Αλέξανδρος Τσανγκ, Κορεάτης που γεννήθηκε στη Βόρεια Κορέα και πολέμησε μαζί με το ελληνικό Τάγμα, Μίνμο Τσονγκ, Ιστορικός Ερευνητής, Δημήτριος Ματσούκας, αδερφός πεσόντα και γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας, καθώς και οι βετεράνοι: Στυλιανός Δράκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας, Νίκος Φίλης, Γιάννης Γιαννόπουλος, Σπύρος Βάϊος,  Αντώνης Τσαμπαδιάς, Αριστοφάνης Ανδρουλάκης, Ελευθέριος Τσικανδηλάκης Εμμανουήλ Πιτσουλάκης, Εμμανουήλ Ιερωνυμάκης, Χαράλαμπος Θεοδωράκης, Ακριβός Τσολάκης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ENGEL MV7320 KIT

Η αγορά σήμερα

06-11-2018

ENGEL MV7320 KIT

Η εταιρία AstraSat διαθέτει το Kit τηλεχειρισμού μέσω καλωδίου MV7320 της ENGEL. Το Kit MV7320 περιλαμβάνει δύο μονάδες πομπού και δέκτη, οι οποίες έχουν ενσωματωμένο καλώδιο με αισθητήρα υπέρυθρων. Συνδέονται στις πρίζες TV και χρησιμοποιούν το ομοαξονικό δίκτυο της τηλεόρασης για να μεταφέρουν το σήμα του τηλεχειριστηρίου...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 122

Τεύχος 122

23-10-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 122

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για IPTV σε Android και iOS συσκευές. Η αλλαγή στις συνήθειες παρακολούθησης τηλεοπτικού περιεχομένου, και η αυξανόμενη τάση για διαδραστικότητα των χρηστών με αυτό, έφερε το έργο Cognitus, μία κοινή προσπάθεια εταιρειών όπως η Forthnet, το BBC και άλλοι, για την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου περιβάλλοντος όπου οι θεατές θα συνδιαμορφώνουν τα πλάνα διάφορων εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων με τα δικά τους βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο οι τηλεθεατές σε τεχνολογικά προηγμένες πλατφόρμες, όπως της Nova και του BBC, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια νέα εμπειρία κατευθείαν από τους χώρους των εκδηλώσεων στο σπίτι τους! ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.