Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018 | 12:20

Η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο της Κορέας, μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD

Στον Ψυχρό πόλεμο και τη συμμετοχή των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 ως το 1955, «ρίχνει φως» την ερχόμενη εβδομάδα η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 5/11, 21.00). Η εκπομπή καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες βετεράνων που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή και παρουσιάζει την πρώτη ένοπλη σύρραξη του...

Στον Ψυχρό πόλεμο και τη συμμετοχή των Ελλήνων στον πόλεμο της Κορέας από το 1950 ως το 1955, «ρίχνει φως» την ερχόμενη εβδομάδα η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD (Δευτέρα 5/11, 21.00).

Η εκπομπή καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες βετεράνων που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή και παρουσιάζει την πρώτη ένοπλη σύρραξη του Ψυχρού Πολέμου, που σημειώθηκε το 1950 στην Κορέα με συνέπεια τη διάσπαση της κορεατικής χερσονήσου στα δύο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται μέσα από την έρευνα και στην απόφαση του τότε πρωθυπουργού Σοφοκλή Βενιζέλου για δημιουργία εκστρατευτικού σώματος με περισσότερους από 10.000 Έλληνες να μεταβαίνουν στη μέχρι τότε άγνωστη για πολλούς χώρα.

Παράλληλα, ιστορικοί και βετεράνοι στρατιώτες καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες στον Χρίστο Βασιλόπουλο για την ελληνική συμμετοχή στον Πόλεμο της Κορέας και την ιδεολογική σύγκρουση που μετέτρεψε έναν εμφύλιο πόλεμο σε παγκόσμια σύρραξη.

Στο πλαίσιο της εκπομπής μιλούν οι: Γιώργος Καζαμίας, Καθηγητής ιστορίας, Θεοδόσιος Καρβουναράκης, Καθηγητής διπλωματικής ιστορίας, Γιάννης Στεφανίδης, Καθηγητής διπλωματικής ιστορίας, Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Πρωινή Γαλήνη» με θέμα τον πόλεμο της Κορέας, Αλέξανδρος Τσανγκ, Κορεάτης που γεννήθηκε στη Βόρεια Κορέα και πολέμησε μαζί με το ελληνικό Τάγμα, Μίνμο Τσονγκ, Ιστορικός Ερευνητής, Δημήτριος Ματσούκας, αδερφός πεσόντα και γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας, καθώς και οι βετεράνοι: Στυλιανός Δράκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας, Νίκος Φίλης, Γιάννης Γιαννόπουλος, Σπύρος Βάϊος,  Αντώνης Τσαμπαδιάς, Αριστοφάνης Ανδρουλάκης, Ελευθέριος Τσικανδηλάκης Εμμανουήλ Πιτσουλάκης, Εμμανουήλ Ιερωνυμάκης, Χαράλαμπος Θεοδωράκης, Ακριβός Τσολάκης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS VMAT3424AT

Η αγορά σήμερα

14-01-2019

NEDIS VMAT3424AT

HDMI Matrix Switch 6 θυρών με λειτουργία EDID και υποστήριξη 4K/2K & 3D Συνδέστε 2 διαφορετικές συσκευές HDMI, όπως κονσόλες παιχνιδιών ή Blu-ray players, σε 4 διαφορετικές οθόνες. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε την κάθε είσοδο σε συγκεκριμένη έξοδο, χειροκίνητα ή με το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται. Το NEDIS VMAT3424AT διαθέτει...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Τεύχος 124

19-12-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα λίγο πριν από τις γιορτές το νέο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, με ένα «αθλητικό ρεπορτάζ» του Νίκου Μποζιονέλου για την ομάδα Novasports Running Team, και την ιστορία της, και μία συνέντευξη με τον Περικλή Ιακωβάκη, αρχηγό της ομάδας! Στα θέματα του νέου τεύχους μπορούμε να διαβάσουμε ένα αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση BISS, και τα κλειδιά με τα οποία «ανοίγουν» στις οθόνες! Τα δορυφορικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων της δορυφορικής λήψης. Η αποκρυπτογράφησή τους προϋποθέτει την εισαγωγή στο δορυφορικό δέκτη κατάλληλων BISS κλειδιών που ξεκλειδώνουν την εικόνα του...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.