Ειδήσεις . Pay TV News
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 | 23:56

«1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο COSMOTE HISTORY HD η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV και της Honeybee Audiovisual. Η σειρά σε παρουσίαση, σενάριο και επιστημονική επιμέλεια του ακαδημαϊκού Ιάκωβου Μιχαηλίδη εστιάζει σε μια από τις κρισιμότερες δεκαετίες της νεότερης ελληνικής ιστορίας...

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο COSMOTE HISTORY HD η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV και της Honeybee Audiovisual. Η σειρά σε παρουσίαση, σενάριο και επιστημονική επιμέλεια του ακαδημαϊκού Ιάκωβου Μιχαηλίδη εστιάζει σε μια από τις κρισιμότερες δεκαετίες της νεότερης ελληνικής ιστορίας (1912-1922) κατά την οποία διαμορφώθηκε σε μεγάλο βαθμό η φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας. Την περίοδο αυτή μεσολάβησαν αλλεπάλληλες πολεμικές συγκρούσεις (Βαλκανικοί Πόλεμοι, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Μικρασιατική Εκστρατεία), οι οποίες επηρέασαν σημαντικά σχεδόν όλα τα βαλκανικά κράτη.

Στο πλαίσιο της σειράς, καταθέτουν την επιστημονική τους άποψη διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, την Σερβία, την Τουρκία, την Αλβανία, την Ρουμανία, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Μ. Βρετανία, την Γαλλία και την Γερμανία. Χαρακτηριστική καινοτομία αποτελεί η χρήση των τεχνικών animation & photo parallax για την απόδοση μεγάλου μέρους των φωτογραφιών, μαχών αλλά και χαρτών των επιχειρήσεων που εμφανίζονται στη σειρά.

Το πρώτο επεισόδιο, «Οι άνεμοι του εθνικισμού» (Σάββατο 15/12, 23.00), μάς μεταφέρει στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, περίοδο κατά την οποία κορυφώθηκε ο εθνικισμός στα Βαλκάνια. Ιστορικοί και ακαδημαϊκοί αναλύουν τις επιπτώσεις του Ρωσοτουρκικού Πολέμου, του Μακεδονικού Αγώνα αλλά και της Νεοτουρκικής Επανάστασης.  

Η σειρά αποτελείται από 15 επεισόδια, τα οποία θα προβάλλονται κάθε Σάββατο στις 23.00, ενώ αμέσως μετά στην προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η νέα σειρά «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Το COSMOTE HISTORY HD αποτελεί ένα από τα συνολικά 10 κανάλια ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, μεταξύ των οποίων το BBC Earth, τα κανάλια του National Geographic και του Viasat. Το COSMOTE HISTORY HD είναι διαθέσιμο σε όλα τα οικιακά πακέτα της COSMOTE TV,  ενώ το περιεχόμενό του διατίθεται δωρεάν και στις υπηρεσίες COSMOTE REPLAY TV, COSMOTE TV PLUS και για θέαση από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή μέσω της δωρεάν υπηρεσίας COSMOTE TV GO για συνδρομητές COSMOTE TV. Επιπλέον περιλαμβάνεται και στο πακέτο COSMOTE TV GO Documentaries Pack

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.