27/08/2019

Θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την πειρατεία ο ΠΑΟΚ;

Γράφτηκε από: N.D

Δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα των ζωντανών μεταδόσεων του PAOK TV, να αποτρέψει τα φαινόμενα παράνομης θέασης του αγώνα του με τον Παναιτωλικό. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν αρκετά και μάλιστα πολύ γνωστά αθλητικά sites που έκαναν restream τη μετάδοση του PAOK TV προσφέροντας την δωρεάν.

 

Δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των ζωντανών μεταδόσεων του PAOK TV, να αποτρέψει τα φαινόμενα παράνομης θέασης του αγώνα του με τον Παναιτωλικό. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν αρκετά και μάλιστα πολύ γνωστά αθλητικά sites που έκαναν restream τη μετάδοση του PAOK TV προσφέροντας την δωρεάν.

Θα θεωρούσε κάποιος λογικό, ο ΠΑΟΚ, στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, να θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο φίλαθλο κοινό, πως προκειμένου να παρακολουθήσει τους εντός έδρας αγώνες που θα δώσει ο πρωταθλητής Ελλάδος στην Τούμπα δεν θα υπάρχει άλλη εναλλακτική απ’ το να καταβάλει ένα καθορισμένο χρηματικό αντίτιμο. Αυτό το μήνυμα προς το παρόν μόνο σαφές δεν κατάφερε να το κάνει, ενώ και αυτοί που πλήρωσαν βλέπουν τώρα πως πιθανότατα υπάρχει και κάποια εναλλακτική να δουν τους αγώνες «στο τσάμπα».

H πειρατεία της τηλεοπτικής εικόνας δεν είναι κάτι καινούριο, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τις συνδρομητικές πλατφόρμες παγκοσμίως. Στη χώρα μας, η NOVA και η COSMOTE TV εδώ και πολλά έτη επενδύουν σημαντικά ποσά από το budget τους είτε σε ανθρώπινο δυναμικό είτε σε αναβαθμίσεις των συστημάτων τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πειρατεία. Δεν τα καταφέρνουν πάντα. Μέχρι πρότινος η παράνομη παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων ήταν κάτι που απασχολούσε τις συνδρομητικές πλατφόρμες και όχι ιδιαίτερα τις ομάδες, που απλά εισέπρατταν τα συμφωνηθέντα τηλεοπτικά δικαιώματα για το προϊόν που προσέφεραν στις πλατφόρμες. Με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει τώρα στη θέση αυτού που πλέον προσφέρει ένα τηλεοπτικό προϊόν, τα προβλήματα με τα διαφυγόντα κέρδη αλλά και τα έξτρα κόστη για τη διασφάλιση και τη θωράκιση του προϊόντος του, πλέον βαραίνουν την ίδια την ομάδα. Αν δεν καταφέρει στη συνέχεια να κλείσει τους servers που αναδιανέμουν τους αγώνες του PAOK TV, τότε δεν θα μπορέσει να επιτύχει στο βαθμό που έχει σχεδιάσει, τα οικονομικά πλάνα του.

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.