Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019 | 13:41

Η «Μεγάλη Ελλάδα» στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος των Ελλήνων», στο COSMOTE HISTORY HD

Αφιερωμένο στις πρώτες πόλεις-κράτη που δημιουργήθηκαν στον ελλαδικό χώρο και τη Μεγάλη Ελλάδα είναι το δεύτερο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων», που κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Παρασκευή 8/2 στις 22.00. Το επεισόδιο, με τίτλο «Magna Graecia 1: Η Ανατολή στη Δύση», μας μεταφέρει στην Ελλάδα του 750 π.Χ., όταν συγκροτούνται...

Αφιερωμένο στις πρώτες πόλεις-κράτη που δημιουργήθηκαν στον ελλαδικό χώρο και τη Μεγάλη Ελλάδα είναι το δεύτερο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων», που κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD την Παρασκευή 8/2 στις 22.00.

Το επεισόδιο, με τίτλο «Magna Graecia 1: Η Ανατολή στη Δύση», μας μεταφέρει στην Ελλάδα του 750 π.Χ., όταν συγκροτούνται οι πρώτες πόλεις-κράτη και μας «ταξιδεύει» από την Ερέτρια και την Κύμη, μέχρι τη Νάπολη και την Ποσειδωνία για να παρακολουθήσουμε την ίδρυση, την ακμή και την παρακμή των αποικιών της Μεγάλης Ελλάδας. Το αφιέρωμα στη Μεγάλη Ελλάδα συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα στο τρίτο επεισόδιο της σειράς.

Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς «Ο κόσμος των Ελλήνων» παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική. Τα επεισόδια προβάλλονται σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00.  

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι: Γέφυρες γνώσεις» σε παραγωγή COSMOTE TV, η οποία επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με νέο επεισόδιο. Από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία ως τις σύγχρονες μεταφυσικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις, το νέο επεισόδιο καταπιάνεται με ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης, την ψυχή (Τρίτη 12/2, 22.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στις 17.00.

Επιπλέον, τις φράσεις «Δεν θα περάσουν (Non pasaran)» και «Γόρδιος δεσμός» αναλύουν ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στα δύο νέα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Φράσεις με ιστορία», μια παραγωγή της COSMOTE TV (Σάββατο 9/2 & Κυριακή 10/2, 20.50). 

Το Σάββατο 9/2, στις 21.00, επιστρέφει η σειρά ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Το νέο επεισόδιο με τίτλο: «Στο τραπέζι των νικητών» παρουσιάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στη συνθηκολόγηση για την υπογραφή της Συνθήκης των Βερσαλλιών, αλλά και το πώς οι Έλληνες είδαν το όραμα της Μεγάλης Ελλάδας να πραγματώνεται.

Επίσης, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Ωδή στον έρωτα», οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ντοκιμαντέρ «Το μυστικό ταξίδι του Αγίου Βαλεντίνου» του Γιάννη Ξηρουχάκη, για την άγνωστη στο ευρύ κοινό υπόθεση της εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στη Λέσβο ( Κυριακή 10/2, 21.00).

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει, ακόμα, το νέο επεισόδιο «Χρώμα και φως» της  σειράς ντοκιμαντέρ «Τέχνη και πολιτισμοί», που μας ταξιδεύει σε 6 ηπείρους και 31 χώρες, με στόχο να γνωρίσουμε περισσότερα από 500 έργα τέχνης (Τρίτη 12/2, 19.00).

Τέλος, κορυφαίοι στοχαστές και καλλιτέχνες αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες αντιλαμβάνονταν τη σεξουαλικότητα και τον ερωτικό πόθο στο νέο επεισόδιο «Μισογυνισμός» της σειράς ντοκιμαντέρ «Η κληρονομιά της γλαύκης», η οποία αναδεικνύει την προσφορά της αρχαίας Ελλάδας στον σύγχρονο πολιτισμό (Δευτέρα11/2, 17.00).

Τα επεισόδια των σειρών «Ο κόσμος των Ελλήνων», «Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι: Γέφυρες γνώσεις», «Φράσεις με ιστορία», «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» και «Η κληρονομιά της γλαύκης», μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD είναι διαθέσιμα on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Fagor – Πυλώνες

Η αγορά σήμερα

11-04-2019

Fagor – Πυλώνες

Διαθέσιμη από την AMF Electronics είναι η σειρά επαγγελματικών πυλώνων της Fagor, που εξασφαλίζει υψηλής ασφάλειας τοποθέτηση κεραίας σε μεγάλα ύψη. Η σειρά διαθέτει τρία διαφορετικά τμήματα, το FG PNT 15, το FG TRT 25 και το FG BTR AT. Το FG PNT 15 έχει ύψος 1,5 μέτρα και αποτελεί...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.