23/07/2019

Xωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο ο ΠΑΟΚ, οι κινήσεις Nova, ΕΡΤ και COSMOTE TV

Θα πάει στο OPEN TV ο ΠΑΟΚ;

Ανοιχτό παραμένει μέχρι σήμερα το θέμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον πρωταθλητή Ελλάδος να μην έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του κάποια συμφωνία με τηλεοπτικό πάροχο. Η «χρυσή πρόταση» της ΕΡΤ, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (θα έφθανε συνολικά τα 9 εκατ. με φόρους και άλλα κόστη), δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι με τη νέα κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, από την πλευρά της ΕΡΤ, ...

Ανοιχτό παραμένει μέχρι σήμερα το θέμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον πρωταθλητή Ελλάδος να μην έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του κάποια συμφωνία με τηλεοπτικό πάροχο. Η «χρυσή πρόταση» της ΕΡΤ, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (θα έφθανε συνολικά τα 9 εκατ. με φόρους και άλλα κόστη), δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι με τη νέα κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, από την πλευρά της ΕΡΤ, δεν υπάρχει κανένα νέο για το συγκεκριμένο θέμα και το τοπίο παραμένει …ομιχλώδες.

Nova

Η Nova από την πλευρά της έχει προσφέρει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, περισσότερα από 5.000.000 ευρώ ετησίως για τα δικαιώματα του Δικεφάλου, ποσό που χαρακτηρίζεται από στελέχη της συνδρομητικής πλατφόρμας ως δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της αγοράς. Πρόκειται για ένα ποσό που δεν θα βάλει “μέσα” την πλατφόρμα και θα προσφέρει και στις δυο πλευρές, αμοιβαία οικονομικά οφέλη . Η πρόταση αυτή, όπως φαίνεται, δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της διοίκησης και της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ, που αναζητά μια προσφορά κοντά σε αυτή που είχε από την ΕΡΤ. Αδιέξοδο.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, πως η Nova βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό. Αν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, ο Παναθηναϊκός από την ΕΡΤ θα μετακομίσει στη Nova. Εφόσον συμβεί αυτό, η συνδρομητική πλατφόρμα θα έχει προσθέσει στο αθλητικό της περιεχόμενο μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟ, αν και δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική και οικονομική κατάσταση, δεν παύει να είναι μια ομάδα που αγαπούν και ακολουθούν φανατικά μεγάλες ομάδες φιλάθλων απ’ όλη την Ελλάδα. Μια υπόθεση που θα μπορούσαμε να κάνουμε εδώ, είναι πως στην πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό θα βοηθούσε τη Nova να αντισταθμίσει τις απώλειες.

COSMOTE TV

Παρά το γεγονός ότι αρκετά sites κατά καιρούς “ανακαλύπτουν” ενδιαφέρον της COSMOTE TV εμπλέκοντάς την σε συζητήσεις με ομάδες της SuperLeague, στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει και γίνεται για την εξυπηρέτηση κάποιων σκοπιμοτήτων. Προς το παρόν η συνδρομητική πλατφόρμα κρατά αποστάσεις και παρατηρεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

OPEN TV

Σαν μια λύση στο αδιέξοδο με την ΕΡΤ και τη Nova για τα τηλεοπτικά του ΠΑΟΚ, παρουσιάζεται και το ενδεχόμενο οι εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ να καταλήξουν στο OPEN, το κανάλι συμφερόντων του Ιβαν Σαββίδη. Εφόσον στο κανάλι πιστεύουν ότι μπορούν να προσελκύσουν έσοδα πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από διαφήμιση, αύξηση τηλεθέασης κ.ο.κ., τότε σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσουν. Ωστόσο, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι οι αγώνες της Super League δεν είναι πια συγκεντρωμένοι σε έναν πάροχο αλλά υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο να μοιραστούν σε τρεις (Νova, ΕΡΤ, OPEN). Αρκετά από τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ θα παίζουν και αλλού, το τηλεοπτικό προϊόν (Superleague) θα μοιράζεται, χάνοντας κατά την άποψή μας, ελαφρώς τη διαφημιστική του αξία.

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.