Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 | 13:56

Η έρευνα για τη ζωή του Αλή Πασά των Ιωαννίνων ολοκληρώνεται, στη «Μηχανή του Χρόνου»

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της έρευνας γύρω από τη ζωή και τη δράση του Αλή Πασά των Ιωαννίνων παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Δευτέρα 18/3 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Παρουσιάζοντας τη δράση του στην Πρέβεζα, το Γαρδίκι, αλλά και στη λίμνη των Ιωαννίνων με τον πνιγμό 17 γυναικών...

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της έρευνας γύρω από τη ζωή και τη δράση του Αλή Πασά των Ιωαννίνων παρουσιάζει η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, τη Δευτέρα 18/3 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Παρουσιάζοντας τη δράση του στην Πρέβεζα, το Γαρδίκι, αλλά και στη λίμνη των Ιωαννίνων με τον πνιγμό 17 γυναικών, μεταξύ των οποίων και η κυρά Φροσύνη, ιστορικοί και ερευνητές σκιαγραφούν το σκληρό πρόσωπο του Αλή Πασά.

Όσον αφορά στο ρόλο του στην Επανάσταση του 1821, ειδικοί εξηγούν, πώς άθελά του έκανε αντιπερισπασμό στους Έλληνες οπλαρχηγούς, με αποτέλεσμα όλα τα οθωμανικά στρατεύματα να κινηθούν εναντίον του, να συγκεντρωθούν στα Γιάννενα, και να ξεσπάσει η Επανάσταση. Στο πλαίσιο της έρευνας, ο Χρίστος Βασιλόπουλος βρέθηκε στα Γιάννενα και στο νησάκι, όπου γράφτηκε το τέλος του Αλή Πασά από τις δυνάμεις του σουλτάνου Χουρσίτ. Όπως αναφέρουν ιστορικοί, ο Αλή Πασάς σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει γνώμη στον σουλτάνο, του αποκάλυψε την ύπαρξη της Φιλικής Εταιρείας, αλλά οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν.

Στην εκπομπή μιλούν οι: Βασίλης Παναγιωτόπουλος - Ιστορικός, Αναστάσιος Παπασταύρου - Συγγραφέας βιβλίου Αλή Πασά, Παναγιώτης Μιχαηλάρης - Ομότιμος διευθυντής Ε.Ι.Ε, Γιώργος Σμύρης - Καθηγητής Ιστορίας της αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Σουέρεφ - Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Αγγελική Μάρου - Διδάκτωρ νεότερης ιστορίας, Ανάργυρος Φαγκρίδας –Συγγραφέας/Ιστορικός ερευνητής, Παναγιώτης Μπάρκας - Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, Φώτης Ραπακούσης- Υπεύθυνος Μουσείου Αλή Πασά και επαναστατικής περιόδου, Μιχάλης Παντούλας-Φιλόλογος/ Πρόεδρος Μουσείου Αλή Πασά και επαναστατικής περιόδου, Σωτήριος Χαραλάμπους - Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Μαρία Ευθυμίου - Αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.