Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 | 15:13

Η πολιτική καριέρα και η κοινωνική προσφορά του Ανδρέα Συγγρού, στη «Μηχανή του Χρόνου»

Την πολιτική καριέρα, τις προσπάθειες για δημιουργία τραπεζών, αλλά και τις ευεργεσίες του Ανδρέα Συγγρού παρουσιάζει το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD, τη Δευτέρα 14/1, στις 21.00. Η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» στα προνόμια που απέκτησε...

Την πολιτική καριέρα, τις προσπάθειες για δημιουργία τραπεζών, αλλά και τις ευεργεσίες του Ανδρέα Συγγρού παρουσιάζει το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD, τη Δευτέρα 14/1, στις 21.00.

Η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» στα προνόμια που απέκτησε ο Ανδρέας Συγγρός το 1881, όταν λόγω της μεγάλης πολιτικής του επιρροής, κατάφερε να εκδίδει χρήμα μέσω της τράπεζάς του, ένα προνόμιο που ανήκε ως τότε αποκλειστικά στην Εθνική Τράπεζα. Παράλληλα, κατάφερε να εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής, ενώ εξελέγη και μία φορά Δήμαρχος Αθηνών, χωρίς να βρίσκεται καν στην Αθήνα. Παράλληλα, η οικονομική του δύναμη, τον έφερε στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων με τους ξένους δανειστές για το ελληνικό χρέος.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην υλοποίηση σημαντικότατων έργων υποδομής, τα οποία τον έχρισαν «εθνικό ευεργέτη». Μεταξύ αυτών είναι τα σιδηροδρομικά δίκτυα, η διώρυγα της Κορίνθου, αλλά και η ανέγερση νοσοκομείου, πτωχοκομείου και θεάτρου. Μετά το θάνατό του το 1899, η σύζυγός του, Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου ανέλαβε τη συνέχιση του έργου του.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Κώστας Κόλμερ – Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Ελευθέριος Σκιαδάς - Δημοσιογράφος, Ιστορικός Ερευνητής, Μαρία - Χριστίνα Χατζηιωάννου - Διευθύντρια Τμήματος Νεοελληνικών Ερευνών, ΕΙΕ, Νίκος Βασιλάτος – Δικηγόρος, Συγγραφέας, Ανδρέας Κακριδής - Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεράσιμος Νοταράς - Επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, Παντελής Αθανασιάδης - Δημοσιογράφος, Άννα – Μαρία Γιάντση - Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Βασιλική Θεοδώρου - Αν. Καθηγήτρια Ιστορίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σάββας Καράμπελας - Ερευνητής Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας, Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής - Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΙΓΕ, Πέγκυ Μοσχονά - Φιλόλογος, τ. Διευθύντρια Συλλογών και Αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, Ευάγγελος Πρόντζας - Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Οικονομίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτριος Ρηγόπουλος - Καθηγητής Δερματολογίας Αφροδισιολογίας,  Διοικητής Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», Θωμάς Σιταράς - Συγγραφέας του Βιβλίου "Ξεφυλλίζοντας Παλιές Εφημερίδες".

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Technisat iMeteo 1CE

Η αγορά σήμερα

21-01-2019

Technisat iMeteo 1CE

Διαθέσιμος από την AMF Electronics το επιτραπέζιο ρολόι - μετεωρολογικός σταθμός iMeteo 1CE της Technisat. Πρόκειται για μια πολύ κομψή και χρήσιμη συσκευή που διαθέτει μεγάλη οθόνη 5,6 ιντσών, η οποία εμφανίζει ώρα και διάφορες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες. Διαθέτει δύο ξυπνητήρια με λειτουργία Snooze...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Τεύχος 124

19-12-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 124

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα λίγο πριν από τις γιορτές το νέο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, με ένα «αθλητικό ρεπορτάζ» του Νίκου Μποζιονέλου για την ομάδα Novasports Running Team, και την ιστορία της, και μία συνέντευξη με τον Περικλή Ιακωβάκη, αρχηγό της ομάδας! Στα θέματα του νέου τεύχους μπορούμε να διαβάσουμε ένα αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση BISS, και τα κλειδιά με τα οποία «ανοίγουν» στις οθόνες! Τα δορυφορικά κανάλια που εκπέμπουν με κρυπτογράφηση BISS βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φίλων της δορυφορικής λήψης. Η αποκρυπτογράφησή τους προϋποθέτει την εισαγωγή στο δορυφορικό δέκτη κατάλληλων BISS κλειδιών που ξεκλειδώνουν την εικόνα του...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.