Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018 | 12:20

Η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της Κορέας, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD

Στον Ψυχρό πόλεμο και τη συμμετοχή των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 ως το 1955, «ρίχνει φως» την ερχόμενη εβδομάδα η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 5/11, 21.00). Η εκπομπή καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες βετεράνων που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή και παρουσιάζει την πρώτη ένοπλη σύρραξη του...

Στον Ψυχρό πόλεμο και τη συμμετοχή των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 ως το 1955, «ρίχνει φως» την ερχόμενη εβδομάδα η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 5/11, 21.00).

Η εκπομπή καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες βετεράνων που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή και παρουσιάζει την πρώτη ένοπλη σύρραξη του Ψυχρού Πολέμου, που σημειώθηκε το 1950 στην Κορέα με συνέπεια τη διάσπαση της κορεατικής χερσονήσου στα δύο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται μέσα από την έρευνα και στην απόφαση του τότε πρωθυπουργού Σοφοκλή Βενιζέλου για δημιουργία εκστρατευτικού σώματος με περισσότερους από 10.000 Έλληνες να μεταβαίνουν στη μέχρι τότε άγνωστη για πολλούς χώρα.

Παράλληλα, ιστορικοί και βετεράνοι στρατιώτες καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες στον Χρίστο Βασιλόπουλο για την ελληνική συμμετοχή στον Πόλεμο της Κορέας και την ιδεολογική σύγκρουση που μετέτρεψε έναν εμφύλιο πόλεμο σε παγκόσμια σύρραξη.

Στο πλαίσιο της εκπομπής μιλούν οι: Γιώργος Καζαμίας, Καθηγητής ιστορίας, Θεοδόσιος Καρβουναράκης, Καθηγητής διπλωματικής ιστορίας, Γιάννης Στεφανίδης, Καθηγητής διπλωματικής ιστορίας, Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Πρωινή Γαλήνη» με θέμα τον πόλεμο της Κορέας, Αλέξανδρος Τσανγκ, Κορεάτης που γεννήθηκε στη Βόρεια Κορέα και πολέμησε μαζί με το ελληνικό Τάγμα, Μίνμο Τσονγκ, Ιστορικός Ερευνητής, Δημήτριος Ματσούκας, αδερφός πεσόντα και γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας, καθώς και οι βετεράνοι: Στυλιανός Δράκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας, Νίκος Φίλης, Γιάννης Γιαννόπουλος, Σπύρος Βάϊος,  Αντώνης Τσαμπαδιάς, Αριστοφάνης Ανδρουλάκης, Ελευθέριος Τσικανδηλάκης Εμμανουήλ Πιτσουλάκης, Εμμανουήλ Ιερωνυμάκης, Χαράλαμπος Θεοδωράκης, Ακριβός Τσολάκης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Fagor – Πυλώνες

Η αγορά σήμερα

11-04-2019

Fagor – Πυλώνες

Διαθέσιμη από την AMF Electronics είναι η σειρά επαγγελματικών πυλώνων της Fagor, που εξασφαλίζει υψηλής ασφάλειας τοποθέτηση κεραίας σε μεγάλα ύψη. Η σειρά διαθέτει τρία διαφορετικά τμήματα, το FG PNT 15, το FG TRT 25 και το FG BTR AT. Το FG PNT 15 έχει ύψος 1,5 μέτρα και αποτελεί...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.