Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 | 15:13

Η πολιτική καριέρα και η κοινωνική προσφορά του Ανδρέα Συγγρού, στη «Μηχανή του Χρόνου»

Την πολιτική καριέρα, τις προσπάθειες για δημιουργία τραπεζών, αλλά και τις ευεργεσίες του Ανδρέα Συγγρού παρουσιάζει το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD, τη Δευτέρα 14/1, στις 21.00. Η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» στα προνόμια που απέκτησε...

Την πολιτική καριέρα, τις προσπάθειες για δημιουργία τραπεζών, αλλά και τις ευεργεσίες του Ανδρέα Συγγρού παρουσιάζει το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο στο COSMOTE HISTORY HD, τη Δευτέρα 14/1, στις 21.00.

Η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» στα προνόμια που απέκτησε ο Ανδρέας Συγγρός το 1881, όταν λόγω της μεγάλης πολιτικής του επιρροής, κατάφερε να εκδίδει χρήμα μέσω της τράπεζάς του, ένα προνόμιο που ανήκε ως τότε αποκλειστικά στην Εθνική Τράπεζα. Παράλληλα, κατάφερε να εκλεγεί πολλές φορές βουλευτής, ενώ εξελέγη και μία φορά Δήμαρχος Αθηνών, χωρίς να βρίσκεται καν στην Αθήνα. Παράλληλα, η οικονομική του δύναμη, τον έφερε στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων με τους ξένους δανειστές για το ελληνικό χρέος.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην υλοποίηση σημαντικότατων έργων υποδομής, τα οποία τον έχρισαν «εθνικό ευεργέτη». Μεταξύ αυτών είναι τα σιδηροδρομικά δίκτυα, η διώρυγα της Κορίνθου, αλλά και η ανέγερση νοσοκομείου, πτωχοκομείου και θεάτρου. Μετά το θάνατό του το 1899, η σύζυγός του, Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου ανέλαβε τη συνέχιση του έργου του.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Κώστας Κόλμερ – Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, Ελευθέριος Σκιαδάς - Δημοσιογράφος, Ιστορικός Ερευνητής, Μαρία - Χριστίνα Χατζηιωάννου - Διευθύντρια Τμήματος Νεοελληνικών Ερευνών, ΕΙΕ, Νίκος Βασιλάτος – Δικηγόρος, Συγγραφέας, Ανδρέας Κακριδής - Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεράσιμος Νοταράς - Επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, Παντελής Αθανασιάδης - Δημοσιογράφος, Άννα – Μαρία Γιάντση - Πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Βασιλική Θεοδώρου - Αν. Καθηγήτρια Ιστορίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σάββας Καράμπελας - Ερευνητής Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας, Δρ. Γεώργιος Μπαλωτής - Προϊστάμενος Διεύθυνσης ΙΓΕ, Πέγκυ Μοσχονά - Φιλόλογος, τ. Διευθύντρια Συλλογών και Αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, Ευάγγελος Πρόντζας - Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Οικονομίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτριος Ρηγόπουλος - Καθηγητής Δερματολογίας Αφροδισιολογίας,  Διοικητής Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», Θωμάς Σιταράς - Συγγραφέας του Βιβλίου "Ξεφυλλίζοντας Παλιές Εφημερίδες".

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.