12/09/2019

Η καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας στο νέο επεισόδιο της σειράς «Να μαθαίνω γράμματα», στο COSMOTE HISTORY HD

Στα ταραχώδη χρόνια, από την εκλογή του Βενιζέλου μέχρι τη δικτατορία του Μεταξά, όπου η εκπαίδευση εκσυγχρονίζεται και δίνονται «μάχες» για την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας, είναι αφιερωμένο το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Να μαθαίνω γράμματα, σε παραγωγή COSMOTE TV.

Στα ταραχώδη χρόνια, από την εκλογή του Βενιζέλου μέχρι τη δικτατορία του Μεταξά, όπου η εκπαίδευση εκσυγχρονίζεται και δίνονται «μάχες» για την καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας, είναι αφιερωμένο το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Να μαθαίνω γράμματα, σε παραγωγή COSMOTE TV. Το νέο επεισόδιο με τίτλο Νέοι προσανατολισμοί θα προβληθεί την Τετάρτη 18/9 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Η σειρά ντοκιμαντέρ Θρύλοι των γηπέδων σε παραγωγή COSMOTE TV ξεδιπλώνει αυτή την εβδομάδα την ιστορία του εμβληματικού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Κούδα. Μέσα από μια βαθιά εξομολόγηση, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μιλάει, μεταξύ άλλων, για τα μέρη που τον σημάδεψαν και τα πρώτα του βήματα στον ΠΑΟΚ, την ομάδα που οδήγησε στην κατάκτηση δύο κυπέλλων (1972, 1974) και ενός πρωταθλήματος (1976) (Σάββατο 14/9, 19.00).

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Η Ανατολή έδυσε, μια συμπαραγωγή της COSMOTE TV. Μέσα από τις αφηγήσεις και τις σκέψεις του πολεμικού ανταποκριτή και ποιητή, Κώστα Μισαηλίδη, το ντοκιμαντέρ, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, «ζωντανεύει» τα πεδία των μαχών και τις δραματικές στιγμές της Μικρασιατικής Καταστροφής (Σάββατο 14/9, 21.00).

Αφιερωμένο στη ζωή και το πολυδιάστατο έργο του εμβληματικού συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη είναι το ντοκιμαντέρ Μίκης Θεοδωράκης - Συνθέτης που θα προβληθεί τη Δευτέρα 16/9 στις 22.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Τέλος, την Πέμπτη 12/9, στις 22.00 οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν στο κανάλι το ντοκιμαντέρ Ελλήνων Προμαχούντες Αθηναίοι, το οποίο είναι βασισμένο στα κείμενα του φιλόλογου Φάνη Κακριδή. Το ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε στον τόπο διεξαγωγής της μάχης του Μαραθώνα, αναφέρεται στις ιστορικές συνθήκες, τα αίτια, την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της  μεγάλης πολεμικής σύγκρουσης.

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.