Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 | 13:55

«Ο κόσμος των Ελλήνων» μετά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο COSMOTE HISTORY HD

Την πορεία της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Μακεδονία έως τα βάθη της Ασίας, καθώς και την κληρονομιά που άφησε σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων», στο COSMOTE HISTORY HD. To πρώτο μέρος του αφιερώματος στον Μέγα Αλέξανδρο, θα προβληθεί...

Την πορεία της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη Μακεδονία έως τα βάθη της Ασίας, καθώς και την κληρονομιά που άφησε σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Ο κόσμος των Ελλήνων», στο COSMOTE HISTORY HD. To πρώτο μέρος του αφιερώματος στον Μέγα Αλέξανδρο, θα προβληθεί την Παρασκευή 15/3 στις 22.00.

Με γυρίσματα σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Ιράν, Αίγυπτο, Βουλγαρία, Γερμανία και στα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα των χωρών αυτών, αλλά και μέσα από συνεντεύξεις με κορυφαίους αρχαιολόγους, ιστορικούς και ακαδημαϊκούς, τα 12 ωριαία επεισόδια της σειράς παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο, ο κόσμος των Ελλήνων επηρέασε κι εξακολουθεί να επηρεάζει τις τέχνες, την επιστήμη, την πολιτική, τη φιλοσοφία, ακόμη και την αρχιτεκτονική. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος των Ελλήνων» προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 18.00. 

«Πράσσειν άλογα» και «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι οι δύο νέες φράσεις που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία». Με τη βοήθεια ακαδημαϊκών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, στη σειρά εντοπίζονται  οι ρίζες γνωστών φράσεων με στόχο την αποκάλυψη του ιστορικού ή θρησκευτικού τους υπόβαθρου, την εξήγηση της σημασίας τους, αλλά και την υπόδειξη της σωστής τους χρήσης. Οι «Φράσεις με ιστορία» προβάλλονται κάθε Σαββατοκύριακο στις 20.50.

Η νέα σειρά παραγωγής COSMOTE TV «Αποτυπώματα» με επίκεντρο την προέλευση, τη χρήση και τη διαδρομή ανά τους αιώνες στοιχείων της ελληνικής πολιτείας, όπως η σημαία, τα νομίσματα, οι σφραγίδες και τα γραμματόσημα, επιστρέφει την Τετάρτη 20/3 στις 21.00 με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα νομίσματα. Με αφετηρία την ελληνορωμαϊκή περίοδο και επόμενους σταθμούς το Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία, ανακαλύπτουμε τις διαφορετικές κοπές, τον συμβολισμό και τις απεικονίσεις των εκάστοτε νομισμάτων. Η σειρά προβάλλεται και σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 16.00.

Το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 16/3 στις 21.00 με μία αναδρομή στις μνήμες των πολέμων της δεκαετίας 1912-1922, με τη βοήθεια έγκριτων ακαδημαϊκών και συγγραφέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Σπουδαίοι Μύθοι - Η Ιλιάδα» συνεχίζει, την Τετάρτη 20/3, την εξιστόρηση της Ιλιάδας του Ομήρου, μέσα από δύο νέα επεισόδια (22.00 & 22.30) με πυρήνα το τέχνασμα του πολυμήχανου Οδυσσέα με τον Δούρειο Ίππο.

Τέλος, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Εθνική Βιβλιοθήκη», προβάλλεται το τρίτο επεισόδιο της μίνι σειράς ντοκιμαντέρ του Κωνσταντή Φραγκόπουλου «Εθνική Βιβλιοθήκη: Το μέλλον της ιστορίας μας», το οποίο παρουσιάζει τις σύνθετες εργασίες που απαιτήθηκαν για τη μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο ΚΠΙΣΝ, καθώς δεν επρόκειτο απλά για μία μεταφορά βιβλίων από ένα κτίριο σε άλλο, αλλά για τη μετάβαση του θεσμού σε μία νέα εποχή (Κυριακή 17/3, 21.00).

Τα επεισόδια των σειρών «Αποτυπώματα», «Ο κόσμος των Ελλήνων», «Φράσεις με ιστορία» και «1912-1922: Η δεκαετής εξόρμηση της Ελλάδας» είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.