Ειδήσεις . Pay TV News
Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 | 11:28

Η Στρατιά της Ανατολής στη Θεσσαλονίκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD με ένα αφιέρωμα στη Στρατιά της Ανατολής, η οποία κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, μετέτρεψε τη Θεσσαλονίκη σε ένα τεράστιο στρατόπεδο, όταν με την άδεια του Ελευθέριου Βενιζέλου έφτασαν στην πόλη πάνω από μισό εκατομμύριο στρατιώτες από τις διάφορες ευρωπαϊκές αποικίες...

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει στο COSMOTE HISTORY HD με ένα αφιέρωμα στη Στρατιά της Ανατολής, η οποία κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, μετέτρεψε τη Θεσσαλονίκη σε ένα τεράστιο στρατόπεδο, όταν με την άδεια του Ελευθέριου Βενιζέλου έφτασαν στην πόλη πάνω από μισό εκατομμύριο στρατιώτες από τις διάφορες ευρωπαϊκές αποικίες ανά τον κόσμο. Το πρώτο από τα τρία επεισόδια του αφιερώματος θα προβληθεί την Δευτέρα 8/4 στις 21.00.

Η έρευνα της εκπομπής «ρίχνει φως» στους πολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία ενός νέου πολεμικού μετώπου στα Βαλκάνια και την προσπάθεια των δυνάμεων της Αντάντ να υπερασπιστούν την Σερβία και να ανακόψουν την επεκτατική πορεία της Βουλγαρίας. Ιστορικοί και ερευνητές της περιόδου περιγράφουν πώς η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε εκείνη τη εποχή σε περιχαρακωμένο στρατόπεδο, από το οποίο υπολογίζεται ότι μέσα στα τρία χρόνια του πολέμου πέρασαν περίπου 900 χιλιάδες Γάλλοι, Άγγλοι, Ιταλοί, Ρώσοι, Σέρβοι, Αφρικανοί και Ασιάτες στρατιώτες.

Μέσα από αρχεία και ντοκουμέντα της εποχής, η «Μηχανή του Χρόνου» αναδεικνύει τις δράσεις του στρατεύματος, τα έργα υποδομής και το νέο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που δημιουργήθηκε για τον ανεφοδιασμό του μακεδονικού μετώπου. Παράλληλα, αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα εκείνης της περιόδου,  η ελονοσία, η οποία βρισκόταν σε έξαρση, αφού η πόλη ήταν τότε γεμάτη παραπήγματα και έλη.

Η εκπομπή παρουσιάζει, ακόμη, μία σπάνια καταγραφή της πόλης μέσα από τα έργα ζωγράφων-στρατιωτών, οι οποίοι αποτύπωναν την καθημερινότητα της εποχής. Ξεχωριστή είναι η αναφορά στις μπάντες των στρατευμάτων που προσέλκυαν κόσμο στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας ευχάριστο κλίμα για τον ντόπιο πληθυσμό. Θέατρα, κινηματογράφοι και πολυτελή «καφέ σαντάν» έδωσαν στη Θεσσαλονίκη μια πιο ευρωπαϊκή κουλτούρα, αποτινάσσοντας σιγά σιγά την οθωμανική της ταυτότητα. 

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT VIOLA 3

Η αγορά σήμερα

17-07-2019

TECHNISAT VIOLA 3

Ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Technisat στην Ελλάδα, η AMF Electronics διαθέτει στην αγορά το νέο φορητό ραδιόφωνο VIOLA 3. Πρόκειται για ένα φορητό ραδιόφωνο σε μέγεθος τσέπης, το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής DAB+. Εκτός από τα ψηφιακά ραδιοφωνικά προγράμματα DAB+...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.