Ειδήσεις . Pay TV News
Παρασκευή, 3 Μαϊος 2019 | 11:36

«Τα σύνορα της Ελλάδας»: η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας με την Λένα Διβάνη

Την ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας, από την ενσωμάτωση των Επτανήσων το 1864 έως την ένωση με τα Δωδεκάνησα το 1947, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 7 Μαΐου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ το 1ο επεισόδιο θα κάνει ταυτόχρονα πρεμιέρα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.
  • Πρεμιέρα 1ου επεισοδίου την Τρίτη 7 Μαΐου στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV

Την ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας, από την ενσωμάτωση των Επτανήσων το 1864 έως την ένωση με τα Δωδεκάνησα το 1947, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 7 Μαΐου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ το 1ο επεισόδιο θα κάνει ταυτόχρονα πρεμιέρα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV. 

Η νέα σειρά «Τα σύνορα της Ελλάδας» βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)». Η συγγραφέας είναι και η παρουσιάστρια των 9 επεισοδίων της σειράς.

Με αφετηρία την ίδρυση της χώρας και τη χάραξη της πρώτης συνοριακής γραμμής από τον κόλπο της Άρτας έως τον κόλπο του Βόλου, τα 9 επεισόδια του ιστορικού ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνουν την ιστορία της κάθε περιοχής (Επτάνησα, Θεσσαλία, Ήπειρος, Κρήτη, Μακεδονία, Νησιά ΒΑ Αιγαίου, Θράκη, Δωδεκάνησα) που διεκδικήθηκε από τους Έλληνες και τελικά προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος. Παράλληλα, η σειρά «ρίχνει φως» στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Μεγάλες Δυνάμεις, από τις οποίες ήταν εξαρτημένη, αλλά και με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, οι οποίες διεκδικούσαν τα ίδια εδάφη. 

Στο πρώτο επεισόδιο αναλύεται ο τρόπος που συγκροτήθηκε η ελληνική εθνική ταυτότητα και οι προϋποθέσεις που ήταν απαραίτητες για να πετύχει η εξέγερση των Ελλήνων και να οδηγήσει στην ίδρυση ενός βιώσιμου, ανεξάρτητου κράτους. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται η παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο ρόλος του Πατριαρχείου και των ελληνικών ελίτ της εποχής, η οργάνωση της εξέγερσης από τη Φιλική Εταιρεία, οι εμφύλιες έριδες που την απείλησαν, ο αγώνας του Καποδίστρια για μια μεγάλη Ελλάδα και, τέλος, η καθοριστική εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων στην ίδρυση της χώρας και στη διαμόρφωση των πρώτων συνόρων της. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Ευαγγελάκου (Θα το Μετανιώσεις, Εμείς οι Έλληνες).   

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, όλα τα επεισόδια της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας» θα είναι διαθέσιμα και on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, όπως και όλο το πρωτότυπο περιεχόμενο του καναλιού.   

Η νέα σειρά «Τα σύνορα της Ελλάδας» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DM303L HD

Η αγορά σήμερα

27-08-2019

DM303L HD

Έφτασε στην AMF Electronics ο νέος ψηφιακός διαμορφωτής DM303L HD. Χρησιμοποιείται για να διαμορφώνει ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε πηγή σε DVB-T επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί αυτό να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει ποιότητα εικόνας Full HD με ανάλυση 1080p, ενώ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Τεύχος 132

28-08-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners και κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξά...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.