Ειδήσεις . Pay TV News
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019 | 21:50

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ο κώδικας της τέχνης» σε παραγωγή COSMOTE TV

Την άγνωστη ιστορία 75 εμβληματικών ελληνικών έργων γλυπτικής, ζωγραφικής, αγγειογραφίας και χρυσοχοΐας, αποκαλύπτει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, Ο κώδικας της τέχνης, σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά 13 επεισοδίων κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD και θα παρουσιάζεται σε Α’ προβολή κάθε Παρασκευή βράδυ και σε Β’ προβολή κάθε Δευτέρα στις 19.00.

-Πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD

-Η σειρά αποκαλύπτει την άγνωστη ιστορία 75 επιλεγμένων ελληνικών έργων τέχνης γλυπτικής, ζωγραφικής, αγγειογραφίας και χρυσοχοΐας

Την άγνωστη ιστορία 75 εμβληματικών ελληνικών έργων γλυπτικής, ζωγραφικής, αγγειογραφίας και χρυσοχοΐας, αποκαλύπτει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, Ο κώδικας της τέχνης, σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά 13 επεισοδίων κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD και θα παρουσιάζεται σε Α’ προβολή κάθε Παρασκευή βράδυ και σε Β’ προβολή κάθε Δευτέρα στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο κανάλι, όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Στο πλαίσιο της σειράς, γνωστοί Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, ιστορικοί τέχνης, εικαστικοί και ερευνητές, αλλά και οι επικεφαλής μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών, αναλαμβάνουν να μας ξεναγήσουν σε μουσεία, πινακοθήκες και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας (Μουσείο Μπενάκη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Εθνική Πινακοθήκη, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Ακρόπολης, Μουσείο Πόλεως Αθηνών, Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών κ.ά), αποκωδικοποιώντας και αποκαλύπτοντας την κρυφή σημειολογία εμβληματικών έργων της ελληνικής τέχνης.

Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Το βλέμμα», παρουσιάζει σπουδαία έργα τέχνης, όπου η χρήση του βλέμματος έχει κεντρικό ρόλο, όπως τα πορτρέτα του Φαγιούμ, τα έργα της Παλαιολόγειας εικονογραφίας ή ακόμη η «Ψυχομάνα», η διάσημη ελαιογραφία του Νικόλαου Γύζη. Κάθε επεισόδιο θα έχει μια κεντρική θεματική, όπως η θάλασσα, ο ξένος, η μουσική συνοδεία, η απώλεια, η ήττα, ο πόθος, η οικουμενική Ελλάδα. Ταυτόχρονα με την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD (Παρασκευή 4/10, 22.00), το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο για θέαση και στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.   

Στη σειρά μιλούν, μεταξύ άλλων, με αλφαβητική σειρά οι: Παναγιώτα Ασημακοπούλου-Ατζακά, Ομότιμη Καθηγήτρια ΑΠΘ, Αικατερίνη Δελαπόρτα, Διευθύντρια Βυζαντινού Μουσείου, Ευφροσύνη Δοξιάδη, Συγγραφέας-Εικαστικός, Νικόλαος Καλτσάς, Αρχαιολόγος, Λαμπρινή Καρακούρτη, Ιστορικός Τέχνης, Μαριλένα Κασιμάτη, Αρχαιολόγος-Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης, Αγγελική Κοτταρίδη, Αρχαιολόγος, Δημήτρης Κουρκουμέλης, Αρχαιολόγος, Μαρίνα ΛαμπράκηΠλάκα,  Ιστορικός Τέχνης, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης, Χρύσα Μαλτέζου, Εικαστικός, Άννα Μπαλλιάν, Επιμελήτρια Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, Χρήστος Ντούμας, Αρχαιολόγος-Ιστορικός Τέχνης, Ξένια Πολίτου, Επιμελήτρια του Τμήματος Νεοελληνικής Τέχνης και Υλικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη, Νικόλας Σταμπολίδης, Αρχαιολόγος-Διευθυντής Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Βασίλης Χρυσικόπουλος, Αρχαιολόγος, Colin McDonald, Εικαστικός, John Mc K. Camp, Καθηγητής, Διευθυντής Ανασκαφών Αρχαίας Αγοράς, Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών.

Η νέα σειρά «Ο κώδικας της τέχνης» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την Ελλάδα. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 80 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Συντελεστές:

  • Παραγωγή: COSMOTE TV
  • Series Created by: Σίμος Μαγγανής
  • Σενάριο & Σκηνοθεσία: Νίκος Νταγιαντάς
  • Θεματολογία, Ιστορίες & Έρευνα: Γιώργος Κυριακόπουλος
  • Επιστημονικοί Σύμβουλοι: Αγγελική Κοτταρίδη, Νίκος Σταμπολίδης, Μαριλένα Κασιμάτη
  • Associate Producer: Λεωνίδας Λιάμπεης
  • Executive Producer: Σίμος Μαγγανής
  • Εταιρεία Παραγωγής : GREEN OLIVE FILMS

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TRIAX EoC

Η αγορά σήμερα

07-10-2019

TRIAX EoC

Το Triax EoC αποτελεί μια προηγμένη λύση για τη μεταφορά Ethernet σήματος μέσω του ομοαξονικού δικτύου, σε συνύπαρξη με τα τηλεοπτικά σήματα. Επειδή μάλιστα χρησιμοποιεί πολύ χαμηλές συχνότητες, μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε παλιά ομοαξονικά δίκτυα, μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος ανάπτυξης έως και 30%.et σύνδεση και τηλεοπτικό

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 133

Τεύχος 133

24-09-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 133

Το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον AMIKO VIPER 4K, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο καθαρόαιμο Enigma2 combo δέκτη της Amiko που έρχεται με υποστήριξη 4K UHD H.265/HEVC και δύο νέας γενιάς tuners, συμβατά με όλα τα σύγχρονα πρότυπα του DVB. Ένα DVB-S2X με δυνατότητα λήψης multi-stream δορυφορικών εκπομπών και ένα υβριδικό DVB-C/T2 tuner για λήψη καλωδιακών/επίγειων προγραμμάτων. Υποστηρίζει USB Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση στο τοπικό δίκτυο, ενώ η συμβατότητά του με Kodi και HbbTV είναι πραγματικά υποδειγματική! Οι δοκιμές του νέου τεύχους συ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.