Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 | 13:38

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει τα επαγγέλματα που «γεννήθηκαν» στο λιμάνι του Πειραιά, στο COSMOTE HISTORY HD

Τα επαγγέλματα που δημιουργήθηκαν και συνδέθηκαν με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, όταν η πόλη έγινε δήμος το 1835, παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την ελληνική ακτοπλοΐα της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Το νέο μέρος του αφιερώματος θα προβληθεί την Δευτέρα 11/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Τα επαγγέλματα που δημιουργήθηκαν και συνδέθηκαν με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, όταν η πόλη έγινε δήμος το 1835, παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την ελληνική ακτοπλοΐα της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Το νέο μέρος του αφιερώματος θα προβληθεί την Δευτέρα 11/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» σε επαγγέλματα που «γεννήθηκαν» κατά τη σταδιακή εξέλιξη του λιμανιού του Πειραιά, όπως ήταν οι αχθοφόροι, που μετέφεραν τις βαλίτσες και τα προϊόντα των επιβατών από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά στο λιμάνι, αλλά και οι εργαζόμενοι στο νεοσύστατο τότε «Μωλικό Ταμείο», την πρώτη άτυπη λιμενική αρχή του Πειραιά, που επέβαλλε φόρους στους ταξιδιώτες και στα εισαγόμενα εμπορεύματα. Παράλληλα, στην εκπομπή παρουσιάζονται οι άσχημες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στα αποκαλούμενα Καρβουνιάρικα, στην ακτή Ξαβερίου, με τους εργάτες να εμφανίζουν συχνά αναπνευστικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της εκπομπής γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι στήριξαν την ελληνική οικονομία απουσιάζοντας το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους από τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Οι γυναίκες των ναυτικών ήταν εκείνες οι οποίες «σήκωσαν» το βάρος της ελληνικής οικογένειας. Ναυτικοί που ναυάγησαν στον Ατλαντικό Ωκεανό, περιγράφουν στον Χρίστο Βασιλόπουλο τις δραματικές στιγμές που βίωσαν μέχρι τη διάσωσή τους.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Μπάμπης Χριστακόπουλος – Δημοσιογράφος, Νότης Ανανιάδης - Δημοσιογράφος – Ερευνητής, Θεόδωρος Κατσικάρος – Αντιπρόεδρος Πειραϊκού Συνδέσμου – Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΑΠ, Στέφανος Μίλεσης- Πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιά – Συγγραφέας, Ισίδωρος Μαμίδης – Πλοίαρχος, Ευάγγελος Κούζιλος - Πλοίαρχος, Κώστας Τζώρτζης – Πλοίαρχος, Γιάννης Χαλάς - Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ – Πλοίαρχος, Μιχάλης Σακέλλης - Προέδρος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Σταύρος Καραπιπέρης - Πλοιοκτήτης ρυμουλκών, Κώστας Κουβαράς - Πρώην Οικονομικός Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, Αγγελική Παρδάλη - Καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών - Πανεπιστήμιο Πειραιά,  Ευαγγελία Γαλάτη – Σύζυγος ναυτικού.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.