Ειδήσεις . Pay TV News
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 | 13:58

«Τα σύνορα της Ελλάδας» παρουσιάζουν την προσάρτηση της Μακεδονίας στον ελληνικό ηπειρωτικό κορμό, στο COSMOTE HISTORY HD

Η ιστορία διεκδίκησης και η προσάρτηση της Μακεδονίας στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV. Στο επεισόδιο, το οποίο θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Τρίτη 11/6, στις 21.00, αναλύονται οι λόγοι που η Μακεδονία αποτέλεσε κορυφαία ελληνική διεκδίκηση...

Η ιστορία διεκδίκησης και η προσάρτηση της Μακεδονίας στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV. Στο επεισόδιο, το οποίο θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Τρίτη 11/6, στις 21.00, αναλύονται οι λόγοι που η Μακεδονία αποτέλεσε κορυφαία ελληνική διεκδίκηση, αλλά και το πώς τελικά προσαρτήθηκε στην Ελλάδα με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913. Η σειρά ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας» είναι βασισμένη στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)».

Τον τρόπο με τον οποίο μία φρέσκια ιδέα μπορεί να δώσει ζωή σε μία ολόκληρη περιοχή, την επεξεργασία που υφίσταται το φυτό στέβια για να φτάσει στην αγορά και τις εφαρμογές που μπορεί να βρει η τρισδιάστατη εκτύπωση παρουσιάζουν εκπρόσωποι καινοτόμων επιχειρήσεων στο νέο επεισόδιο της «Start-up Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV (Κυριακή 9/6, 20.15).

Επιπλέον, στις φράσεις «Διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου» και «Ανθρώπινο σώμα, το καλύτερο έργο τέχνης» είναι αφιερωμένα τα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», που θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD το Σάββατο 8/6 και την Κυριακή 9/6 στις 20.50, αντίστοιχα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Οι δρόμοι της ελευθερίας» για την κατανόηση του ρόλου των απόδημων Ελλήνων στην προετοιμασία του Αγώνα, επιστρέφει την Πέμπτη 6/6 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD. Με θέμα τις ελληνικές κοινότητες σε Ιάσιο και Βουκουρέστι, το νέο επεισόδιο της σειράς θα παρουσιάσει τις σημαντικές ευεργεσίες των Ελλήνων της Ρουμανίας στην πατρίδα κατά τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.                                                                                                                    

Στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD στη χαμένη Ατλαντίδα οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας την Ατλαντίδα». Από την Τουρκία ως την Ελλάδα και την Ισπανία, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ειδικούς να αναζητούν τα ίχνη μίας από τις πιο προηγμένες κοινωνίες της αρχαιότητας (Κυριακή 9/6 στις 21.00).

Επιπλέον, στη ζωή και το έργο του Άγιου Παΐσιου είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ σε συμπαραγωγή COSMOTE TV «Σύγχρονοι Άγιοι», για τις ζωές Αγίων του 20ου αιώνα, που θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Δευτέρα 10/6, στις 22.00.

Η σειρά «Τραπέζι ελληνικό! Με την Νταϊάν Κόχυλα», μία από τις 6 σειρές που θα προβληθούν στο πλαίσιο της νέας τηλεοπτικής ζώνης του COSMOTE HISTORY HD «Κουζίνα ελληνική» με θέμα τις γεύσεις του τόπου μας, επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με πέντε νέα επεισόδια. Στα επεισόδια αυτά η διάσημη σεφ Νταϊάν Κόχυλα μαγειρεύει με έμπνευση από την αρχαιότητα, επισκέπτεται τα όρη της Πελοποννήσου και ετοιμάζει πιάτα με γιαούρτι, παρουσιάζει χαρακτηριστικές αρωματικές μικρασιατικές συνταγές, κλασικά αλλά και πρωτότυπα πρωινά με προϊόντα από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα φτιάχνει κάθε λογής θαλασσινά εδέσματα: ταραμοσαλάτα, ψάρι αλά σπετσιώτα και κριθαρότο με θαλασσινά. Η σειρά προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18.00.

Τέλος, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, το ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου, «Θραύσματα», το οποίο μας ταξιδεύει στο καλλιτεχνικό σύμπαν και στη ζωή της γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδη (Σάββατο 8/6, 19.00). 

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DM303L HD

Η αγορά σήμερα

27-08-2019

DM303L HD

Έφτασε στην AMF Electronics ο νέος ψηφιακός διαμορφωτής DM303L HD. Χρησιμοποιείται για να διαμορφώνει ένα HDMI σήμα από οποιαδήποτε πηγή σε DVB-T επίγειο ψηφιακό κανάλι της μπάντας των UHF ή VHF, ώστε να μπορεί αυτό να διανεμηθεί μέσω του ομοαξονικού δικτύου. Δίνει ποιότητα εικόνας Full HD με ανάλυση 1080p, ενώ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Τεύχος 132

28-08-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 132

Το νέο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έβδομο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οι δοκιμές του νέου τεύχους ξεκινάνε με το άρθρο για το επαγγελματικό headend ENGEL MS4400FTA, που είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ανεξάρτητα διπλά tuners και κάνει επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε χώρους φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ομοαξονική καλωδίωση. Είναι ένα micro headend της Engel που έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται τέσσερα DVB-S/S2/T/T2/C σήματα και να αποδίδει στην έξοδο τέσσερα ρυθμιζόμενα DVB-T/C κανάλια. Υποστηρίζει τεχνολογία “pool” που παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή προγραμμάτων, ενώ τα δύο ενσωματωμένα ανεξά...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.