Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 | 13:38

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει τα επαγγέλματα που «γεννήθηκαν» στο λιμάνι του Πειραιά, στο COSMOTE HISTORY HD

Τα επαγγέλματα που δημιουργήθηκαν και συνδέθηκαν με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, όταν η πόλη έγινε δήμος το 1835, παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την ελληνική ακτοπλοΐα της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Το νέο μέρος του αφιερώματος θα προβληθεί την Δευτέρα 11/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Τα επαγγέλματα που δημιουργήθηκαν και συνδέθηκαν με την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, όταν η πόλη έγινε δήμος το 1835, παρουσιάζονται στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την ελληνική ακτοπλοΐα της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. Το νέο μέρος του αφιερώματος θα προβληθεί την Δευτέρα 11/2 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» σε επαγγέλματα που «γεννήθηκαν» κατά τη σταδιακή εξέλιξη του λιμανιού του Πειραιά, όπως ήταν οι αχθοφόροι, που μετέφεραν τις βαλίτσες και τα προϊόντα των επιβατών από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά στο λιμάνι, αλλά και οι εργαζόμενοι στο νεοσύστατο τότε «Μωλικό Ταμείο», την πρώτη άτυπη λιμενική αρχή του Πειραιά, που επέβαλλε φόρους στους ταξιδιώτες και στα εισαγόμενα εμπορεύματα. Παράλληλα, στην εκπομπή παρουσιάζονται οι άσχημες συνθήκες εργασίας που επικρατούσαν στα αποκαλούμενα Καρβουνιάρικα, στην ακτή Ξαβερίου, με τους εργάτες να εμφανίζουν συχνά αναπνευστικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της εκπομπής γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους Έλληνες ναυτικούς, οι οποίοι στήριξαν την ελληνική οικονομία απουσιάζοντας το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής τους από τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Οι γυναίκες των ναυτικών ήταν εκείνες οι οποίες «σήκωσαν» το βάρος της ελληνικής οικογένειας. Ναυτικοί που ναυάγησαν στον Ατλαντικό Ωκεανό, περιγράφουν στον Χρίστο Βασιλόπουλο τις δραματικές στιγμές που βίωσαν μέχρι τη διάσωσή τους.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Μπάμπης Χριστακόπουλος – Δημοσιογράφος, Νότης Ανανιάδης - Δημοσιογράφος – Ερευνητής, Θεόδωρος Κατσικάρος – Αντιπρόεδρος Πειραϊκού Συνδέσμου – Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΑΠ, Στέφανος Μίλεσης- Πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιά – Συγγραφέας, Ισίδωρος Μαμίδης – Πλοίαρχος, Ευάγγελος Κούζιλος - Πλοίαρχος, Κώστας Τζώρτζης – Πλοίαρχος, Γιάννης Χαλάς - Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ – Πλοίαρχος, Μιχάλης Σακέλλης - Προέδρος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Σταύρος Καραπιπέρης - Πλοιοκτήτης ρυμουλκών, Κώστας Κουβαράς - Πρώην Οικονομικός Αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, Αγγελική Παρδάλη - Καθηγήτρια στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών - Πανεπιστήμιο Πειραιά,  Ευαγγελία Γαλάτη – Σύζυγος ναυτικού.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Fagor – Πυλώνες

Η αγορά σήμερα

11-04-2019

Fagor – Πυλώνες

Διαθέσιμη από την AMF Electronics είναι η σειρά επαγγελματικών πυλώνων της Fagor, που εξασφαλίζει υψηλής ασφάλειας τοποθέτηση κεραίας σε μεγάλα ύψη. Η σειρά διαθέτει τρία διαφορετικά τμήματα, το FG PNT 15, το FG TRT 25 και το FG BTR AT. Το FG PNT 15 έχει ύψος 1,5 μέτρα και αποτελεί...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.