Ειδήσεις . Pay TV News
Παρασκευή, 3 Μαϊος 2019 | 11:36

«Τα σύνορα της Ελλάδας»: η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας με την Λένα Διβάνη

Την ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας, από την ενσωμάτωση των Επτανήσων το 1864 έως την ένωση με τα Δωδεκάνησα το 1947, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 7 Μαΐου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ το 1ο επεισόδιο θα κάνει ταυτόχρονα πρεμιέρα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.
  • Πρεμιέρα 1ου επεισοδίου την Τρίτη 7 Μαΐου στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV

Την ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας, από την ενσωμάτωση των Επτανήσων το 1864 έως την ένωση με τα Δωδεκάνησα το 1947, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 7 Μαΐου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ το 1ο επεισόδιο θα κάνει ταυτόχρονα πρεμιέρα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV. 

Η νέα σειρά «Τα σύνορα της Ελλάδας» βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)». Η συγγραφέας είναι και η παρουσιάστρια των 9 επεισοδίων της σειράς.

Με αφετηρία την ίδρυση της χώρας και τη χάραξη της πρώτης συνοριακής γραμμής από τον κόλπο της Άρτας έως τον κόλπο του Βόλου, τα 9 επεισόδια του ιστορικού ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνουν την ιστορία της κάθε περιοχής (Επτάνησα, Θεσσαλία, Ήπειρος, Κρήτη, Μακεδονία, Νησιά ΒΑ Αιγαίου, Θράκη, Δωδεκάνησα) που διεκδικήθηκε από τους Έλληνες και τελικά προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος. Παράλληλα, η σειρά «ρίχνει φως» στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Μεγάλες Δυνάμεις, από τις οποίες ήταν εξαρτημένη, αλλά και με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, οι οποίες διεκδικούσαν τα ίδια εδάφη. 

Στο πρώτο επεισόδιο αναλύεται ο τρόπος που συγκροτήθηκε η ελληνική εθνική ταυτότητα και οι προϋποθέσεις που ήταν απαραίτητες για να πετύχει η εξέγερση των Ελλήνων και να οδηγήσει στην ίδρυση ενός βιώσιμου, ανεξάρτητου κράτους. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται η παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο ρόλος του Πατριαρχείου και των ελληνικών ελίτ της εποχής, η οργάνωση της εξέγερσης από τη Φιλική Εταιρεία, οι εμφύλιες έριδες που την απείλησαν, ο αγώνας του Καποδίστρια για μια μεγάλη Ελλάδα και, τέλος, η καθοριστική εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων στην ίδρυση της χώρας και στη διαμόρφωση των πρώτων συνόρων της. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Ευαγγελάκου (Θα το Μετανιώσεις, Εμείς οι Έλληνες).   

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, όλα τα επεισόδια της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας» θα είναι διαθέσιμα και on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, όπως και όλο το πρωτότυπο περιεχόμενο του καναλιού.   

Η νέα σειρά «Τα σύνορα της Ελλάδας» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

IB-MS303-T

Η αγορά σήμερα

04-06-2019

IB-MS303-T

Η επιτραπέζια βάση IB-MS303-T είναι μία εξαιρετικά εργονομική και μοντέρνα βάση στήριξης, για την τοποθέτηση μιας οθόνης υπολογιστή στο γραφείο σας. Διαθέτει 4 συνολικά αρθρώσεις με ελευθερία κίνησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να έχετε ανά πάσα στιγμή την οθόνη σας στην επιθυμητή θέση. Χάρη στο clamp στήριξης που διαθέτει, μπορείτε...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Τεύχος 129

21-05-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 129

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τέταρτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα στο νέο τεύχος Ιουνίου είναι το αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια Multistream και DVB-S2X. Η ψηφιακή δορυφορική μετάδοση video δεύτερης γενιάς (DVB-S2) αποτελεί σήμερα το κυρίαρχο πρότυπο που χρησιμοποιούν για την εκπομπή τους τα δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια. Σε σχέση με το αρχικό DVB-S, το DVB-S2 διαθέτει βελτιωμένα χαρακτηριστικά και είναι συμβατό με νέες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και καλύτερη εκμετάλλευση της χωρητικότητας. Τέτοιες τεχνολογίες είναι η εκπομπή Multistream που επιτυγχάνει τη μετάδοση πολλαπλών ροώ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.