Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 | 13:56

Η έρευνα για τη ζωή του Αλή Πασά των Ιωαννίνων ολοκληρώνεται, στη «Μηχανή του Χρόνου»

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της έρευνας γύρω από τη ζωή και τη δράση του Αλή Πασά των Ιωαννίνων παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Δευτέρα 18/3 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Παρουσιάζοντας τη δράση του στην Πρέβεζα, το Γαρδίκι, αλλά και στη λίμνη των Ιωαννίνων με τον πνιγμό 17 γυναικών...

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της έρευνας γύρω από τη ζωή και τη δράση του Αλή Πασά των Ιωαννίνων παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Δευτέρα 18/3 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Παρουσιάζοντας τη δράση του στην Πρέβεζα, το Γαρδίκι, αλλά και στη λίμνη των Ιωαννίνων με τον πνιγμό 17 γυναικών, μεταξύ των οποίων και η κυρά Φροσύνη, ιστορικοί και ερευνητές σκιαγραφούν το σκληρό πρόσωπο του Αλή Πασά.

Όσον αφορά στο ρόλο του στην Επανάσταση του 1821, ειδικοί εξηγούν, πώς άθελά του έκανε αντιπερισπασμό στους Έλληνες οπλαρχηγούς, με αποτέλεσμα όλα τα οθωμανικά στρατεύματα να κινηθούν εναντίον του, να συγκεντρωθούν στα Γιάννενα, και να ξεσπάσει η Επανάσταση. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Χρίστος Βασιλόπουλος βρέθηκε στα Γιάννενα και στο νησάκι, όπου γράφτηκε το τέλος του Αλή Πασά από τις δυνάμεις του σουλτάνου Χουρσίτ. Όπως αναφέρουν ιστορικοί, ο Αλή Πασάς σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει γνώμη στον σουλτάνο, του αποκάλυψε την ύπαρξη της Φιλικής Εταιρείας, αλλά οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Βασίλης Παναγιωτόπουλος - Ιστορικός, Αναστάσιος Παπασταύρου - Συγγραφέας βιβλίου Αλή Πασά, Παναγιώτης Μιχαηλάρης - Ομότιμος διευθυντής Ε.Ι.Ε, Γιώργος Σμύρης - Καθηγητής Ιστορίας της αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Σουέρεφ - Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Αγγελική Μάρου - Διδάκτωρ νεότερης ιστορίας, Ανάργυρος Φαγκρίδας –Συγγραφέας/Ιστορικός ερευνητής, Παναγιώτης Μπάρκας - Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, Φώτης Ραπακούσης- Υπεύθυνος Μουσείου Αλή Πασά και επαναστατικής περιόδου, Μιχάλης Παντούλας-Φιλόλογος/ Πρόεδρος Μουσείου Αλή Πασά και επαναστατικής περιόδου, Σωτήριος Χαραλάμπους - Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Μαρία Ευθυμίου - Αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Η αγορά σήμερα

17-05-2019

Αναβάθμιση του εκτυπωτή BRADY BMP21Plus και προσφορά από την OPTRONICS

Ο πολύ επιτυχημένος εκτυπωτής επαγγελματικής σήμανσης εγκαταστάσεων BRADY BMP21Plus αναβαθμίστηκε στη version 2.0 και έγινε ακόμη καλύτερος. Ο εκτυπωτής σήμανσης εγκαταστάσεων διαθέτει πλέον ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα κεφαλαία, μικρά και με τόνους. Περιλαμβάνει επιπλέον σύμβολα (συνολικά 215) για ηλεκτρολογικές, ηλεκτρονικές, εργαστηριακές σημάνσεις, ενώ επίσης εκτυπώνει Barcode 39...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.