Ειδήσεις . Pay TV News
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 | 16:02

Xωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο ο ΠΑΟΚ, οι κινήσεις Nova, ΕΡΤ και COSMOTE TV

Θα πάει στο OPEN TV ο ΠΑΟΚ;

Ανοιχτό παραμένει μέχρι σήμερα το θέμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον πρωταθλητή Ελλάδος να μην έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του κάποια συμφωνία με τηλεοπτικό πάροχο. Η «χρυσή πρόταση» της ΕΡΤ, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (θα έφθανε συνολικά τα 9 εκατ. με φόρους και άλλα κόστη), δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι με τη νέα κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, από την πλευρά της ΕΡΤ, ...

Γράφτηκε από: N.D

Ανοιχτό παραμένει μέχρι σήμερα το θέμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον πρωταθλητή Ελλάδος να μην έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του κάποια συμφωνία με τηλεοπτικό πάροχο. Η «χρυσή πρόταση» της ΕΡΤ, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ (θα έφθανε συνολικά τα 9 εκατ. με φόρους και άλλα κόστη), δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι με τη νέα κυβέρνηση. Μέχρι τώρα, από την πλευρά της ΕΡΤ, δεν υπάρχει κανένα νέο για το συγκεκριμένο θέμα και το τοπίο παραμένει …ομιχλώδες.

Nova

Η Nova από την πλευρά της έχει προσφέρει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, περισσότερα από 5.000.000 ευρώ ετησίως για τα δικαιώματα του Δικεφάλου, ποσό που χαρακτηρίζεται από στελέχη της συνδρομητικής πλατφόρμας ως δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της αγοράς. Πρόκειται για ένα ποσό που δεν θα βάλει “μέσα” την πλατφόρμα και θα προσφέρει και στις δυο πλευρές, αμοιβαία οικονομικά οφέλη . Η πρόταση αυτή, όπως φαίνεται, δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της διοίκησης και της ιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ, που αναζητά μια προσφορά κοντά σε αυτή που είχε από την ΕΡΤ. Αδιέξοδο.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, πως η Nova βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό. Αν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, ο Παναθηναϊκός από την ΕΡΤ θα μετακομίσει στη Nova. Εφόσον συμβεί αυτό, η συνδρομητική πλατφόρμα θα έχει προσθέσει στο αθλητικό της περιεχόμενο μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟ, αν και δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική και οικονομική κατάσταση, δεν παύει να είναι μια ομάδα που αγαπούν και ακολουθούν φανατικά μεγάλες ομάδες φιλάθλων απ’ όλη την Ελλάδα. Μια υπόθεση που θα μπορούσαμε να κάνουμε εδώ, είναι πως στην πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Παναθηναϊκό θα βοηθούσε τη Nova να αντισταθμίσει τις απώλειες.

COSMOTE TV

Παρά το γεγονός ότι αρκετά sites κατά καιρούς “ανακαλύπτουν” ενδιαφέρον της COSMOTE TV εμπλέκοντάς την σε συζητήσεις με ομάδες της SuperLeague, στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει και γίνεται για την εξυπηρέτηση κάποιων σκοπιμοτήτων. Προς το παρόν η συνδρομητική πλατφόρμα κρατά αποστάσεις και παρατηρεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

OPEN TV

Σαν μια λύση στο αδιέξοδο με την ΕΡΤ και τη Nova για τα τηλεοπτικά του ΠΑΟΚ, παρουσιάζεται και το ενδεχόμενο οι εντός έδρας αγώνες του ΠΑΟΚ να καταλήξουν στο OPEN, το κανάλι συμφερόντων του Ιβαν Σαββίδη. Εφόσον στο κανάλι πιστεύουν ότι μπορούν να προσελκύσουν έσοδα πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από διαφήμιση, αύξηση τηλεθέασης κ.ο.κ., τότε σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσουν. Ωστόσο, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι οι αγώνες της Super League δεν είναι πια συγκεντρωμένοι σε έναν πάροχο αλλά υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο να μοιραστούν σε τρεις (Νova, ΕΡΤ, OPEN). Αρκετά από τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ θα παίζουν και αλλού, το τηλεοπτικό προϊόν (Superleague) θα μοιράζεται, χάνοντας κατά την άποψή μας, ελαφρώς τη διαφημιστική του αξία.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.